Hobby? Creatief? Ik zou wel willen, maar…..


Goede voornemens neem je vooral in het begin van het jaar en soms bedenk je iets tijdens het jaar om in je leven te veranderen. Ach, veranderen is menselijk en zo ook ik. Ruim een jaar geleden bedacht ik dat deze site meer een hobby-site zou worden. Ik zou mijzelf wel eens creatief gaan ontdekken en de wereld gaan veroveren. Hoe staat het daar mee?

Creatief? Jazeker!

Iedere dag sinds ik mijzelf een nieuwe taak had opgelegd ben ik creatief geweest……in mijn hoofd…… **krekelgeluid**. Ik bedenk natuurlijk van alles, maar er komt niets uit mijn handen, althans….niet wat ik hier aan jullie kan laten zien.

Reden?

Er zijn er zoveel. Ik ben eindelijk begonnen met een nieuwe job! Gelukkig mag ik nu eindelijk doen wat ik het liefste doe. Die cijfers wilde ik echt niet meer in…dat hoofdstuk is voorbij. Ik mag mij nu lekker thuis onderdompelen in het werk van Virtueel Assistent en ben ik aan het werk voor twee opdrachtgevers. Geen cijfertjes meer en toch al voor een 20 uur aan het werk. Is het bevorderlijk voor mijn creativiteit? Uhm…niet echt. Mijn hoofd zit nu zo vol met alle nieuwe indrukken en netwerkafspraken dat ik voorlopig mijn handen nog vol heb aan deze nieuwe baan. Maar ik kom er wel!

Thuis leren tijdens Corona-virus 3

Cool Corona? Doe maar niet

Ondanks dat ik door het ontbreken van een gigantische carrière de dag lekker zelf in mag delen, kom ik nergens. Corona is ruim een jaar geleden begonnen en Still here to stay (nog eventjes)…..helaas. Na in het voorjaar wekenlang nog een carrière voor mij in het verschiet lag als juf (alleen maar binnen onze vier muren van de huiskamer), was ik blij toen ze net voor de zomer vorig jaar weer naar hun gediplomeerde juf mochten komen. Eerlijk is eerlijk. Ik heb die weken genoten van hun aandacht, maar soms kon ik ze ook wel achter het behang plakken. Met een paar constateringen en een uitgebreide rapportage kon ik het weer overlaten aan de professionals.

Gelukkig heb ik inmiddels gemerkt dat de professionals AKA haar juffen van de basisschool er juist uitermate goed mee omgegaan zijn. Na de tweede lockdown ben ik namelijk zeer positief verrast in de vooruitgang van mijn jongste telg. Al die sommen die wij zwaar zwoegend hadden uitgerekend in het voorjaar, gleden nu moeiteloos uit haar geslepen potlood! Heerlijk. We hebben het met zijn allen dan maar mooi voor elkaar gekregen dat ze zo’n enorme stap heeft gezet!

Creatief leren? jazeker, maar dan iets anders

Ok, terug naar het beginonderwerp. Ik zou mijn creatieve kant gaan ontdekken en dit met jullie delen. Gedeeltelijk heb ik wel iets geleerd, maar totaal niet op het gebied wat jullie zouden verwachten. Net voor de eerste lockdown besloot ik voor mijzelf dat het ook tijd was om niet meer in de cijfers te kruipen. Ik wilde wat anders. Ook al lijkt het erop dat deze blog dood aan het bloeden is, wil ik hier toch wat meer mee. Alleen…ik wist nog niet wat! Inmiddels wist ik wel dat ik het nog steeds heerlijk vind om content te schrijven, de site achter de schermen up-to-date te houden en dat ik er meer van wilde weten.

Dus….wat doe je dan? Alles aanpakken wat je maar kan leren over het schrijven van content, SEO, SEA, online marketing, UX design en nog veel meer. Ik heb mij een aantal maanden ingeschreven bij enkele online cursusaanbieders en ik heb als een spons alle informatie opgezogen. Mijn blog kon daar mooi voor dienen om het een en ander uit te proberen en als kers op de taart heb ik mij op het einde van 2020 nog ingeschreven voor een opleiding NIMA A Online Marketing bij Frankwatching.

Heerlijk! Eindelijk weer eens een doel in je leven hebben en ergens helemaal voor gaan. Begin januari hebben we de lessen afgerond en heb ik mijn examen gehaald! Yay, weer een stukje verrijking erbij! Gelukkig mag ik dan ook al verkondigen dat een van mijn nieuwe opdrachtgevers een opdracht voor mij heeft voor het schrijven van content. Ik mag voor hen op twee websites teksten schrijven op gebied van Smart Industry en Farmacie. Niet direct twee onderwerpen waar ik in thuis ben, maar na een paar proefteksten vinden ze het helemaal geweldig. Ik blij, zij blij en ondertussen kan ik wat opbouwen voor mijn portfolio. Beter kan het niet worden.

Creatief Hobby/speelkamer

In de koelkast

Tja, als je het allemaal zo leest is het best een heftig jaar geweest al is het vanwege alle omwegen die ik heb moeten maken om het jaar door te komen. Soms leuk, soms iets minder, maar we zijn erdoor. Nu een glansrijke carrière in het verschiet ligt, kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst. Ik heb enorm veel plannen, maar veel daarvan zijn niet uitvoerbaar of moeilijk te realiseren en dat komt nu steeds een stapje dichterbij. Het liefste heb ik nog een opdrachtgever erbij op als tekstschrijver. Weet je iemand die hulp nodig heeft met het schrijven van teksten? Let me know!

Wat wel af is, is mijn nieuwe hobbykamer. Ik had tijd genoeg vorig jaar. Nu een paar maanden later staat deze weer bomvol en is een gezellig hokje geworden met computer (die overigens wel aan vervanging toe is), een paar plantjes en andere gezellige spulletjes. Mijn eigen stekkie voor mijn creatieve uitspattingen. Nu nog even de tijd zien te vinden. Tot die tijd gaat mijn plan om mijzelf creatief uit te dagen tijdelijk in de koelkast en hoop ik dat ik dat idee er zeer binnenkort uit mag halen om er vervolg op te geven.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.