Surprise voor Sint; het schaap


Sinterklaas is in het land. Naast stuiterende kinderen en geïrriteerde ouders betekent dit in ons huis dat het tijd wordt voor de schrik van (bijna) ieder gezinslid: Wij gaan weer surprises maken! Ik zal eerlijk bekennen. Ik heb er totaal geen problemen mee en help anderen dan ook graag. Zo heb ik een tijd terug voor iemand een schaap gemaakt. Ik neem je vandaag mee hoe ik dit maakte om te laten zien dat het maken van een surprise zo moeilijk niet is.

Een Schaap als surprise

Wil je deze schattige schaap ook maken? Dit heb je nodig:
  • Ballon

  • Wattenbolletjes

  • Kranten

  • Behanglijm

  • Wc-rolletjes

  • Karton in de kleuren zwart en wit

Een schaap dus. Dat wordt een hele klus, maar niet minder leuk om te maken. Dochterlief Emma moest rond die tijd ook een surprise maken voor school, dus stonden we samen tot onze ellebogen in de behanglijm om de ondergrond te maken voor de surprises. Ik begon met een ballon en had daar van Wc-rolletjes vier poten onder gemaakt. Ik had ze vast gezet met schilderstape. Vervolgens heb ik de ballon bekleed met kranten gedrenkt in behanglijm zodat de poten stevig zaten en de gehele ballon bedekt was.

Eenmaal hard geworden, bleek tijdens het uithardingsproces de ballon langzaam leeg was gelopen. Aan de bovenkant zat een flinke deuk. Om het schaap nog enigszins te redden heb ik snel de ballon kapot geknipt. Nu was het schaap al een beetje uitgehard en kon het in zijn huidige staat verder uitharden. Toch stond ik in dubio. Opnieuw beginnen? Of toch maar zo laten. Vanwege de tijdsdruk rond de periode van Sinterklaas heb ik uiteindelijk besloten dit maar zo te laten. De afwerking zou dit wel verbloemen.

Tip!: Smeer eerst de ballon in met vaseline. Zo kan de behanglijm niet hechten aan de ballon en zal het geheel niet zo heel snel instorten.

De poten hebben we zwart geschilderd. We hebben als voorbeeld Shaun het schaap genomen. Zodra de poten droog zijn hebben we het schaap weer op zijn voetjes gezet en zijn lichaam vol geplakt met wattenbolletjes. Een klein beetje lijm op het lijf smeren en dan plakken maar! De wattenballetjes hebben vaak een lange kant en een korte kant. Eventuele kuilen in het lijf van het schaap heb ik opgevuld om de wattenballetjes rechtop in het gat te plakken Daarnaast zijn deze balletjes mooi in te drukken voor een gelijk resultaat Een heerlijk zacht lijf is het resultaat.

surprise schaap

Het verstoppen van het cadeau

Doordat je er in de voorkant een klein gaatje krijgt waar de knoop van de ballon zat, is het mogelijk om kleine cadeautjes door het gat te proppen. Is het cadeau nu wat groter en pas het er niet doorheen? Dan adviseer ik met een scherp hobbymesje een deurtje te snijden in het dier wat dan groot genoeg is om het cadeau in te stoppen. Vervolgens plak je eerst het deurtje weer even dicht met krantenpapier en lijm zodat je weer een geheel krijgt.

De kop is gemaakt van zwart en wit karton. Een langwerpig zwart stuk karton is de basis van deze kop. Twee witte rondjes dienen als ogen en daarop heb ik weer twee zwarte rondjes geplakt. De ogen zijn dan al klaar! Twee oren van zwart karton en nog twee neusgaten van wit papier en het hoofd is al af. Deze kop is licht en kan heel gemakkelijk op het lijf geplakt worden met kinderlijm.

Surprise Schaap

Geduld is een schone zaak

Dat was de favoriete uitspraak van mijn oma tegen mij en dat geld juist voor het maken van surprises. Wat je ook wilt maken als surprise met Sinterklaas…met veel geduld is het mogelijk om alles te maken.

Zoek je nog meer voorbeelden. Op Pinterest verzamel ik voor jou de leukste voorbeelden.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.