Wat zal ik vandaag eens gaan leren?


Jezelf ontwikkelen is nu wel heel makkelijk. Wat mij betreft, is de lockdown een verrassing wat aangenamer blijkt te zijn dan wat ik ervan had verwacht. Ik hoor om mij heen dat vele van jullie zich vooral vervelen tijdens de intelligente lockdown. En ik? Ik kwam soms zelfs tijd tekort! Ik heb voor jullie mijn toverwoord: Leren tot je erbij neervalt!

Hoe kom je de Caronacrisis door

We zitten nog steeds in de intelligente lockdown vanwege die vreselijke ziekte Covid-19. Langzaamaan mogen we meer, beginnen de scholen en mogen we naar de kapper. Wat voor de een een zege is, is voor een ander vooral een moment van bezinning. Zal het allemaal wel goed gaan? Voor mij is het vooral een moment van loslaten. Ik zal vooral meer vertrouwen moeten krijgen en mijn eigen weg moeten gaan kiezen. Het is voor mij tijd voor een nieuw leven. 

Ja, ik zit thuis en nee, ik heb geen werk anders dan het zorgen voor mijn gezin al is dat soms een dagtaak op zich. Ik ben verplicht om te solliciteren, maar waar begin je te solliciteren wanneer je niet eens weet wat je wilt gaan doen? Los van het feit dat er tijdens deze crisis een gigantische dip in de aangeboden vacatures is ontstaan. De vele tips die ik heb gekregen, hebben nog niet naar de juiste weg geleid. Juist nu zou je verwachten dat ik mij zou gaan vervelen, maar niets is minder waar.

internet, leren

Leren tot je erbij neer valt

Wanneer je een nieuwe richting in wilt als het gaat om carrière leer je vooral veel over jezelf. Wat vind je leuk? Wat doe je graag en wat zou je je nog graag in willen verdiepen. De afgelopen weken staat bij mij in het teken van de vraag: wat zou je nog graag willen leren? 

De intelligente lockdown voor het indammen van de Coronavirus is voor mij uiteindelijk een “overwinning” geweest. Diverse e-learningplatfoms hebben hun virtuele deuren geopend om je tijdens de crisis de mogelijkheid te geven je te blijven ontwikkelen. Ik heb daar dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Inmiddels staat de teller op enkele tientallen cursussen die ik heb afgerond en daar gaan de komende weken vast nog wel een paar bijkomen. 

Een beetje doorgeslagen?

Tientallen cursussen? Ja, de teller staat inmiddels op 50+ cursussen, challenges, trainingen, uitdagingen en videoworkshops. De meeste trainingen van Goodhabitz en Studytube die ik interessant vond om te volgen, heb ik inmiddels voltooid. Op Icademy.nl heb ik nog enkele cursussen gevolgd en ook op Skillshare ben ik bezig om videotrainingen af te ronden. Daarnaast heb ik ook al heel wat E-books en luisterboeken verslonden van de bibliotheek en ga ik binnenkort eens goed zitten voor de leerlijnen bij LinkedIn en andere platforms. 

Zoals je ziet, heb ik al heel wat studiekilometers afgelegd en voor mijn gevoel ben ik nog lang niet klaar, alhoewel ik nu wel moet gaan kiezen waar ik mijn tijd in ga steken. De platforms die nu nog even open staan zullen mij niet al te lang meer de kans geven om gratis te blijven leren. Daarbij komt ook nog eens dat ik zoveel kennis heb opgedaan dat ik zo onderhand ook door de bomen het bos niet meer zie. 

Weekplanning internet stapje

Nu de focus verleggen op een doel

Afgelopen week heb ik wel een knoop doorgehakt. Ik ga mij verder ontwikkelen en focussen op mijn taalvaardigheid. Schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Voor welke toekomstige baan ik ook zal kiezen, het liefst wil ik blijven schrijven en ik zal mijn trainingen daar verder op selecteren. Eigenlijk te idioot voor woorden. Een paar weken geleden zat ik nog in dubio welke kant ik op moet qua carrière en nu komt er eindelijk uit mijn mond wat ik ongeveer 12 jaar geleden al wist. Ik ben namelijk niet voor niets een blog begonnen in die tijd 🙂 

Nu, jaren later, wil ik niets liever dan blijven schrijven. Ik weet dat ik geen hoogvlieger ben in het schrijven van teksten, maar ik kan het wel worden!

Welke trainingen, workshops of cursus kunnen jullie mij aanraden om het schrijven van teksten te verbeteren? Ik ben benieuwd!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.