Oke Google! Het gemak van een Google assistent.


Ik vond het maar onzin. Google assistent of een dergelijk apparaat wat je opdrachten kan geven. Het zou pas echt nut hebben wanneer je er ook wat mee kon doen, maar wij hadden nu eenmaal verouderde apparatuur wat nog lang niet werkte met dat soort onzin.

Tijd verander razendsnel

Tijden veranderen in een hoog tempo. Ik moet dan altijd terug denken aan die tv commercial van Ziggo waarbij je twee vrienden ziet praten over laatste gadget: Giganet. Ik hoor hem zeggen:

” Heb je dat nu echt nodig?”

Vervolgens denk hij terug aan de tijd dat de mobiele telefoon en internet werden geïntroduceerd. Hier in huis zijn wij ook een familie die gek zijn op gadgets, maar bij Google home dacht ik dat we daar hier in huis nog lang niet aan toe waren. Ik vond het maar een duur apparaat waar je uiteindelijk niets aan zou hebben.

Google assistent

Een nieuw gadget in huis

Zoals ik al zei: tijden veranderen. Inmiddels hebben wij meerdere lichten aangesloten op het wifi-netwerk, werkt onze soundbar op wifi en is de tv vervangen voor een Smart-variant. Nog steeds vond ik het maar onzin om een Google home aan te schaffen. Vriendlief veranderde van baan en kreeg bij zijn afscheid een leuke bon om zelf iets uit te kiezen en hij koos voor een variant van Google home: een Harman/Kardon speaker met een mogelijkheid tot connectie middels Google assistent.

De voornaamste reden om deze te kopen was dat vriendlief een box zocht waar hij zo even wat muziek op kon luisteren. Daarbij was deze Harman/Kardon speaker te verbinden met onze soundbar zodat een vollere geluid zou ontstaan tijdens het luisteren. Muziek beluisteren vanuit meerdere punten in je woonkamer is nu eenmaal mooier dan van een enkele box. Dat de box ook Google assistent ondersteunde was een leuke bijkomstigheid.

Google assistent

Nog steeds zag ik het nut er niet van in om als een volslagen idioot naar een box “oke google” te gaan roepen om hem dan vervolgens een opdracht te geven. De box werd aangesloten en al onze apparaten die er mee kunnen communiceren werden erop verbonden. Dit ging uitermate makkelijk en binnen no time zaten de meiden geintjes te maken met de box. “Oke Google, zet lichten woonkamer aan!” Verhip! De lampen knipten aan. “Oke Google, Zet tv uit!” En ja hoor, de tv ging op zwart. ” Oke Google, zet lamp keuken aan” en zowaar gingen de lampen in de keuken ook aan.

Nu maanden later weten we niet meer beter. Ik raak zo goed als geen afstandbediening meer aan. De lampen doe ik op afstand aan of uit en wanneer wij muziek willen luisteren geven we Google de opdracht. Gelukkig gebruiken de meiden Google assistent (nog) niet om hun huiswerk te maken anders werd het wel heel makkelijk.

Google assistent

Google assistent is ingeburgerd

Je kan wel zeggen dat deze Google assistent al helemaal ingeburgerd is hier in huize Kidzblozzy en stiekem vind ik het zelfs jammer dat er nog niet meer apparatuur er op aangesloten kan worden. Dat zal een kwestie van tijd zijn, maar het houdt natuurlijk ergens op. De andere apparaten zullen eerst vervangen moeten worden op smart-exemplaren, maar dan kan natuurlijk niet in een keer. Dat is ook weer niet nodig. Moraal van het verhaal is dat ik mij inmiddels niet helemaal idioot meer voel wanneer ik met een box praat en wij hier in huis zelfs grappen beginnen te maken zoals “oke Google, laat jij de hond even uit?” Het is dan nog wel jammer dat deze vervolgens antwoord:

“sorry, ik begrijp u niet!” U kunt uw apparaat koppelen via het menu!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.