Ik wordt gek van die muggen!


Tijdens een normale zomerdag wordt ik al lek geprikt in onze achtertuin. Iedere keer weer verkiezen ze mij boven mijn huisgenoten en ik wordt er gek van. Nu we een zeer warme zomer hebben en wij ook nog eens in een waterrijke omgeving vertoeven, kan ik niet anders zeggen….IK WORDT GEK VAN DE MUGGEN!

friesland, water, muggen

Nederland Waterland

Wanneer je veel tussen meren, sloten en zee zit, is natuurlijk het wachten op de eerste muggenbulten. Overdag valt het nog mee, maar zodra het zonnetje onder gaat en de lichtjes aan dan zien de muggen mij aan voor 1 ding: dinner! Ik zie ze vliegen, ik voel ze op mijn lichaam en zodra er ook maar eentje op mij heeft kunnen landen, krab ik mezelf helemaal suf! 

Thuis hebben we zo onze maatregelen getroffen. Alle deuren en ramen hebben een hor en ook buiten proberen wij zoveel mogelijk waterpartijen te mijden. Potjes worden leeg gegooit en gieters worden helemaal leeg gegoten zodra er plantje bewaterd wordt.

Helaas door alle maatregelen gebeurd het dan toch dat die beestjes hun weg naar binnen vinden. In de avond zal je mij dus maar zelden op de bank zien zitten in een korte broek en t-shirt. Een lange joggingbroek en een dun shirt met lange mouwen wordt dan mijn avondtenue. Gelukkig heb ik het in de avond snel kouder dan overdag en vind ik die tenue dan ideaal. Ondanks alle acties wordt ik dan toch nog regelmatig geprikt in mijn gezicht en op mijn handen. 

mug

Deet

Om mijzelf nu helemaal in te smeren met deet gaat mij te ver. Op mijn lichaam vind ik dat spul prima, maar op mijn handen en op mijn gezicht vind ik het maar helemaal niets. Het prik, stinkt en het smaakt ook niet lekker wanneer ik iets probeer te eten. Die paar muggenbulten neem ik dus maar op de koop toe. 

Op vakantie is het een ander verhaal. Vanaf dag 1 pakken we alle mogelijkheden aaan om ieder kiertje te sluiten met een hor. Helaas is de gemiddelde deur van een vakantiehuisje vaak hoger dan de gemiddelde plakhor van de action en moeten wij het maar doen met een deels tegen muggen beschermde deur. 

Boven op de slaapkamers is het een ander verhaal. De horren begeven het al na een half uur en de plakstrips blijken niet bestand tegen de wind. Jammer joh! Dan maar spuiten. Een half uur voordat we gaan slapen wordt er in de kamer gespoten en vervolgens even goed doorgelucht. Het is verre van ideaal aangezien de geur hiervan ook bijna niet te harden is, maar we kunnen het daardoor wel reguleren. 

Helaas pindakaas!

Alle maatregelen ten spijt blijk ik toch nog te lekker om vanaf te blijven. Iedere ochtend merk ik wel weer een muggenbult of vier op die nieuw zijn en het blijft jeuken. Drie verschillende antiprik middeltjes nemen al de ruimte in onze keukenla in en nog helpen die voor geen meter. Ik blijf smeren. 

De pest is wanneer, zoals dit jaar, de dagen vroeg in het jaar weer lekker opwarmen. Door de zachte winters lijkt het wel alsof de muggen niet eens meer verdwijnen. Zodra de eerste zonnestralen op de ramen schijnt, zie je de eerste muggen alweer voor het venster dansen.

Wie heeft voor mij de gouden tip?

Je weet maar nooit wie DE oplossing heeft op mijn probleem. Wie weet kom ik zo eindelijk af van deze gemene prikkebeesten. Wanneer wordt het weer winter? 🙁


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.