Een nieuw leven kiezen? Hoe dan?


Op zoek naar jezelf. Wie ben ik eigenlijk en wat wil ik verder met mijn leven? Ik had al eerder bekend dat ik in een midlifecrisis verkeer en op zoek ben naar een nieuwe hobby. Maar is dat eigenlijk wel de juiste weg? Ben ik misschien op zoek naar een heel nieuw leven?

Op zoek naar een andere ik

Bij een midlifecrisis hoort een nieuwe lifestyle. De een gaat op zoek naar zijn of haar jongere versie, de ander zoekt gewoon zichzelf. Ik ben zo’n persoon wat zichzelf zoekt en ben de laatste tijd erachter gekomen dat dit niet blijft bij alleen het zoeken naar een nieuwe hobby. Ik zoek een nieuw leefstijl!

Niet alles is mwah

Een nieuw leefstijl…klinkt ernstig alsof ik helemaal nergens tevreden mee ben. Toch heb ik een aantal gelukspuntjes. Het gezin bevalt mij nog prima. Niks mis mee. De meiden doen het goed en privé houden we het gezellig. 

Waar ik met een nieuw leefstijl wel op doel is mijn carrière. Ik heb jaren ervaring als administrateur, maar ik kan mij daar helemaal niet meer in vinden. Ik verveel mij en kan er geen voldoening meer uit halen wanneer ik de boekhouding heb verwerkt.

computer stapje nieuw leven

Wat dan wel?

Op het moment zit ik al een tijdje thuis. Via UWV was ik voor de Caronacrisis net bezig om een andere route in mijn leven te vinden. Besluiten dat je jouw oude leven niet zo leuk meer vind is een ding, maar bedenken wat je dan wil gaan doen….tja.

Wat ik nu wel weet, na een uitgebreide competentietest, is dat ik vooral wil leren. Verder ben ik goed in plannen en organiseren, goed ben in nieuwe taken en dat ik bij alles ook nog het kostenplaatje goed in kan schatten. Ik hou heel veel van schrijven en nieuwe dingen bedenken. In zover mijn interesses van dit moment. 

Welk beroep past bij mij

Ik heb nog geen idee welk beroep er nu werkelijk bij mij past. Op dat punt waren we net gekomen toen de intelligente lockdown begon. Onderwijs? Zou kunnen. Ik zou in de eerste week gaan praten met een directrice van de school van isis, maar dat heb ik even op de lange baan geschoven. Ze hebben al genoeg aan hun hoofd. 

Verder zat ik nog te denken aan online marketing of iets in de kwaliteitsbewaking. Ook een mogelijkheid om virtual assistent kwam nog in mij op, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Dit alles is ook de grootste reden waarom ik het bloggen weer strakker heb opgepakt. Ik wil wel bezig blijven en schrijven vind ik nu eenmaal wel heerlijk om te doen. 

nieuw leven

Wie heeft de gouden tip?

Het is voor mij nog even spannend. Veel nadenken en rondkijken is leuk, maar het helpt je niet aan een nieuwe baan. Een baan vinden tijdens deze crisis is trouwens ook makkelijker gezegd dan gedaan. Er is nagenoeg weinig te vinden en wanneer ik een functie gevonden heb, willen ze toch een diploma of ervaring. Iets wat ik beide niet bezit. Lastig vind ik dat. 

Ik moet mij vooral nu zien te herpakken en gaan zoeken naar mijn passie. Ik test mij gek, kijk mij een ongeluk op allerlei functies en kies wat ik op dat moment het leukste vind. Lastig, want als ik dan een functie zie wat mij interesseert dan slaat bij mij de twijfel toe. Is het wel de juiste baan? Kan ik hier nog een lange tijd met plezier naar uitkijken? Ik moet tenslotte nog een jaar of 20 werken en dan kan ik maar beter iets doen waar ik plezier in heb. 

Voorlopig blijf ik maar doorzoeken. Ik heb nu immers tijd genoeg. Hebben jullie soms een gouden tip voor mij? 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.