Ach nee! Jij ook al aan de Airfryer? Jazeker! Ik heb die van mij nu ruim een jaar, denk ik? Eerst twijfelde ik wel of het een toegevoegde waarde had. Ik heb een oven en een Airfryer is toch niet meer dan een veredelde klein variant daarvan? Nou…nee, niet helemaal. Ja het is een soort van oven. Maar dan toch weer niet.
Ondertussen staat die veredelde oven hier in huis drie tot vier keer in de week te bakken. In eerste instantie voor onze frietjes, later zijn we steeds meer gaan experimenteren. Nu zijn wij een jaar later, twee kookboeken en wat ervaring verder en kan ik zeggen dat ik niet meer zonder mijn Airfryer kan.
Friet uit de Airfryer lekkerder?
Voor de sceptische mensen onder ons: Nee, de friet uit de Airfryer smaakt niet als friet uit de frituur. Het is een andere manier van bakken. Hier bakten wij onze friet al tijden in de oven. Voor ons is er dus geen verschil in smaak. Natuurlijk vinden wij friet uit de frituur ook lekkerder, maar voor ons is dat dan een verwennerij vanuit de frietzaak.
Nu vind ik het leuk om af en toe gerechten met jullie te delen. Vandaar vandaag dit recept.
Bladerdeegtaart
Equipment
- Airfryer
- Bakvorm 18cm. Dit is goed voor een Philips Airfryer XXL
- Mes
Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg
- ontbijtspek
- geraspte kaas Gran Pardano en oude kaas
Instructies
- Allereerst vet je de bakvorm in. Laat het bladerdeeg ontdooien. 1 pak is voldoende voor een volle taart. Bij de Lidl kun je ook grotere plakken bladerdeeg kopen voor nog geen vijftig cent en ook die is voldoende voor een gevuld bakblik. Beleg het bladerdeeg met ontbijtspek en kaas. Verdeel het goed over de lange kant van het deeg. Rol het in de breedte op.
- Snij de rol in plakken van ongeveer twee centimeter en leg deze op de kant in de bakvorm.
- Bak de bladerdeeg in de Airfryer op 200 graden voor zo’n 15 minuten. Altijd wel in de gaten houden of alles goed gaat. Het soort bladerdeeg kan verschillen in baktijd.