Wie ben ik?


Dacht je dat we het vandaag gaan hebben over het programma wie ben ik? of denk je misschien dat dit mijn nieuwe contactpagina is…Alle antwoorden hiervoor zijn niet waar. Ik vraag mij oprecht af: Wie ben IK!

In Help ik heb een Midlifecrisis liet ik het al horen. Ik ben in een crisis beland. Niet zomaar een…nee een heus midlifecrisis. Met mijn 45 jaar misschien wat te vroeg, maar ik kan er nu eenmaal niet meer omheen. Shit happens!

Realiteitscheck

Het heeft mij de afgelopen maanden wel gedwongen om eens goed na te denken. Wie ben ik nu eigenlijk en wat vind ik leuk…Ik begon lijstjes te maken met goede en slechte eigenschappen…..

Ik wil geen moeder zijn met kneuterige hobby’s of juist hobby’s verzinnen om maar hip te wezen. Een image creĆ«ren met wat je wilt zijn is niet oprecht wat je misschien ook echt wilt. Voor de site kan ik nu heel veel hobby’s gaan uitproberen, maar dat is ook niet echt een optie. Ik wil oprecht zoeken wat ik leuk vind. Het maakt mij daarbij niet uit wat het is, desnoods wordt het afstoffen van suffige boeken in een heel oud archief (ergens spreekt dit beeld mij eigenlijk nog wel aan šŸ˜‰ )

hagedis wie ben ik

Teveel is ook niet goed

In die laatste zin zit gelijk ook mijn grootste probleem. Ik vind heel veel leuk…misschien wel te veel! Het maakt mij niet uit om met iemand te praten over kunst, cultuur, techniek of geschiedenis. Ook wetenschap en hobby’s in alle uiteenlopende onderwerpen schuw ik niet. Gaat het onderwerp over sport, muziek of andere activiteiten, ook dan kan ik altijd wel een puntje opgooien waarbij ik laat zien dat ik weet waarover ik praat. Er zijn dus maar weinig gebieden waar ik absoluut geen interesse in zal hebben.

Ik maak het mij dus heel moeilijk om dan ook daadwerkelijk mijn eigen ik te ontdekken. Gekscherend roep ik wel eens dat ik een gemiddeld persoon ben, maar stiekem ben ik dat ook wel, alleen allemaal bij elkaar!

Het is niet zo verwonderlijk dat ik tot nu toe nog niets kan vinden waarvan ik echt kan zeggen…dit is mijn hobby! Verreweg de meeste hobby’s lijken mij wel wat. Vervolgens ga ik kijken wat ervoor nodig is en hoeveel tijd het gaat kosten om het te doen. Ik wordt enorm enthousiast en vervolgens zie ik de beren op de weg. Na heel lang nadenken kan ik dan nog niet zeggen of dit de hobby is voor mij.

lavendel fotografie wie ben ik

Wie ben ik?

Het wordt tijd om eens te gaan kijken wat ik voor eigenschappen bezit. Wellicht zit daar wel een uitstekende match! (een hobby kiezen op basis van wetenschap…mmm een nieuwe invalshoek voor mijn blog šŸ˜‰ ) Wie ben ik eigenlijk?

  • Ik wil graag leren. Het maakt niet uit wat.
  • Ik ben ongeduldig. Alles moet snel gebeuren en het liefst heel simpel. Pas als ik echt iets leuk vind, zal ik er een langere tijd voor te porren zijn om de hobby te doen.
  • Ik heb er niet zo heel veel zin in om er (gelijk) veel voor te betalen als ik nog niet zeker weet of dit nu de hobby is wat ik graag wil doen. In het verleden hebben vage hobby’s mij al veel te veel geld gekost. De meeste van hen liggen nu op een plank te verstoffen.
  • Ik ben lui, dus ook de deur uit gaan ligt mij niet zo heel erg. Graag een hobby wat hier in huis te doen is :))
  • Misschien ben ik ook wel contactgestoord…Ik vind het soms moeilijk om in grote groepen aanwezig te zijn. Ik sla dicht en kijk de kat uit de boom. Eenmaal ontdooid zal ik van mijn laten horen. Mits er niet veel haantjes in de groep aanwezig zijn, want ik kan mij dan niet meer verstaanbaar maken. Heb ik eenmaal wel de aandacht? Dan hou ik mijn mond niet meer dicht? Hoezo tegenstrijdig?
  • Bang om op de voorgrond te treden. Ik val niet op, dat bleek wel uit het vorige puntje, maar ik vind het wel heerlijk om in de spotlights te staan. Althans dat zou ik graag willen. In mijn hoofd ben ik een uitstekende zangeres, actrice of musicalster, maar in werkelijkheid sla ik dicht zodra alle ogen op mij gericht staan Tevens ook een reden waarom ik nog steeds geen vlogs maak of op foto’s te zien ben. Ook is de kwaliteit van mijn zangtalent niet echt om trots op te zijn dus hou ik het maar bij het zingen onder de douche.

Zo…nu weet je een beetje wie ik nu werkelijk ben. Heb jij nu een idee wat de ultieme hobby voor mij zal zijn, dan hoor ik dat met alle plezier.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.