Weer een stapje verder


Drie weken van de intelligente lockdown zit er op! In meerdere opzichten zijn we weer een stapje verder gekomen. Nu we in de vierde week van de lockdown zijn aangekomen neem ik even een stapje terug om te kijken wat er allemaal gebeurd is.

Scholen gesloten

De scholen zijn nu drie weken gesloten en vorige week kreeg heel Nederland het bericht dat er nog minimaal vier weken bij komen. Bij de meeste scholen zal dan ook de meivakantie aangebroken zijn. In ons geval zal waarschijnlijk dan de eerste dag school pas half mei zijn. Bijna zes weken nog!

Gelukkig loopt hier alles voorspoedig. De meiden brengen de ochtend door aan de keukentafel om het werk voor school te maken. Als het even niet lekker loopt dan stuur ik ze lekker naar buiten om even af te koelen. We hebben een grote tuin en daardoor is dus alles mogelijk.

Thuis leren tijdens Corona-virus 3

Online lastig

Wij zijn hier in huis gezegend met aardig wat apparatuur. Toch is het voor ons nog een behoorlijke planning om rond te krijgen wie wanneer op welke computer aan de slag kan. Zo heeft Isis grotendeels mijn Chromebook nodig. Op school hebben ze deze computers ook dus is het alleen maar fijner om dezelfde methode aan te houden.

Voor Emma is het een ander verhaal. Zij heeft overleg in Teams, moet op intranet, magister, mail en weet ik allemaal niet meer haar lesstof maken, verwerken of doen. Dan heb ik de overige programma’s nog niet eens meegerekend. Voor haar is het fijner om aan tafel te zitten, maar de ene computer is te langzaam, op de andere computer werken sommige programma’s niet fijn. Uiteindelijk vinden ze het fijner om achter de Chromebook te zitten en dan heb je toch een probleem…

Internetsnelheid

Naast onze planning hebben we hier nog een heel groot obstakel in de weg liggen tot het succes van thuiswerken. Onze internetsnelheid is zo traag!!!! Met een downloadsnelheid van ongeveer 3MB per seconde gaan de meeste handelingen wel goed, maar met de online lessen merk je wel dat er een slechte kwaliteit verbinding is. Het beeld wordt onduidelijk, hapert en het geluid valt regelmatig weg. Het is even niet anders.

Nog erger is het inleveren van het huiswerk. Als Emma nu werk inlevert bestaat dat uit verslagen, filmpjes, presentaties of ander praktijk gerichte inhoud. Een vlog via Youtube of een verslag in word….het maakt allemaal niet uit, maar deze bestanden zijn vaak groot. Te groot om via onze uploadsnelheid van maar liefs 0,3MB per seconde!!!!!

Een stapje verder

Twee jaar terug konden wij ons inschrijven voor glasvezel. Inmiddels hebben wij de kabels voor de deur liggen en worden de huizen een voor een aangesloten. Gisteren waren wij aan de beurt om het kabeltje in ons huis te krijgen. Weer een stapje verder. Nu nog de router en de aansluiting met onze provider en Hoppa!!!! Hopelijk stijgt onze downloadsnelheid dan van 3MB naar 150MB!!!!

Nog even volhouden dus, maar dan heb je ook wel wat!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.