9 reden waarom deze Coronacrisis te lang duurt!


Een dag net als alle andere. Yeah, right! Door onze intelligente lockdown tijdens de Coronacrisis van 2020, waar iedereen in hetzelfde schuitje zit, wordt het er per dag niet beter op. Ik hou de moed erin en ergens is het ook wel heel gezellig en veilig met mijn meiden thuis. Vriendlief werkt wel gewoon door en daardoor heb je toch nog het gevoel: business as usual. 

Vanavond zal er bekend worden waar deze lockdown naar toe gaat. Het zal ergens een opluchting zijn wanneer de teugels wat minder strak komen te staan, maar tegelijkertijd bekruipt een gevoel van naderende onheil. Ik zal je in 9 stappen vertellen waarom. 

1 angst voor de ziekte Corona.

De constante angst wat onder de huid zit dat je ziek wordt. Je weet nooit waar of wanneer je de ziekte op kan lopen. Bij iedere nies, kuch of loopneus bekruipt je het idee dat het ook Corona kan zijn. Voelt er iemand zich niet lekker dan gaan alle alarmbellen af. Zou het dat nu toch zover zijn? 

Thuis leren tijdens Corona-virus 3

2 sociale isolatie valt niet mee.

Ik zie de meiden steeds verder wegkwijnen. Nu pakken mijn meiden het heel goed op, maar ik zie wel dat ze het steeds moeilijker krijgen om hun vriendjes niet te zien. Voor mijn meiden zou het beter zijn wanneer ze weer lekker naar school kunnen. Vooral de jongste heeft het er erg moeilijk mee. Alles wat ze met haar beste wil wilt doen,gaat geheid mis. Ze doet zo haar best, naar het lukt gewoon niet. De hele dag tranende ogen tot gevolg. Och meisje toch!

3 hoe groot jouw huis ook is…

De vier muren van mijn huis heb ik zo onderhand wel gezien. Het was best lekker om veilig binnen te zijn met het gezin, maar af en toe lijkt het huis steeds kleiner te worden. Op de eetkamerstoelen zijn mijn billen al goed te zien. Tegen het einde van de lockdown hebben we waarschijnlijk weer een nieuw interieur nodig. Op deze ben ik namelijk ondertussen na 6 weken 24/7 wel uitgekeken.  

4 tijd over? Niet tijdens de Coronacrisis

Het is drukker dan anders. Wij komen hier het huis pas uit wanneer we ook echt iets moeten doen. Zo doen we twee keer in de week boodschappen en verder helemaal niets. Zeeën van tijd zou je zeggen, maar door het schoolwerk, eigen werkzaamheden is eigen tijd erg schaars.

Aandacht verdelen is een kunst en wanneer je alleen thuis bent, is dat soms een uitdaging. Ik zit dan ook regelmatig met mijn ogen gesloten even op een rijtje te zetten waar ik sta: *schoolwerk, cursus, was moet nog opgehangen worden, Mikey heeft weer een bloedneus, de afwas staat er nog en er moet ook nog een lijstje gemaakt worden voor de boodschappen, wat gaan we volgende week nu weer eten, wat zijn de aanbiedingen en kan ik nog wat leuks verzinnen voor Koningsdag?*. Zomaar een gedachte van een moment in deze week. 

Weekplanning internet stapje

5 plannen is een vak

Het constante plannen van de dag. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat zijn wij bezig met plannen. Schoolwerk? We beginnen om 9 uur. Eten? 12 uur. Nog wat schoolwerk over? Na het eten is nog tijd over. Zelf nog iets doen? Nou we hebben nog wel een gaatje na het avondeten en anders hebben we de avond ook nog. Hebben we nog jarigen op school? Is er nog huiswerk op te halen en Oja, die brief moet ook nog op de bus anders heeft een van de dochters een onvoldoende voor haar huiswerk.

6 media werkt niet mee 

Die aanhoudende stroom van bangmakerij. Iets waar ik een enorme sik van krijg is de constante stroom aan media-aandacht. Ik heb mijn meldingen op de telefoon al uit gezet anders was die het Wilhelmus aan het zingen van alle berichten die binnen komen. 

De scholen gaan open. De scholen blijven dicht. Intelligente lockdown gaat onverminderd door en Intelligente lockdown blijft nog van kracht tot de zomervakantie. Zomaar wat berichten die ik voorbij zie razen. Allemaal met 1 gemene deler: het is allemaal gebaseerd op een vermoeden. Iedereen heeft een mening en die mag ook gehoord worden, maar de waarheid is door deze brij van berichten moeilijk te achterhalen. 

7 je twijfelt aan alles

Ik twijfel aan alle beslissingen. Het is logisch dat we twijfelen. Het is toch een onbekende situatie waar wij ons in bevinden. Ik heb voorlopig mijn vertrouwen dat onze regering doet wat hij kan. Ik heb bij sommige wel mijn twijfels, maar ik kan dan ook nog relativeren waarom deze beslissing gemaakt wordt. In de media denken andere mensen daar toch anders over. 

Een voorbeeld. Er gaan GERUCHTEN dat de scholen weer open gaan. Vervolgens wordt daar een mening over gevraagd. Naast heel veel ouders die hun kroost met gierende banden afleveren bij school, hoor je andere ouders die stellig gaan weigeren om hun kids naar school te brengen zolang er nog een coronacrisis bestaat. Kortom, wanneer iedereen ook gaat doen wat hij zegt betekend dat maar 1 ding: Chaos!!! Laat chaos nu een van de situaties in het leven zijn waar ik op het moment heel slecht mee om kan gaan. 

8 het duurt te lang, maar niet lang genoeg.

Angst over hoe lang het gaat duren en hoe gaat het straks als de lockdown opgeheven wordt? Ik heb hier namelijk nog steeds drie potentiële risicopatiënten in huis en dat verandert niet. Wat als alles tijdens deze coronacrisis toch los gelaten wordt? Moet ik dan bij de eerste de beste kuch mijn meiden weer thuis houden? Niet te doen! Maar moet ik dan de levens van mijn gezinsleden op het spel zetten? 

Het lastige is dat wij hier in huis met drie generaties wonen. We hebben dan wel gescheiden wooneenheden, maar we komen elkaar regelmatig tegen. Ik kan nog zoveel mijn meiden bij mijn vader weg houden, maar hou die knuffel maar eens tegen wanneer ze elkaar achter in de tuin tegenkomen. 

Oren coronacrisis

9 negativiteit kent geen tijd.

Ook hierover heeft de media een flinke vinger in de pap van. Er komen zoveel negatieve berichten naar buiten. Ik snap best dat het een hoop problemen voortbrengt, maar ik word blijer van de nieuwsberichten die mij vertellen dat meneertje zo en zo het antwoord heeft op een probleem tijdens deze coronacrisis. Of dat de mensen nog meer zorgen voor elkaar. Ook het bericht dat wij met zijn allen in staat zijn deze coronacrisis te overwinnen. Kijk…daar krijg ik een goed gevoel bij. Helaas kun je dit soort berichten op een dag op 1 hand tellen. 

Laten we eerlijk zijn: het is niet voor niets een “crisis”. Dat er meer problemen ontstaan dat dat er opgelost wordt dat weten wij allemaal, maar kunnen wij ons ook alsjeblieft blijven focussen op wat ons erdoorheen kan helpen in plaats dan telkens ons moraal de grond in te duwen? Een crisis kan ook een tijd van creativiteit en nieuwe kansen zijn, maar daarvoor moet je niet bij de problemen blijven hangen. Benoem ze, bedenk een creatieve oplossing en zegt het voort! Dan hebben wij er allemaal wat aan. 

Het verlossende antwoord

Wat gaat het vanavond worden? Dat is voor mij nu de grootste vraag. Ik kan wel van alles gaan speculeren, maar we zullen het pas echt weten zodra vanavond de verlossende persconferentie is geweest. Tot die tijd blijven we nog even positief hangen in onze intelligente lockdown, ok? 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.