Tijd zat, maar dat internet is waardeloos?!?!


Het is een rare tijd. Waar we twee weken geleden nog overvolle agenda’s hadden met voetbaltrainingen, judotrainingen, wedstrijden en andere activiteiten, is onze agenda nu….leeg! Tijd zat….of toch niet? Werkte dat verrekte internet nu maar eens mee!

Thuis leren

De dagen worden gevuld met het thuisonderwijs met de meiden. Ik wordt nu ineens weer enorm creatief en vul mijn dagen met schrijven, zoeken en bedenken van leuke activiteiten. Alsnog niets aan de hand zou je zeggen, maar het begeleiden van de meiden met school vreet meer tijd dan je op eerste oog zou zeggen. Het begin al een strakke planning te worden waarbij iedereen op zijn beurt moet wachten.

Weekplanning internet

Alles via internet

Mijn oudste gaat haar gang wel. Het probleem is wel dat ze voor 70% daarbij een computer nodig heeft. Alles wordt verstuurd via Magister, schoolmail of dergelijke online mogelijkheden. Voor de rest heeft ze voornamelijk praktijkopdrachten die ze thuis makkelijk kan uitvoeren. Wat denk je van een vlog maken over een goede warming up tijdens het sporten of een nieuwsbericht maken voor Engels. Alles is prima online te maken, maar dan moet je wel een goed internet hebben. En laat dat nu net hier voor de deur gestrand zijn…letterlijk!!!!

We zouden eind maart/begin april aangesloten worden op het glasvezelnet…Tja, nu dus even niet. Jammer joh!

Nu begint de school van de jongste inmiddels ook steeds meer online leren te ontdekken. Erg fijn en ook ontzettend leuk om te zien hoe snel die ontwikkelingen erin gaan, maar ik kan mij zo voorstellen dat niet iedereen daarvoor de kennis in huis heeft. Daarnaast zijn de middelen ook in veel huizen beperkt en zal het soms een gevecht worden om tijd achter dat schermpje. De planning wordt alsmaar langer en mijn internet word echt niet sneller. Met 5Mb downloaden is nu eenmaal niet zo veel en als je dan ook nog eens aan het einde van de lijn zit….drama!

Strakke planning

De keerzijde van de medaille is dat we ons lang niet vervelen. Voordat iedereen volgens een strakke planning op vaste tijden alle online instructies, filmpjes, skypegespreken heeft gehad en vervolgens het huiswerk gemaakt is, is er gemiddeld genomen al meer dan een schooldag voorbij. Ideaal! Wat minder is dat ik er inmiddels een dagtaak aan heb en vervolgens ook nog aan het huishouden moet denken. Ach, nu is dat even niet belangrijk en morgen is er weer een dag.

internet

Glasvezel

Voorlopig blijven we hier nog even door ploeteren met onze slechte internet en strakke planning. We wachten rustig af wanneer eindelijk die laatste fase van aansluiten op het glasvezelnet plaats gaat vinden, want ja…dat is het nu net. Het lijntje ligt al in de grond tegen ons huis aan. Het enige wat er nog gedaan moet worden is de aansluiting in de woning. Voorlopig zal dat nog wel even duren nu deze Corona-crisis over ons land waait.

We redden het wel, maar er is nog een hele grote wens…..Please blijf doorgaan met het aanleggen van die prachtige glasvezelnet hier op de Veluwe? Alsjeblieft? Ik en mijn dochters, de scholen van mijn dochters en nog heel veel andere mensen zouden jullie erg dankbaar zijn als dat nu eens mogelijk is….twee jaar naar dato van aanschaffen!!!!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.