Ik heb een midlifecrisis!


Ik beken….ik heb een midlifecrisis! Klinkt heel ernstig en stiekem is het toch een begin van een nieuw leven.

Ben ik in een midlifecrisis beland?

Bij het doorspitten van mijn oude artikelen greep mijn angst ineens mij bij de keel. De onderwerpen waar ik tot nu toe bij Kidzblozzy over geschreven had, werden langzaam anders van stijl. Donkerder, zwaarder en ook onpersoonlijker en tegelijkertijd heel persoonlijk. Klinkt wat tegenstrijdig, maar het gaf mij een goed beeld waar ik het laatste jaar (en misschien wel de laatste jaren) tegenaan loop. 

De artikelen zijn afgelopen jaar een brij van losse onderwerpen geworden. Ik was niet meer die moeder wat met haar kinderen allerlei leuke activiteiten ondernam….nee, ik was die moeder die van alles en nog wat deed, maar ondertussen volledig de weg kwijt raakte. Langzaam drong het door…Ik was in een heuse midlifecrisis beland!

roos, bloem, rood

Wie ben ik?

Al jaren loop ik met de vraag rond: wie ben ik nu eigenlijk? Ik dacht dat die vraag altijd heel simpel te beantwoorden was: Ik was moeder van twee lieve dochters waarmee en waarvoor ik alles wilde doen. Ouderraad? geen probleem…In het bestuur van de Jeugdclub? doen we…eventjes nog hier of daar een dagje heen? gezellig! Al meer dan 10 jaar draaide mijn leven om het wel en wee van mijn kinderen.

Tot drie jaar terug…Mijn oudste gaat nu naar het voortgezet onderwijs en heeft mijn hulp steeds minder nodig. Gelukkig maar, want het is nu eenmaal een onderdeel van het leven. Ook mijn jongste gaat steeds meer haar eigen weg. Gelukkig heeft ze af en toe mijn hulp nodig, maar op het moment is wordt dat beperkt tot voornamelijk het zijn van taxichauffeur. 

De meiden kiezen hun eigen weg

De activiteiten werden minder, de knutsels werden niet meer gemaakt en ook de gerechten werden (gelukkig tijdelijk) enkel door mama gemaakt. De computer wordt steeds vaker ingezet (ofwel opgeëist) als tijdverdrijf en ook de Ipad wordt dagelijks in de handen genomen om de ontelbare Youtube filmpjes te kijken. Allemaal vrijetijdsbestedingen waar ze mama niet meer voor nodig hebben 🙂 en voor de nodig gezonde buitenlucht helpen ze opa steeds vaker buiten of spelen ze lekker in de tuin. 

Deze ontwikkelingen zijn hartstikke gezond voor mijn kinderen. Ze zitten nu lekker in hun vel, doen het prima op school en ook qua gedrag hebben we steeds minder op- of aanmerkingen. Het is echter wat minder gezond voor mama. Ik weet nu niet meer wie ik ben of wat ik moet gaan doen! 

En ik dan?

Al die jaren heb ik mijn leven ingericht rond mijn gezin en heb ik voor hen alles bedacht. Afgelopen twee jaar kwam daar enkele verbouwingen bij. Nu, twee jaar later, zie ik niet alleen dat de verbouwing nagenoeg volledig is geslaagd, maar dat ik ook in een gat aan het vallen ben. Ik merkte dit vooral aan mijn blog. Voorheen had ik geen problemen met het verzinnen van onderwerpen om over te schrijven, maar een jaar terug kwam ik niet verder dan een verhaaltje over de verbouwing of onze hond. Hier en daar kwamen daar wel artikelen bij over de overgang van de basis naar het voortgezet onderwijs, maar daarna bleef het stil. 

Mijn blog heb ik inmiddels weer mondjesmaat opgepakt en er verschijnen weer (regelmatig) verhalen over ons gezin. Bij deze beloof ik dat ik ook wat meer van mijzelf ga laten zien. Een opgroeiend gezin is niet alleen de zorg voor kinderen, maar ook het ontwikkelen van jezelf. Ik heb dan ook een goede voornemen. Normaal gesproken doe je dit aan het begin van een jaar, ik doe het aan het begin van de rest van mijn leven: 

Ga op zoek naar dingen die zin geven aan jouw leven!

Het begin van een nieuwe ik!

Deze goede voornemen kan van alles betekenen. Op de eerste plaats is er natuurlijk nog steeds mijn gezin. Een groot gedeelte van mijn leven wat niet eindigt zodra de kinderen uitvliegen. Zorg hebben voor en zorgen voor zal altijd blijven zolang de meiden mijn kinderen zijn. Toch is er meer in het leven. Wat? Tja, dat zou ik zo niet kunnen zeggen en het wordt hoog tijd om daar eens achter te komen en een eind te maken aan mijn midlifecrisis!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.