Amerika, het land van mijn dromen.


Nu Nederland al een paar weken in de ban is van de coronavirus, lees ik in het nieuws dat het virus inmiddels ook Amerika volledig plat heeft gelegd. Het begint zelfs het nieuwe epicentrum van de wereld te worden. Dagelijks lees ik berichten over het opkopen van vaccins tot het opeisen van beademingsapparaten. Het is een gekke wereld aan het worden. Zelfs attractieparken zoals Disney en Universal zijn gesloten en al scrollend door Youtube zie ik meerdere filmpjes van compleet lege parken. Ik sluit mijn ogen en denk terug aan de tijd dat ik daar zelf liep en hoe intens gelukkig ik mij daar voelde. 

Fascinatie voor Amerika

De een heeft een fascinatie naar het oosten, de ander reist graag af naar de andere kant van de wereld en Ik heb nu eenmaal een zwak voor dit land….Amerika. Landen als Thailand, Afrika of Indonesië trekken mij niet zo. Niet dat ik deze landen niet mooi vind. Op TV ziet het er altijd prachtig uit, maar als ik moet en mag kiezen zal ik maar voor 1 land kiezen: USA. Al sinds mijn jeugd kan ik mij niet anders bedenken of ik wilde altijd al naar dit land. Ik kan het niet verklaren waarom.

Zeven keer mocht ik al afreizen naar dit prachtige land. Zoals ik dit nu zwart op wit schrijf, besef ik dat dit best veel is. De reis op zich is namelijk niet zo heel goedkoop. Met vliegen en een hotel ben ik er namelijk nog niet. Ik wil dit immense land zien, beleven, ruiken en voelen. Mijn ultieme wens is om uiteindelijk alle staten van Amerika minimaal 1 keer te bezoeken, maar of mij dat ooit zal lukken. 

Amerika

Wens

Niet alleen ik had een diepgewortelde wens om naar Amerika op reis te gaan. Ook mijn ouders waren nieuwsgierig naar dit enorme land. Op vijftienjarige leeftijd hadden mijn ouders een verrassing voor mij. We gingen op vakantie naar Florida. De bakermat van entertainment en natuurlijk….Disney. De eerste keer hadden we een pakketreis geboekt. Twee weken Orlando en een week Miami. Het werd een geweldige reis met kanttekeningen….een pakketreis zouden wij nooit meer boeken. Niets voor mij. Ik wilde meer buiten de voor bewerkte paden reizen en zelf meer ontdekken. De trips naar Amerika daarna hebben wij dan ook allemaal zelf samengesteld en geboekt. Voor mijn moeder doodeng, maar voor mij een zegen. Ik kon namelijk mijn eigen wegen kiezen met datgene waar ik en mijn ouders in waren geïnteresseerd. 

Nog een keer

Inmiddels is het alweer ruim 12 jaar geleden dat we voor het laatst in Amerika waren. In de afgelopen jaren hebben we al vele malen gekeken of een volgende reis nog mogelijk was, maar tot op hebben zijn deze reizen nog steeds niet gelukt. Het probleem zit hem vooral in het feit dat ik als eerste mijn meiden mee wil nemen naar Disney en Universal Studios en dan niet zo maar even in een dag… Nee, ik wil uitgebreid de tijd nemen voor de parken. Het is gewoon niet leuk meer wanneer je al 100 dollar per dag kwijt ben (per persoon) om überhaupt binnen te komen. Dan heb je nog niet eens wat gedaan, gegeten of gedronken…(opeens besef je dat hier een dagje Efteling relatief best goedkoop is 🤣)

Amerika

Zal ik ooit nog naar Amerika gaan?

Ooit hoop ik nog eens in dit mooie land te komen en tot die tijd wil ik mijn oude verhalen met jullie gaan delen. Althans….De laatste reis is alweer 16 jaar terug en de herinneringen vervagen. Soms moet ik best moeite doen om de details weer te herinneren, maar de verhalen komen al pratend met vriendlief en ouders wel weer boven, al zijn sommige details in ieders blik anders. We weten het allemaal nog wel, maar de verhalen komen soms niet meer overeen met elkaar. Ik ga mijn best doen. De eerste verhalen staan al klaar en ik hoop dat jullie er toch nog plezier aan gaan beleven om mijn avonturen in Amerika te lezen.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.