2019 wordt mijn jaar!


Jeetje! Het is alweer 2019! Happy New Year allemaal! De beste wensen voor het nieuwe jaar en dat 2019 maar een sprankelend jaar mag worden! Hebben jullie een leuke tijd gehad met de afgelopen feestdagen? En….zitten jullie nog op de goede weg qua goede voornemens?

Nooit, maar dan ook nooit heb ik goede voornemens voor mezelf opgeschreven. Ik vind het eigenlijk maar onzin. De meeste voornemens worden in de eerste week al naar het rijk der fabelen gewezen en het leven gaat gewoon weer zijn gangetje. Ook de meeste voornemens zij niet al te origineel. Afvallen, stoppen met roken of fit worden… met de meeste kan je gelijk voorspellen of het gaat lukken of niet.

Goede voornemens

Dit jaar wil ik eens een twist geven aan mijn leven. Ik ga dit jaar eens voornemens opschrijven en dan ga ik aan het eind van het jaar kijken of er ook maar iets gelukt is van die voornemens. Een soort van to do list, een bucketlist zoals je het wilt noemen. Ik heb gekozen voor 25 uitdagingen die ik aan wil gaan in 2019. Here we Go!

 1. Afgezaagd maar hier komt ie: ik ga minstens 5 kilo afvallen in 2019.
 2. Nog zo’n afgelebberde: ik wil fit(ter) worden.
 3. Minstens 1 boek lezen
 4. Ontwikkelen in macrofotografie
 5. Ontwikkelen in productfotografie
 6. Ontwikkelen in bijzondere fotografieprojecten
 7. Proberen foto’s te verkopen
 8. Hoger komen in de ranking van Gurushots
 9. Leren handletteren
 10. Meer lezen/ontdekken over Amerika
 11. Nieuwe recepten leren
 12. Een vakantie vinden onder de totale prijs van 2000 euro voor twee weken (incl. eten, drinken en vertier)
 13. Mijn “kleine kamer” omtoveren in een hobby/speelkamer
 14. Hobbyschuur opruimen
 15. Kast realiseren op de slaapkamer
 16. Minimaal 1 keer per week een blog publiceren
 17. Site opruimen
 18. Groeien met volgers op site en Social media
 19. Meer naar de bioscoop
 20. Wie is de mol volgen (Jay! Die begint al op 5 januari)
 21. Meerdere maandchallenges volgen en afronden
 22. Red Dead Redemption uitspelen
 23. Eindelijk alle restanten van de kinderkleding verkopen of wegdoen
 24. Een bijkeuken realiseren
 25. Proberen om eindelijk eens mijn probleemoren onder controle te krijgen

Afmaken

De rode draad van mijn lijst is het AFMAKEN van iets. Ik heb in heel mijn leven maar weinig dingen afgerond. Natuurlijk zijn er wel klussen af gemaakt. Denk maar aan school, werk of kinderen. Het leven wordt wel heel lastig wanneer je dat niet af rond. Ik zeg niet onmogelijk, maar het leven wordt dan wel een uitdaging.

Voor allerlei andere klussen geld voor mij maar 1 ding. Ik wordt heel snel enthousiast en bijt mij dan helemaal vast in een project. Vervolgens wil ik het uitvoeren en blijkt een goed resultaat toch wat lastiger te zijn dan ik dacht. Gevolg? Ik ga nadenken over het project hoe ik de problemen moet oplossen en dan raakt het project steeds verder op de achtergrond.

Project 2019

Bovenstaande projecten zijn stuk voor stuk projecten waar ik op een of andere moment in de afgelopen 30 jaar aan ben begonnen, maar die ik tot de dag van vandaag nog nooit heb afgemaakt. Verreweg de meeste voornemens komen trouwens van mijn “day zero project” die ik in 2016 had opgestart, maar wederom niet had afgemaakt (jaja, zie ook hier mijn rode draad van 2019….afmaken!)

Mijn goede voornemen voor dit jaar is dat ik al die projecten dit jaar zoveel mogelijk ga afronden. Natuurlijk zijn er een aantal die haast niet af te ronden zijn. Deze blijven actueel of je kan je daar zelf in blijven ontwikkelen. Je bent nooit te oud om te leren! Ook staan er een paar voornemens op die (heel) veel geld kosten zoals een nieuwe schuur of de bijkeuken, maar er moet ook nog iets te wensen overblijven, nietwaar?

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar of doen jullie daar niet aan?

Liefs Linda

Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.