Wat een hondenleven!


Wat heeft hij een hondenleven! Die zin hoor je wel eens wanneer iemand een ellendig leven leidt. Iemand die iedere dag miserabel door het leven gaat. Maar klopt dit eigenlijk wel?

Oorsprong

Geen idee. Ik ben nu al een tijdje aan het zoeken, maar de exacte oorsprong van deze gezegde heb ik nog niet kunnen achterhalen. Zodra je Mr. Google dit vraagt, krijg je verreweg de meeste antwoorden over wat het betekend en niet waar het nu vandaan komt. Jammer.

Achterhaald

Volgens mij klopt het allang niet meer dat een hond een hondenleven heeft. Zo miserabel is het dagelijks leven van een gemiddelde huishoud niet. Tijdens onze vakantie deze zomer was het bloedheet en kon ik, schuilend onder een parasol met een lekkere glas munt/citroenwater Mikey eens een keer goed observeren. Zijn jullie ook zo benieuwd wat een gemiddelde huishond nu de hele dag uitvreet? Hier komt ie!

hondenleven

Wat deed Mikey op een dag?

In de ochtend wordt Mikey altijd uitgelaten door vriendlief. Eenmaal terug van zijn wandeling kreeg hij zijn eten en dan kon de dag beginnen. Een beetje spelen, een beetje luieren en vooral achter de muisjes aangaan. Zo kabbelde de dag voort tot zijn volgende uitlaat-moment. Weer een beetje drinken, een beetje luieren en vervolgens weer muisjes zoeken. Vrij eentonig vind je niet? Dat kan misschien best, maar er zijn weken dat ik er erg naar verlang om mijn tijd zo te kunnen vullen. Zeker tijdens de drukke najaars- en eindejaars periodes. Oh, heerlijk!

Knuffelen tot je niet meer kan

Naast dat onze huishonden de hele dag lopen te luieren, worden ze de rest van hun tijd ook nog eens doodgeknuffeld. Iedere keer wanneer je langs hem heen wandelt, krijgt hij weer een aai over zijn bol. Nu is Mikey een echte knuffelkont en komt zelfs om de haverklap naar je toe om weer eens lekker te knuffelen. Soms vraagt hij er heel brutaal om door zijn kop onder jouw hand te leggen. Hij gaat nog net niet heen en weer, maar het verband is snel genoeg gelegd. Aaien mens!

hondenleven

Spullen voor de hond

Niet alleen mogen onze huishouden de hele dag luieren en doen waar ze zin in hebben. Wat dacht je van al die spullen die tegenwoordig te koop zijn voor onze troeteldier! Dierenspeciaalzaken genoeg en ook de gemiddelde tuincentrum heeft normaal gesproken een dierenafdeling met niet de geringste spullen. Nu heeft Mikey ballen in alle maten en is dit dan ook zijn favoriete speeltje. Knuffels hebben we wel eens geprobeerd, maar deze arme beestjes houden het nog geen week uit bij onze sloper. Wat hij dan wel weer fijn vind zijn de Kong of andere bijtspeeltjes van rubber, maar ook die houden het geen maanden ongeschonden vol.

Hondenleven?

Een hondenleven bestaat inmiddels dus niet meer. Althans niet in de oorspronkelijke betekenis van deze gezegde. Onze dieren hebben het zo slecht nog niet šŸ™‚


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.