Vakantie in eigen land


Wij wonen met zijn allen in Nederland. Een mooi land, een veelzijdig land. Aan het westen een mooi strand gebied, onze eilanden in het noorden, in het zuiden begint het al te glooien en in het oosten lijkt het soms zelfs alsof je jezelf al in Duitsland waant. Vaak nemen we de buurt waarin wij opgroeien en wonen vanzelfsprekend. Het is gewoon. Wanneer heb jij voor het laatst echt naar ons mooie land gekeken?

Vakantie in eigen land

Vroeger gingen we vaak in de zomervakantie naar het buitenland. Spanje, Griekenland, Duitsland, Oostenrijk en later zelfs regelmatig naar Amerika. Hoe het ook zij, dit laatste land is nog steeds mijn favoriete land om op vakantie te gaan. Het liefst ga ik er zelfs wonen, maar dat is een ander verhaal wat ik (misschien) later wel eens op papier zal zetten.

Sinds de kinderen wat groter zijn mogen zij mee beslissen over onze vakanties. Ik vind dat logisch aangezien zij van mij ook wel een mening mogen hebben over wat zij leuk vinden. Vanaf dat Emma een jaar of zeven was, had zij vaak maar 1 wens: ik wil ergens naar toe waar ik ze kan verstaan! Zodoende zijn wij sinds die tijd regelmatig op vakantie geweest in eigen land.

Friesland Emma meer boten

Dit jaar: Friesland

Nadat wij al onze vakanties gevierd hebben in Limburg, Zeeland en zelfs bij ons om de hoek in het mooie Terwolde, werd het dit jaar tijd voor wat in het Noorden van ons land. We hebben onze vakantie doorgebracht in het mooie Friesland. Ik kan niet anders zeggen dat ik hier aangenaam door was verrast. Mooie dorpjes, grote open vlaktes en de uitermate mooie meren hebben mijn hart gestolen. Wij zaten in Koudum op Camping de Kuilart. Een 5-sterren camping met jachthaven aan het meer de Fluessen.

Strandvakantie

Het was warm dit jaar in de zomer vakantie. Heel Nederland heeft daar van mee kunnen genieten. Gemiddelde temperaturen van 25+ was geen uitzondering en dat al vanaf eind mei! In de aanloop naar onze vakantie kon ik alleen nog maar hopen dat het tijdens onze vakantie in juli net zo warm zou blijven. Meestal is het na een maand warm weer geheid een periode van kou, regen en baggerweer in Nederland. De vakantie brak aan en in die week daarvoor werd er wat minder weer voorspeld. Ik had al het gevoel: O nee, daar gaan we al.

Gelukkig bleef het weer mooi. Twee weken lang hebben we van het prachtige weer kunnen genieten waardoor onze vakantie in Friesland aan een meer wel een strandvakantie leek. We konden heerlijk genieten van een drankje op een terras aan het water terwijl de meiden in het meer hun gang konden gaan aan een klein strandje. Hoe goed kan je het dan hebben! Een ijsje erbij, hier en daar wat wandelen of fietsen en de vakantie was (bijna) compleet.

Friesland meer springen vakantie

Friesland Watersportland

Ik zeg bijna compleet. Je bent niet in Friesland geweest wanneer je niets op het water heb gedaan. Gelukkig konden we ons op deze camping ons helemaal uitleven. Suppen, kanoƫn, een bootje huren. Het was er allemaal. Wij hebben van de situatie gebruik gemaakt door wat verschillende sporten te leren. Zo heeft Isis de tweede helft van de vakantie heerlijk doorgebracht in een optimistje tijdens een vierdaagse zeilcursus. Ik zal hier later nog verder een blog over schrijven, maar voor nu kan ik alvast verklappen dat ze hier haar tijd van haar leven heeft gehad.

Emma heeft haar kunsten kunnen botvieren op wat meer actievere watersporten. Zo kon ze een keer meedoen aan het Flyboarden (maar door een of andere reden zag ze daar vanaf) en heeft ook zij de tweede helft van onze vakantie de meeste tijd doorgebracht op het water in plaats van erin. Zij heeft een vierdaagse cursus Windsurfen gehad. Een zeer vermoeiende, maar ook een zeer leuke sport om te beoefenen.

Sportiviteit in Friesland voorop

Als je dit allemaal al zo leest zijn wij deze vakantie zeer actief geweest. Wel zo lekker toch? Dit mag ook wel eens een keer dan alleen maar met zijn allen achter een schermpje of een telefoon šŸ™‚ iets wat de laatste tijd wel steeds meer voor kwam.

Voor de komende weken heb ik nog wat blogs al ingepland waarin ik meer vertel over onze actieve vakantie in Friesland. Zoals jullie eerder hebben gelezen, zijn wij al lang weer thuis (Iets gemist hierover? Lees dan onze blog: Waarom ik nooit tijdens de vakantie blog). Op deze manier kunnen we onze vakantie nog eens dunnetjes herbelevenā€¦.heerlijk toch?

Zijn jullie wel eens in Friesland geweest? En wat vonden jullie daar het leukste om te doen?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.