Nu eens relaxed op vakantie?


Eens was er een tijd dat ik voor de vakantie nog duizend en een dingen te doen had. Ik kwam altijd zo’n tien uur in een dag te kort. Eventjes nog dit en oja, dat moest ook nog geregeld worden. Ook voor dit jaar stond mijn agenda boordevol! Is er een manier om relaxed op vakantie te gaan?

Waar is het misgegaan?

Ik weet het niet. Meestal gaan we redelijk in het begin van de schoolvakantie ook echt weg. Mijn werk blijft gewoon doorgaan en ook thuis stapelt het een en ander telkens op tot hoogtes waar de Mount Everest jaloers op zou zijn. Dan heb ik het nog niet eens over de extra perikelen wat schoolgaande kinderen met zich mee brengt. Een afscheid hier een bedankje daar. In die laatste dagen nog snel een afsluitende bbq voor verschillende groepen van de sportclubs en an passant nog eventjes een avondvierdaagse er tussendoor lopen. Druk? Ik? Welnee, dat lijkt maar zo.

Isis sport judo relaxed

Wat is er nu anders?

Dit jaar lijkt totaal niet op voorgaande jaren. Zo vlak voor de vakantie lijkt het erop dat ik in mijn hoofd al met vakantie ben gegaan! Hoe dan? Ik ben een stuk relaxter dan andere jaren. De was is al klaar en zo goed als ingepakt en bijna alle overige spullen staan klaar om ingeladen te worden in de auto’s. Iets wat voor mij heel vreemd voelt omdat wij nog ruim een week te gaan hebben voordat wij überhaupt aan vakantie gaan denken!

De eindejaarsperikelen was ook dit jaar niet anders dan anders. Alhoewel…door de extra sporten van Isis was het zelfs een tikkie drukker dan normaal. Het was niet niks voor mijn zevenjarige om op een dag te gaan schoolzwemmen, examen te doen voor judo en vervolgens de dag af te sluiten met de intocht voor de avondvierdaagse. Ze heeft het gelukkig dan ook uitstekend doorstaan.

relax aap apenheul zitten

Een klein puntje verschil

Juist door mijn oudste dochter ging de tijd een stuk makkelijker. Voetbal was al weken afgelopen en voor school had ze de laatste drie weken van school alleen nog maar halve dagen leuke activiteiten. Dat scheelt enorm! Geen chagrijnige puber scheelt een heleboel ergernis en energie. Zij was relaxed en daardoor heb ik een heleboel kunnen doen in huis. Even een was doen? Emma lief aankijken en ze deed het voor me. Even nog een klusje in huis doen? Een puber doet nu eenmaal heel veel voor een beetje tijd op Fortnite 😉

Zelf heb ik ook alle extra bezigheden buitenshuis al achter de rug waardoor de rust keihard toeslaat. Ik kan niet anders zeggen dat het een verademing is op mijn herinneringen uit het verleden. Waar ik in voorgaande jaren heel veel leuke dingen opzij schoof vanwege tijdgebrek merk ik dat ik nu plezier kan beleven aan een extra avondje vergaderen of helpen op een feestavond.

Lieve, lieve ergernis wat tijd heet. Dit jaar heb je mij enorm bijgestaan en zijn wij er samen gelukkiger uit de strijd gekomen. Een verrukt gevoel wat mij erg goed bevalt. Volgend jaar weer?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.