Hoe gaat het nu met….


Het schooljaar is weer voorbij en voor je het weet zit je weer midden in de vakanties. De meiden zijn alweer een weekje vrij! Nou ja, al zou je dat bij Emma niet zeggen. De afgelopen weken is zij nog amper op school aanwezig geweest. De lessen zijn al lang achter de rug en de laatste maand stonden alleen nog maar leuke dingen op het programma.

Hoe is het nu met emma

Hoe is het met….Emma; Eerste schooljaar VO

Hoe is het eigenlijk met Emma gegaan? Het was een grote stap zo van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Ze had er veel zin in en is de afgelopen jaar dan ook met veel plezier naar school geweest. Er waren wel een aantal leermomentjes, maar wie heeft dat niet. Dat hoort bij het opgroeien.

Zo moest ze compleet opnieuw leren om te leren. Klinkt misschien heel raar, maar het feit dat ze nu thuis wel eens wat moest gaan doen, kwam in het begin nog niet bij haar binnen. Ze hadden toch immers tijd op school om de huiswerk te maken? Aan het einde van het jaar kreeg ze nog 1 kans om zich te laten zien. Die heeft ze gelukkig met beide handen aangepakt. Met gemiddeld 5 achten en twee zevens is ze door naar het tweede leerjaar van het voortgezet onderwijs. Daarbij heeft ze gehoord dat ze met gemak door kan stromen naar VMBO-kader. Zij blij, wij ook blij. Zeker nu er toch wat meer mogelijkheden voor de toekomst beschikbaar zijn geworden.

Privé over Emma heb ik niet zo heel veel te vertellen. Het gaat allemaal zijn gangetje. Nieuwe vriendinnen, oude vriendinnen, sport, hobby’s…Nogal een druk baasje wanneer ze thuis is. Het grote loslaten is dan toch echt een feit. Een bioscoopje hier, een etentje daar. Hier een clubje, daar een feestje…je kan het zo gek niet bedenken of het komt wel voorbij. Alles wel binnen de leeftijdsgrens natuurlijk.

Hoe is het nu met isis

En hoe is het met…Isis?

Vorig jaar besloten wij dat onze jongste dochter over zou gaan naar een andere school. Het hele jaar door is dat toch best wel spannend geweest. Pas tegen na een driekwart jaar zag ik dat Isis steeds beter in haar vel kwam te zitten op haar nieuwe school. Het is ook niet niks om op een nieuwe school te beginnen terwijl je net begint om te leren lezen. Ze heeft dan ook wat moeite met lezen en is nog heel onzeker over wat ze kan.

Met vriendjes zit het inmiddels wel snor. Haar grootste vriendjes zijn de jongens in haar klas. Op zich niet zo heel erg aangezien de meeste ook nog eens in haar voetbalteam zitten. Tegen het einde van het jaar begon ze ook steeds meer aansluiting te vinden bij de meiden uit haar klas al blijven de jongens nog steevast haar favoriet.

Nu aan het einde van het schooljaar kunnen wij wat rustiger ademhalen. Isis is ook lekker door naar groep 4. Volgend jaar zit ze wel weer in een combinatieklas. Iets waar we nu juist voor gekozen hadden om dit niet meer te willen. Ergens begrijp ik het ook wel weer. Ondanks dat ze nu op een grotere school zit, blijven op een dorpsschool de klassen relatief klein. Gelukkig mag ze naar de combiklas ⅘ en kan ze zich lekker weer concentreren op de nieuwe uitdagingen wat groep 4 met zich mee brengt.

Genieten

Het grote genieten is begonnen voor onze meiden. Een welverdiende vakantie van (minimaal) zes weken waarin niets moet en alles mag. Dit jaar gaan wij naar Friesland op vakantie en daar hebben we al heel veel zin in. Nu eerst nog even wat extreme warmte trotseren en dan…..


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.