Hebben wij dit nu weer?


Soms heb je van die dagen (weken, maanden) dat er van die onverwachte dingen gebeuren. Omstandigheden waar je tot op die dag totaal geen rekening mee had gehouden. Vaak duurt dat niet lang, geloof mij. Meestal houd het dan op bij 1 of 2 stomme dingen. Je hak breekt van de schoen, de wasmachine werkt niet lekker of een apparaat blijkt aan het einde van zijn latijn.

In de meeste gevallen stap je er dan overheen, vervangt hetgeen wat kapot is en ga je weer door met je leven. Niets aan de hand, toch? Dat dacht ik bij de eerste gebeurtenis ook…sindsdien is het even nog niet opgehouden.

Even geduld a.u.b.

In mijn eerste blog van dit jaar heb ik het gehad over mijn afwezigheid en dat dit zo zijn redenen had. Een van de redenen was dus het hacken van mijn site. Tja, heb ik dat? Het zijn zo van die dingen waar je blijkbaar nog zo goed tegen kan indekken, maar dan in het kleinste gaatje zien ze toch nog een mogelijkheid om jou dwars te zitten. Heel vervelend, maar het koste mij wel weer €100,-. Geld wat ik liever niet uitgeef aan een hobbysite waaraan ik helemaal niets verdien. In het kader “een hobby mag ook geld kosten” hebben we de site maar laten nakijken. Hebben wij dit nu weer?

Even snel boodschappen doen

Op Hemelvaartsdag hadden we in de ochtend even lekker geshopt in Vaassen (of all places, maar wel heel gezellig) Tijdens de braderie en boekenmarkt hebben we een aantal leuke boeken gescoord en lekker wat tijd met elkaar als gezin doorgebracht. Prima toch? We besloten thuis te eten en natuurlijk had ik daar geen rekening mee gehouden. Snel even naar de winkel om wat boodschappen te doen. Ik pak mijn eigen auto..wil hem starten…niks! De auto reageerde niet eens! ANWB erbij, blijkt de accu kapot. Met startkabels hebben we de auto aan de praat gekregen en ben ik vervolgens snel naar onze garage gereden.

De volgende dag heeft vriendlief alles keurig netjes geregeld. Nadat hij mij naar mijn werk had gebracht, heeft hij bij de garage tekst en uitleg gegeven waarom die auto daar nu heel onverwachts ineens stond. De auto is keurig netjes gemaakt en een aantal kleine mankementen werden daarin meegenomen. Aan de einde van de dag kon ik mijn auto weer ophalen voor de lieve som van € 250,- euro. Oef, dat doet pijn in mijn portemonnee. Hebben wij dit nu weer?

Mooi weer

Het is de afgelopen tijd fantastisch weer geweest. Heerlijk zomerweer om je vingers bij af te likken (of een ijsje, wat jij wilt). Het terras kon weer lekker ingericht worden en het grote genieten kon beginnen. Op woensdag ben ik altijd vrij van mijn werk en ik dacht lekker in de tuin te kunnen genieten. KRAK! Zak ik daar toch door de tuinstoel heen! Het is eigenlijk ook wel logisch. De tuinstoelen waren inmiddels al weer 18 jaar oud.

Na een zoektocht op internet merkte ik dat een nieuw stel stoelen niet zo heel goedkoop zijn. Voor een beetje 7-standen stoel ben je al snel 60 euro per stuk kwijt. De stoelen die we hadden zijn natuurlijk al lang niet meer in de collectie. De stoelen gebruiken we alleen voor het buiten eten en die dagen dat Nederland toelaat om buiten te eten zijn schaars. Daarbij eten wij vaak gezamenlijk met mijn ouders en dan zitten we altijd binnen, ook met mooi weer. Dan blijft dus alleen het weekend met mooie dagen over dat wij die stoelen gebruiken.

Uiteindelijk hebben we besloten om voor goedkope vaste stoelen te gaan. Mooie aluminium stoelen met een zachte zitting. In een mooie aanbieding konden we nog net vier stoelen op de kop tikken…€ 60,-. Niet veel voor een paar stoelen, maar het was wel weer een onverwachte uitgave. Hebben wij dit nu weer?

Hebben wij dit

Drogen is ook een vak

Witgoed gaat ooit eens kapot. Dat weten we allemaal. Zolang ze het doen, doen ze het en dan nemen we deze apparaten als vanzelfsprekend. Tot ze ineens kuren gaan vertonen. Zo ook onze droger. Ook dit beestje zit al lang over zijn gemiddelde levensduur heen. Ook deze is zo’n 18 jaar oud, heeft een verhuizing overleeft en doet al die tijd al zijn best om onze was tot op de puntjes te drogen zoals wij dat willen. Af en toe heeft hij wel eens kuren. Dan wil hij gewoon een beetje verzorgd worden, maar over het algemeen heb je er geen omkijken naar.

Tot op…natuurlijk…net voor Hemelvaart. Hij was weer eens aan het tegensputteren. De droger werd van binnen weer eens lekker schoongemaakt en we dachten dat hij dan wel weer verder zou gaan. En wat gebeurde er? Hij ging er inderdaad weer tegenaan…voor 1 keer. De tweede droog-beurt sloeg hij weer in storing. Weer alles nakijken, maar helaas…onze droger bleek niet meer te redden. Uiteindelijk hebben we een mooie warmtepompdroger weten te bemachtigen al ging dit ook niet zonder slag of stoot.

Een droger plaatsen is een vak apart

Normaal gesproken, wanneer je iets besteld bij de grotere winkels, is levering en plaatsing bij de koop inbegrepen. Zo ook bij ons. Geen probleem toch? Nou, toch wel! Wij hebben een rare knik in onze toegang naar zolder. Hoe ze het ook probeerden, ze kregen de droger niet door de deur. Wel een beetje vreemd aangezien de oude droger binnen mum van tijd door de deur werd gedragen en de nieuwe net zo breed is als onze oude droger…..Mmmmm, hoe dan?

De bezorgers waren wat ongeduldig en wilde per direct een oplossing daarvoor! Huh? Daar zijn jullie toch voor? Via het raam misschien? Dat mochten ze niet doen….Toch nog een keer proberen dan? Nee….niet mogelijk….Uiteindelijk was ik die gasten zo zat dat ik getekend heb en ze maar heb laten gaan. Met de droger nog op de overloop en nog niet aangesloten, heb ik eerst maar gewacht op vriendlief. Ondertussen zat ik mij nog te verbazen over de behandeling die ik gekregen had.

Om een lang verhaal verder heel kort te maken….Vriendlief kwam thuis en binnen een kwartier hadden we met zijn tweeën die droger op zijn plek en aangesloten. Tja, soms kan je maar het maar beter zelf doen. Hebben wij dit nu weer?

Computerproblemen

Na de debacle van mijn website dacht vriendlief heel terecht dat een backup van onze computer wel een goed idee was. We hebben twee externe schijven en op een was er nog meer dan genoeg ruimte. Backup kon gemaakt worden. Even later hoorde ik een duidelijke zucht. Is er per ongeluk een kloon van de computer gemaakt in plaats van een backup.

Op zich geen probleem, dacht ik toen nog. Tot hij bekende dat alle gegevens van de externe schijf verdwenen waren. Alle foto’s waren weg. Gelukkig bewaar ik die op twee aparte schijven. Tot hij ook bekende dat alle video’s weg waren die wij in al die jaren van vakanties en de kinderen hebben verzameld. Tja, en laten die nu net niet op twee schijven staan.

Het heeft vriendlief heel wat hoofdbrekens gekost om alles weer terug te halen, maar iedere poging liep op niets uit. Gelukkig hadden we boven nog een oude harde schijf liggen, waarvan wij in eerste instantie dachten dat deze kapot was. Om een of andere reden hebben we deze toch bewaard. (iets met voorgevoel?) We sloten hem aan en ja hoor! De video’s waren weer terecht! Al met al heeft het een week van zweten geduurd…Hebben wij dit nu weer?

Vriezer delen

Wij hebben beneden in de kelder een vriezer staan. Deze zit vol voedsel, dat mag duidelijk zijn. Voor onze gezamenlijke diners met mijn ouders bewaren we daar ook ons vlees. Alles in kannen en kruiken. Het past allemaal precies. Nu merk ik dat de laatste tijd de deur echt dicht gedaan moet worden in plaats van alleen dicht gooien. De kans is dan groter dat deze open blijft staan.

Op een ochtend werd het vlees uit de vriezer en is de deur dicht gegooid. Je kan het wel raden. De deur bleef op een kier staan en heeft de hele dag open gestaan. Pas laat in de avond, bij het eruit halen van het brood voor de volgende dag, kwamen we erachter dat het foute boel was. Alles is ontdooit en we konden de gehele inhoud van de vriezer zo de kliko in gooien. Hebben wij dit nu weer?

En dat alles in een maand!!!

Over het algemeen geen probleem, maar het mag nu wel duidelijk zijn dat we dit jaar al weten waar al onze vakantiegeld aan opgegaan is. Juist dit jaar dacht ik weer eens leuke dingen te kunnen kopen van deze extra gespaarde centen. Inmiddels zijn deze nog niet ontvangen centen al bijna drie keer uitgegeven aan allerlei randzaken waar we niet op gerekend hadden en dan moeten we nog de vakantie zelf nog betalen…Hebben wij dat nu weer?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.