Nog even geduld a.u.b.


Het is stil op Kidzblozzy….heel stil. Dit heeft zo zijn redenen gehad. Ik wil hier verder niet al te lang bij stilstaan. Gezever over drukte, geen tijd dat kennen we allemaal wel. Er gebeurd nu eenmaal meer in mijn leven dan alleen het schrijven op Kidzblozzy en daarbij wil ik het (voorlopig) even bij laten. Wat betreft mijn site…inmiddels zijn we weer vol goede moed begonnen, al heeft dat wel wat voeten in de aarde gehad. Tijd voor een update en…nog even geduld a.u.b.

Terug van weg geweest

Net na oud en nieuw opende ik voor het eerst sinds een hele lange tijd weer eens mijn blog. Ik had er al zo lang niet aan gewerkt. Voor mijn gevoel was dit minimaal een maand en dat had dan ook zo zijn redenen, maar toen ik naar de datum keek van mijn laatste post schrok ik toch wel even. Het bleek bij lange na niet die maand te zijn die ik in gedachte had. Het was veel langer! Waar was de tijd gebleven?

Oktober 2017?

Ja, oktober 2017! Dat was de maand waarin ik mijn laatste blog online zette. Oef, dat viel wel een beetje tegen. Er is dus een heleboel gebeurd sindsdien. Ik ben nu dus maar eerst eens aan de slag gegaan om mijn site eens bij te werken. Alle updates zijn weer uitgevoerd en ik ben weer helemaal up to date. Vervolgens heb ik eerst maar eens mijn site gecheckt op andere “fouten”. Helaas kwam ik die maar al te vaak tegen. Vol goede moed begon ik de site zo goed als ik kan te repareren en dacht dat ik door de ergste rotzooi heen was.

Gehackt

De dagen gleden voorbij en ik kon maar af en toe aan mijn blog werken. Veel te weinig naar mijn smaak, maar het is niet anders. Met een drukke privéleven, werk en nog te ontwikkelen hobby’s (later daarover meer) blijkt tijd vrij maken om te bloggen toch een hele opgave. In mijn spaarzame tijd ging ik stoïcijns door. Tot een week of drie geleden ging dat prima. Ineens ontving ik van mijn host het bericht dat ik afgesloten was. Site gehackt! Wtf? Waarom? Mijn site is up to date, wachtwoorden zijn niet volgens een simpel te raden geheel getransformeerd en ook de plug-ins zijn allemaal correct en bijgewerkt…dacht ik…Na wat onderzoek en navragen zag ik al snel in dat dit voor mij een gelopen race was. Er zat niets anders op om maar professionele hulp inroepen. Het heeft een klein weekje geduurd voordat mijn site weer online was. Ik kon weer snel verder

geduld

AVG

De doorgewinterde blog-lezer heeft hier vast wel wat van meegekregen. Eind mei 2018 gaat de nieuwe wetgeving van start met betrekking te het opslaan van persoonsgegevens. Ik had al een disclaimer op mijn site, maar ook deze moest ik even aan een goede inspectie onderwerpen. Wat een klus! Schrijven voor mijn blog vind ik erg leuk om te doen, maar die meuk wat aan de achterkant gebeurd op mijn site is niet “my cup of tea”. Al die instellingen, privacyverklaringen, contracten afsluiten en weet ik nog niet meer om te voldoen aan de AVG, groeide mij even boven mijn pet. Tijd om hulp in te roepen van medebloggers. Na het lezen van vele blogs met dito informatie over dit onderwerp heb ik mijn site aangepast aan de nieuwe wetgeving. Althans, dat hoop ik dan maar. Gelukkig is dit een hobbyblog en worden daardoor de stappen wat eenvoudiger. Weer een hobbel in de weg overwonnen. Op naar een nieuw begin.

Voorjaarsschoonmaak

Het werd nu eens tijd voor actie! Inmiddels zijn we hier achter de schermen druk bezig een grote voorjaarsschoonmaak. Je zal hier in daar wel wat merken op de site. Er zijn al wat artikelen verdwenen, foto’s worden verwijderd en ook aan de achterkant van de schermen zijn er al heel wat toepassingen verdwenen. Alle oude artikelen waarin ik wel ideeën deelde, maar niet zelf had uitgevoerd, zijn verdwenen. Ook de oude collecties van kledingmerken heb ik weg gehaald. Deze zijn immers toch niet meer in de collectie. Ik moet er nog heel wat nalopen dus het kan ook zijn dat je er nog hier en daar een verdwaalde artikel tegenkomt. Op den duur zullen die dus ook verdwijnen.

Grote plannen

Naast de grote schoonmaak zijn er ook plannen om de site aan te passen qua lay-out. Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar wellicht zal er een heel nieuw uiterlijk verschijnen. In ieder geval wil ik de gehele site een lekkere update geven zodat we weer fris en fruitig kunnen beginnen aan het vervolg van Kidzblozzy. Helaas is hierin mijn tijd nog steeds redelijk schaars. Met twee dochters die een grote interesse hebben in de computer wordt mijn tijd wat ik achter de computer door kan brengen enigszins beperkt.

Het kan dus zijn dat in de toekomst mijn site tijdelijk uit de lucht is vanwege aanpassingen. Wees niet gerust, we zullen zo veel mogelijk proberen om de “lasten” tot het minimum te beperken.

Nog even geduld AUB…hier wordt hard gewerkt aan een nieuwe site 🙂


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.