Een eigen huis is nooit af


Al meer dan een jaar zijn wij bezig met het opknappen van ons huis. Je zou denken dat ik zo’n enorme lange tijd ook enorm veel veranderd zou zijn. Dat is waar, maar slechts uiterlijk vertoon is hetgeen wat wij veranderd hebben in ons huis. Nu de verbouwing tot een hoogtepunt gebracht wordt (de keuken wordt volgende maand geplaatst) begin ik nu al na te denken over het resultaat, immers een eigen huis is nooit af!

Deze verbouwing

Wat voor een klussen staan nog op de planning? Voor de woonkamer wil ik nog een kast aanpakken en ik wil nog wat decoratieve elementen aanbrengen. Ik weet dat ik daarin het nogal laat liggen, want de klussen die ik wil doen zijn redelijk simpel. Het is het uitzoeken van wat foto’s en het zoeken naar glasverf wat deze klussen de nek kost. Daarnaast wil ik mijn salontafel nog eens onder handen nemen. De onderkant moet nog worden geschilderd, maar h├ę…niemand die het tot nu toe is opgevallen ­čśë De kistjes zelf zijn niet zo heel mooi gebeitst, dus ook daar wil ik de vlekken nog eens in weg werken door een decoratieve schildering erop te maken.

De hal

Voor de hal hebben we nog een tweetal klussen te doen. Allereerst wil ik de trapleuning aanpakken. Deze wil ik van steigerbuizen maken om de hal een industri├źle look te geven. Als laatste willen we in de hal beneden een eigen lamp maken. Beide klussen kosten geld en met twee hele dure maanden in het vooruitzicht hebben we deze klussen even “on hold” gezet tot we echt weer wat centen over hebben. Het kan dus wel even duren voordat de hal echt af is. Ach, het is niet dat we verbouwen om het huis te verkopen. We hebben geen haast.

Haal het bos in huis

Boven hadden we nog de kamer van Isis onder handen genomen. De kamer is nu geschilderd en zo zachtjes aan begin ik mij al een beeld te vormen wat voor een kamer het moet worden. Ze wilde zelf graag een boskamer met bomen op de muur en wolkjes op het plafond. Het plafond is inmiddels hemelsblauw geschilderd en de verf voor de bomen staan klaar. Om deze boskamer nog een mooier uiterlijk gegeven gaan we nog op zoek naar een zonnelamp, lampjes in de vorm van vogelhuisjes en allerlei andere decoraties met als thema bosdieren. Zo ben ik al wat muurstickers tegen gekomen met die ik erg leuk vind en ook een wekker in de vorm van een uil vond ik helemaal te gek. De planning is dat deze kamer af moet zijn voor haar verjaardag dus ik heb nog tot 23 december.

vogelhuis

Lamp vogelhuisje van Inke.nl

Het grote slopen

In mijn bericht van vorige week heb je het al kunnen lezen. We krijgen een nieuwe keuken! Yay! De enige keerzijde aan dit verhaal is dat de oude keuken er nu natuurlijk eerst uit moet. De komende weekenden staan daarom helemaal in het teken van slopen, slopen en nog eens slopen. Pfff, ik krijg het al koud als ik er aan denk. Niet alleen krijgen we een koude, kille ruimte in huis, ook zal het even een uitputtingsslag worden. Alles voor een mooiere keuken…

Gelukkig is er al ook heel veel gedaan in de keuken. De muren zijn al geschilderd en ook ligt daar al een nieuwe vloer. Zodra de keuken is geplaatst is het alleen nog de taak om de muren te tegelen en een koof te maken voor de afzuigkap. Al met al niet hele grote klussen, maar toch….

Wat nog meer?

Zodra deze klussen allemaal klaar zijn dan is het gedaan met deze verbouwing. Het eind is dus in zicht, gelukkig! Klein beetje begint het bij mij wel weer te kriebelen. Niet om nog eens zo’n verbouwing aan te gaan, maar het begint wel te kriebelen om nieuwe klussen te verzinnen. Zoals ik al eerder vertelde…een eigen huis is nooit af! Vaak heeft zo’n plan bij ons een vaste tijdlijn.

Eerst begin ik met het bedenken van een project. “Het zou toch wel leuk, handig of mooi zijn wanneer we …. eens gaan aanpakken”.┬áVervolgens gooi ik het dan in de groep en wacht dan gespannen de reacties af. Vaak komt er dan een weerwoord, meestal wel positief en wordt er gebrainstormd hoe we het dan willen hebben. Meestal zitten we dan niet op een lijn, maar met de juiste discussies en argumenten kunnen we er snel uit komen. Vervolgens wordt er gekeken wat we nodig hebben en of we het ook zelf kunnen doen. Negen van de tien keer lukt dat wel, maar in een enkele plan moeten we gewoon hulp van buitenaf krijgen. Bouwtechnisch zijn we zeker niet sterk en ook grote klussen als het plaatsen van dingen, stuccen van muren of het aanleggen van installaties hebben we geen kaas gegeten. Uiteindelijk kan dan het plannen beginnen.

Nieuwe projecten

Ik (zei de gek) heb al lang weer lopen broeden op een aantal aanvullende projecten. De onderhandelingen zijn al geweest en er worden alweer plannen gemaakt om deze klussen aan te pakken.

Nu staat onze lieverd Mikey met zijn bench in de keuken. Heel gezellig allemaal, maar die vreselijke bench (waar hij zich zo lekker veilig in voelt) staat mij vreselijk in de weg. Daarbij vind ik het niet zo heel hygi├źnisch om een hok met al zijn haren in de (nieuwe) keuken te hebben. Hij zal dus moeten verhuizen.

Er liggen nu plannen klaar om een kleine klompenhok aan onze achterdeur erbij te bouwen. Daar zal zijn bench dan komen en voor onze oogappel zal deze natuurlijk wel wat comfort moeten hebben. Er is al een afdakje gebouwd, maar begint wel aan vervanging toe te raken. Het idee is om deze groter te maken en dan ook met planken de zijkanten dicht te maken. Deur erin, isoleren en vloer leggen en een nachthok voor Mikey met opberging voor modderige klompen, jassen en andere kledingstukken is gemaakt. Het voordeel is dat hij dan daar rustig kan slapen. Een ander voordeel is dat wij dan daar rustig ons kunnen ontdoen van natte klompen, modderige jassen terwijl wij lekker droog en warm staan. Een win/win situatie dus! Het enige nadeel is dat mijn keuken weer ietsiepietsie donkerder wordt ­čÖü Nog even verder broeden voor een oplossing.

speelhoek huis

De laatste klus

Als laatste hebben we nog een ieniemienie hokje boven op de eerste verdieping wat staat te springen om aandacht. Dit hokje was ooit van Isis. Het was haar babykamer en meet slechts krap 2 bij 2 meter. Nu wordt deze kamer gebruikt als opslagkamer voor alle rotzooi, maar daar gaat ook verandering in komen. Haar eigen kamer is van een mooi formaat, maar wanneer jouw oudere zus een enorme kamer (75m2) bezit dan kom je er met jouw eigen kamer van 3 bij 3 meter wel bekaaid af.

We willen dan ook van het oude babykamertje een nieuwe speelkamer maken. Een speelkamer met een dubbele bestemming. We gaan er kasten en een groot bureau plaatsen zodat ze daar aan een mooie oppervlakte kan knutselen/lego├źn en op termijn haar huiswerk kan doen. Daarnaast kan ik deze kamer ook gebruiken voor eventueel freubelwerk en kan ik de kasten als opbergruimte gebruiken. Ook hier weer een win/win situatie. De kleuren in de kamer en de decoratie aan de muur vind ik nog steeds mooi dus die blijven lekker zoals het is.

Al met al zijn we dus nog lekker druk en gaan we gewoon door met onze klussen. Ik twijfel er niet aan dat er vast wel weer wat nieuws komt ­čśë

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.