Update verbouwing!


Wat een eeuwigheid lijkt te duren…blijkt slechts schone schijn. Eind vorig jaar kondigden wij aan dat we gingen verbouwen. Nu een jaar later zijn wij nog steeds niet klaar met de verbouwing. Een megaverbouwing zou je zeggen. Qua tijd zou je denken dat wij ten minste het hele huis gestript hebben…

Wat een megaverbouwing!

Welnee…de verbouwing is lang niet zo groot als wat het lijkt. We zijn er dan wel al bijna een jaar mee bezig, maar alles op zijn tijd. We doen alles in het weekend en dan nog wanneer er echt tijd (en zin) is. Daarbij is een verbouwing kostbaar en willen we niet al te veel spaargeld inleveren. Hierdoor kan het soms weken duren voordat wij iets aanschaffen. Tel daar dan ook nog de vakantie, afscheidsperiode van Emma en alle andere bezigheden buitens huis bij op en je bent zo weer een jaar verder.

Wat is er dan af? De woonkamer heeft wel een flinke metamorfose ondergaan. De muren zijn geschilderd, de kasten zijn af, de meubels zijn geleverd en de schouw is flink van uiterlijk veranderd. Een hele verandering al ben ik nu alleen nog niet zo heel tevreden over de gordijnen. Dit zijn onze oude gordijnen gebleven. Ze passen qua kleur uitstekend bij de rest van het interieur, maar ik ben er nog niet over uit of ik ze wil laten hangen. Ze zijn antracietgrijs van kleur en ik had nu eenmaal een lichte woonkamer in de planning. De gordijnen steken nu heel donker af op de kamer. Aan de ene kant wel een mooie tegenhanger voor al het lichte in de kamer, maar aan de andere kant zijn ze nu wel heel erg aanwezig.

Wat is er nog meer af? Nou..dat was het wel zo’n beetje ­čÖé Ik heb nog allerlei projecten lopen wat nog verder af gemaakt moet worden, zoals de salontafel en de vitrinekast. Vriendlief gaat gestaag door met zijn kluswerk, maar ik verzaak het door de kleine dingen niet af te maken…foei! Het is allemaal niet zo heel veel werk, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen.

De verbouwing gaat maar door

Na de woonkamer zijn wij gelijk door gestoken naar de hal, trap en hal boven. Inmiddels zijn die ook geschilderd en is het weer die decoratie en aankleding waar het op vast loopt. Ook hier moet ik weer eens wat actiever worden. Gelukkig hebben wij besloten om hier het alleen te houden bij het schilderwerk en is de decoratie nog maar minimaal. Inmiddels heb ik een idee over de lamp die er moet komen en ook voor de aankleding is al gedeeltelijk door vriendlief al een stap vooruit gedaan, dus binnenkort kunnen we eindelijk zeggen dat er tenminste iets af is ­čśë

Ondertussen is vriendlief doorgestroomd naar de kamer van Isis en is de verfklus bijna compleet. Gelukkig maar, want dan kan het grote slopen beginnen!

De verbouwing wordt alsmaar groter!

Huh? Uhm…ik vertelde net dat we de woonkamer bijna af hadden en toch gaan we dan flink slopen? Wat dan? Vorig jaar kondigden we aan aan de woonkamer te beginnen. Je leest het dus goed…ondertussen is de verbouwing uitgebreid met hal, slaapkamers en andere ruimtes. We waren nu toch bezig dus konden we maar beter door gaan. Emma was de enige die nog redelijk tevreden was over haar kamer. Zij heeft alleen update van haar studieruimte gekregen waar ze al een aantal weken behoorlijk profijt van heeft. Ook onze eigen slaapkamer voldoet nog prima, op de vele opslag na. Alle kamers moesten gedeeltelijk of helemaal leeg en dan moet je de “rommel” toch ergens kwijt. Zodra alles een plek heeft gekregen, dan zou ik ook daar een extra kast willen voor de laatste spulletjes.

Al met al begint het dus een enorme klus te worden, maar hij wordt nog groter! Vorige maand hebben we eindelijk onze keuken mogen en kunnen bestellen! Yay! Na twintig jaar wordt onze keuken, dat inmiddels flinke mankementen begint te vertonen, vervangen door een nieuw exemplaar. We krijgen dan weer een goed werkende koelkast, een afzuigkap waar de lampen het weer doen (ja, ik heb de lampen wel verwisseld, maar deze deden het gewoon niet meer) en mogen we een nieuwe combimagnetron en inductiekookplaat verwelkomen in ons huis.

Dat betekend dat we binnen nu en een maand flink de sloophamer in onze keuken moeten zetten. Gelukkig blijft alles op dezelfde plek zitten en is er alleen nog maar een aanleg van wat extra elektra nodig. Het liefst had ik een hele andere keuken gehad, maar dit was financieel niet haalbaar┬á├Ęn was gewoonweg niet te realiseren vanwege de ruimte. Jammer, maar soms moet je keuzes maken in het leven. De keuken vergroten was gewoon geen optie en dan moet je het doen met de ruimte die je hebt.

verbouwing zithoek

Gewoon doorgaan

Zoals het bij veel verbouwingen gaat, zijn wij inmiddels wel zat aan het worden. Toch moeten we ook na de keuken nog even door. In de planning staat dan het afmaken van de kamer van Isis (deze moet voor haar verjaardag af zijn en zal een heus boskamer gaan worden). Daarna willen we het kleinste slaapkamer nog veranderen van een rommelhok naar een kantoor/speelkamer en gaat ook nog eens de keuken van mijn ouders geplaatst worden. Hopelijk kunnen wij dan begin maart 2018 eindelijk gaan genieten van onze geweldige ruimtes en gaan we gewoon weer lekker broeden op andere projecten. Voor nu eerst maar eens doorploeteren en dan zal ik tegen de tijd dat het allemaal af is een goed overzicht geven met foto’s van voor en na de verbouwing.

En? Hoe vinden jullie het resultaat tot zover?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.