De vakantie is voorbij…tijd voor een nieuw begin


Het was een lange tijd stil rond Kidz Blozzy. We hebben al een paar maanden niets meer geschreven en dit had zo zijn redenen. Niets bijzonders hoor! De afsluitingen van het schooljaar 2016-2017 en het opstarten van een nieuw schooljaar nam veel meer tijd in beslag dan dat ik ooit van te voren had durven te bedenken.

Afsluiting van het schooljaar 2016-2017

Het is al langer bekend dat Emma na de zomer is begonnen met het voortgezet onderwijs. Ze heeft er onwijs veel zin in, maar het einde van haar tijd op de basisschool nam toch de nodige afsluitingen met zich mee. De musical, het afscheidsfeest (met bbq) en natuurlijk de laatste dag van school. Allemaal momentjes waarbij ik diverse keren een behoorlijke brok in mijn keel van kreeg. Maandenlang werk je toe naar het eind van het schooljaar. De klas is ontzettend druk geweest met het instuderen van de Musical en de ouders waren volop bezig met het organiseren van het afscheidsfeest en de laatste dag van school. Zo’n mijlpaal laat je natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

De musical werd gespeeld in de voormalige kerk in het dorp. Een bijzondere plek voor een bijzonder afscheid mag ik wel zeggen. Ik vond het zelf een hele mooie locatie daarvoor. Dat het geluid daardoor wat moeilijker te regelen was (zeg maar onmogelijk), mocht de pret niet drukken. Een laatste afscheidslied en nog een mooi woordje van de juffen maakte het geheel bijna compleet. Bijna, want er wachtte natuurlijk ook nog een leuk afscheidsfeest en om naar de locatie te gaan had een ouder een heus legerjeep geregeld om de kinderen in te vervoeren. Stoer toch?

Naast deze bijzondere mijlpaaltjes voor school waren er natuurlijk ook nog de normale afsluitingen met het voetbal waarbij ze an passant met haar team, zo net voor het einde van het seizoen, nog even de KNVB-beker binnen sleepte. Dit bijzondere moment werd uitgebreid gevierd. Niet alleen op de dag zelf, maar later ook op de vrijwilligersafsluiting van de club. Met een laatste, welverdiende bbq sloot Emma met haar team het voetbaljaar af. Volgend jaar zal ze mee spelen met de D2. Haar oude team E2 is nu opgedeeld. Een aantal zijn er in de E gebleven, een paar gaan door naar de D1. Verreweg de meeste teamleden zullen mee gaan naar de D2 waar ze weer samen komt met een aantal oude teamleden van vorig jaar. Een leuk clubje dus!

afscheid begin

Nieuwe begin

Nu zijn we een aantal weken verder en de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn allemaal afgerond voor Emma. De schoolspullen zijn gekocht, de kledingkast is aangevuld met een paar laatste items voor een hippe look en ze kon haast niet wachten dat ze zich op school mocht gaan melden.

Afgelopen woensdag was het dan voor haar zover. Eerst beleefde we een heerlijke bakvissenochtend waarbij in haar nieuw aangemaakte fietsgroepje in Whatsapp een uitgebreide discussie plaatsvond. Onderwerp? Hoe laat gaan we vertrekken? Ik denk dat ik alle minuten uit het elfde uur wel gehoord heb met als gevolg dat ik om elf uur voor Emma stond…”Ga! alsjeblieft!” Trots zag ik haar wegfietsen naar haar nieuwe school. Ik besefte het maar al te goed. Het is niet voor haar een mijlpaal…voor mij begint er nu ook een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Het hoofdstuk loslaten en vertrouwen krijgen. Ik krijg al koude rillingen als ik er aan denk.

Met een tas vol boeken kwam ze vol verhalen thuis. Onder genot van een verfrissing vertelde ze me ieder moment van de afgelopen dag en vervolgens ging ze met pretlichtjes in haar ogen haar tas inpakken voor de introductiedag op donderdag. Ze zouden een sportdag hebben. Daarna nog zwemmen en een bbq (alweer!). In de avond nog een bingo en dan slapen op school. Op vrijdag stond ze dan ook uitgeput met al haar verhalen weer voor de deur. Ook hier kregen we weer in alle geuren en kleuren te horen wat er zich die dag (en nacht) had afgespeeld op school. Een geslaagde introductie dus!

Inmiddels zijn de lessen begonnen en is het “gewone” leven begonnen. Iedere dag stapt ze nog met veel plezier op de fiets voor een rit van 10 kilometer om op school te komen en komt ze weer vol enthousiaste verhalen thuis. Nu maar eens kijken hoe lang dit duurt, maar voor nu geniet ik nog van ieder moment.

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.