De wereld volgens Mikey: Doggy Tag! 2


We zijn nu een week trotse baasjes van Mikey, onze Spaanse casenova. Een hond met een hart van goud, maar met een paar kleine gebruiksaanwijzingen.

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Mikey. Ik ben twee jaar oud (denk ik) en ik ben opgegroeid op de straten van Spanje. Ik moest daar mijn dagen vullen met bedelen, iets wat ik nu gelukkig niet meer hoef! Om mij beter te leren kennen heb ik gezocht naar een Tag-lijstje. Je weet wel…van die vragenlijstjes waar je een blogger beter kan leren kennen. Ik dacht misschien is het wel leuk om mij op die manier voor te stellen? Mijn baasje is er niet zo van, maar ja….die vult die vragenlijst dan ook niet in hè? Helaas kon ik niet zo’n lijstje vinden dus heb ik zelf maar een lijstje bedacht.

Doggy Tag

Doggy Tag!

Hoe heet jouw hond?

Twee weken terug heette ik nog Cheyenne en zat ik in de dierenopvang Koningen in Balkbrug. Ik zat daar nog niet koud een dag of vier toen mijn baasjes mij kwamen halen! Zij hebben mij een andere naam gegeven: Mikey. Geef niet, want stiekem vind ik Mikey veel stoerder klinken dan Cheyenne.

Waar kom jouw hond vandaan?

Ik kom uit het asiel. Zij hebben mij gered van de straten van Spanje. Doordat ik op straat ben opgegroeid, ben ik best wel bang geworden. Je wist nooit hoe de dag zou lopen of hoe de dag zou eindigen. Daarom vind ik alle nieuwe dingen ook echt heel erg spannend. Aan de ene kant ben ik overal bang voor, maar aan de andere kant ben ik ook wel nieuwsgierig! Laat mij mijn gang maar gaan en zelf de wereld ontdekken dan komt het wel goed.

Wat voor ras?

Eerlijk gezegd: ik weet het niet. Waar ik vandaan kom hebben ze het mij niet verteld. De aardige mensen uit Balkbrug konden ook niet echt raden wat mijn ras is. Zij noemden mij een onherleidbare bastaard….Vind ik eigenlijk wel een beetje onaardig klinken 🙁 Mijn baasjes nu denken dat ik ergens kenmerken van een Staander heb. Ik denk wel dat ik een jachthond ben. De konijntjes van mijn jongste baasjes vind ik reuze interessant! Ik wil graag achter ze aan, maar dat vind mijn grootste baasje niet zo leuk.

Favoriete speelgoed?

Ik heb kippie en daar ben ik een beetje verliefd op! Ze zit alleen niet zo goed in elkaar. Ze is al bijna weer kapot door mijn vele kusjes. Misschien de volgende keer toch maar eens luisteren naar mijn baasje en voorzichtig zijn met kippie. Voor de rest heb ik al de nodige speelgoed als flostouw, een bal en een Sumo. Die laatste is ook erg leuk. Wanneer die rammelt weet ik dat er iets lekkers in zit. Het is alleen zo lastig om het eruit te krijgen!

Favoriete eten?

Ik krijg nog niet zo veel van mijn baasjes. Ik krijg gewoon brokken en af en toe wat lekkers in de vorm van een kauwstokje of botjes. Verder zijn zij nog een beetje aan het zoeken wat wel of niet goed is voor mij. Ik zelf ben niet zo kieskeurig en eet tot nu toe nog netjes mijn bordje leeg al vind ik de laatste zak brokken iets minder lekker dan de vorige.

Binnen of buiten?

Ik ben het liefste buiten. Ik heb een eigen stukje tuin met een eigen hondenhok. Persoonlijk vind ik dit stukje wel iets te klein (het is maar 10 bij 5 meter groot) en ben ik vorige week al eens ontsnapt. Ik zag precies een klein gaatje die ze over het hoofd hadden gezien. Best wel een beetje dom van mij, want nu hebben ze het dicht gemaakt en kan ik er niet meer uit. Gelukkig hoef ik daar niet de hele dag te zitten en mag ik soms los over het erf lopen. Dan moeten mijn baasjes ook wel buiten zijn natuurlijk!

Bal of stok?

Het maakt mij eigenlijk niet uit! Het is allebei even leuk. Ik kan best wel een tijdje achter de bal aan rennen, maar mijn uithoudingsvermogen is niet wat het geweest is. Ik denk dat ik het rennen een beetje ben verleerd. Gelukkig kan ik het nog wel en gaan we bijna iedere dag wel een poosje de bal halen voor mijn baasje.

Kat of hond?

Ik vind andere honden wel spannend, maar wanneer ze tegen mij gaan praten dan wordt ik toch wel verlegen. Ik ga dan snel achter mijn baasjes staan. Gaan ze nu echt te keer dan ren ik terug naar huis. Ik ben dus eigenlijk wel een bangepoeperd! Katten vind ik niets en dat laat ik ze weten ook! Mijn echte maatjes zijn DJ en Nico, de twee shetlanders van mijn baasjes. Ze staan naast mijn eigen stukje tuin en komen heel vaak nieuwsgierig kijken!

Cursus of zelf opvoeden?

Mijn baasjes twijfelen nog een beetje. Om de hoek zit een enorm goede hondenschool, maar ze vinden deze wel prijzig! Het stomme eraan is wel dat ze deze school willen (vanwege de goede naam) of anders niet! Ook al ben ik heel makkelijk, ik heb wel mijn rugzakje en mijn streken! Ik ben en blijf een jachthond en zal altijd met mijn snufferd op de grond zitten. Ook zal ik buiten in de ren grote gaten graven om achter de muisjes aan te gaan (al vinden mijn baasjes dat nu niet zo heel erg). Ze hebben alleen een beetje moeite om mij commando’s aan te leren. Tja, vaak doe ik alsof ik Oost-Indisch doof ben. Zodra ik hoor “Mikey, Zit!) dan kijk ik ze aan met een blik van: “wat moet je nu weer”. Pas wanneer ze een aantal keren mijn gat op de grond duwen vind ik het welletjes en ga ik zitten.

Wat ik wil? Ik weet het niet. Misschien is het wel leuk, maar ik zie er wel tegen op dat er ook andere honden zullen zijn. Ik zal misschien toch eens over mijn angst heen moeten komen al blijft dat altijd moeilijk. De buurhond blijft ook al zo blaffen! Vreselijk! Ik wil iedere keer naar hem toe om haar te begroeten, maar uiteindelijk loop ik maar weer snel weg.

Los of in een bench slapen?

Ik slaap in een bench. Ik “moet” wel van mijn baasjes. Als ik namelijk in de ochtend wakker wordt heb ik nog geen eten en begin ik uit frustratie maar aan mijn kussen 🙁 Dat vinden mijn baasjes niet zo leuk. Verder mag ik wel de hele dag door lekker op mijn kussen luieren. Trouwens, na een paar keer waarschuwen weten ze nu eindelijk dat zij mij sneller eten moeten geven in de ochtend. Als ik zo lang heb geslapen, heb ik gewoon honger! Na twee tassen, de kussen en het bakpapier (er lag nu eenmaal niets anders in de keuken) krijg ik nu eindelijk voor elkaar dat ik gelijk eten krijg zodra ik wakker wordt.

Gelukkig vind ik het niet zo heel erg om in de bench te gaan. Ik ga er wel onder protest in, maar wanneer ik eenmaal in de bench ben voel ik mij ook eigenlijk wel lekker veilig. Ik blaf dus niet wanneer ik daarin moet.

Doggy Tag Mikey Slapen

Zo, nu weet je al wat meer over mij. Normaal gesproken zou je nu andere bloggers of lezers moeten taggen om te vragen deze lijst ook in te vullen, maar ik wil liever dat deze zelf de ronde gaat. Daarbij heb ik nog niet zo veel hondenvriendjes waarvan ik weet dat ze het leuk vinden om een Tag in te vullen. Wil je het wel in vullen? Be my guest!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “De wereld volgens Mikey: Doggy Tag!

Reacties zijn gesloten.