Uit met Pasen; Wat, is dat patat? 1


Pasen is bij uitstek het moment om eens lekker er op uit te gaan. Tijdens deze dagen worden er zo ontzettend veel activiteiten georganiseerd in het land dat het bijna niet te doen is om uit al dat leuks de leukste uitje te kiezen. Ik heb voor jou een uitstekende suggestie.

Melk komt niet uit een supermarkt!

We zijn steeds bewuster aan het leven, maar aan onze kinderen laten we vaak alleen het gemak zien. Het gemak van koken uit pakjes, boodschappen doen bij een supermarkt of soms zelf het dagelijks ophalen van een maaltijd bij een traiteur. Heel leuk allemaal, maar al die ingrediënten komen toch ergens vandaan.

Wat, is dat patat? haakt daar op in. Een nieuw festival wat gehouden wordt in Amersfoort bij de Wagenwerkplaats. Vorig jaar hebben ze de eerste editie gehouden met een succesvol resultaat. Een mooie reden om het ook dit jaar te herhalen. De basis van dit festival is kinderen bewust maken waar ons eten vandaan komt. Tijdens het festival laten ze zien dat een pak melk niet uit een supermarkt komt en dat patat toch echt gemaakt wordt van een aardappel. Ze laten kinderen op een leuke manier kennis maken met (h)eerlijk eten.

OK

Wat, is dat patat?

Het festival wordt gehouden op 2e paasdag. Dat is op 17 april 2017. Vanaf 11 uur kan je daar terecht en de toegang is gratis! Het festival is speciaal voor kinderen en kan je een kaart kopen waarmee alle activiteiten gedaan kan worden. Zo kan je jouw eigen graan malen en dan daarvan pannenkoeken bakken en geeft het groene spoor een workshop zaadbommen maken. De kaart kost €7,50. Alle activiteiten zijn goed te doen voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar, maar jonge broertjes en zusjes kunnen daar ook uitstekend terecht. Het festivalterein wordt namelijk die dag volledig omgebouwd tot een heus kinderboerderij! Zo kan er toch nog een geit geknuffeld worden of een konijntje worden geaaid.

Voor papa en mama is er vooral aandacht voor de inwendige mens. Een echte aanrader is Vlaams friteshuis van Gogh. Die maken frites om jouw vingers bij op te eten (dat weet ik uit ervaring 😉 )!

Meer informatie kan je vinden op hun facebookpagina: Watisdatpatat of via hun site: Wat, Is dat patat?

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Uit met Pasen; Wat, is dat patat?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.