Meet Mikey! 1


Ik realiseer mij dat de titel klinkt als een aankondiging voor een nieuwe film, maar niets is minder waar. Wij kregen vorig weekend een nieuw gezinslid bij Kidz Blozzy! Ik ga je vandaag alles uitleggen.

Het is stil aan de overkant

Het was een lange tijd wat stiller aan deze kant van de blog. Ik probeerde minimaal een keer per week wat te schrijven en zelfs dat is soms niet gelukt. Ik heb in eerdere berichten aangegeven dat dit zou komen door een druk programma zoals het verbouwen van ons huis, maar er was nog veel meer aan de hand….

Op mijn werk botert het al een langere tijd niet echt helemaal. Ik zal je de verdere details besparen, maar wanneer een personeelsbestand vrijwillig binnen een half jaar afneemt met 62,5% moet je als werkgever toch eens flink nadenken. Naast een flink verstoorde werkomgeving had ik begin maart ook nog eens te horen gekregen dat mijn contract van drie dagen ontbonden zou worden. Ik zou dan nog een dag in de week terug mogen komen.

Meneer dacht daarmee mij het gouden contact te kunnen bieden. Helaas voor hem was ik al aan het solliciteren geslagen. Ik heb er nog een tandje of 10 bij op gezet en ben als een malle gaan solliciteren. Een week of drie geleden had ik wat solliciteren betreft een gouden week. Binnen een week werd ik drie keer uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, waarvan ik bij twee in goede aarde viel. Uiteindelijk mag ik dus nu trots vertellen dat mijn nieuwe baan weer in de horeca is! Als administrateur ga ik het financiële team van Van der Valk Cantharel versterken. Een prachtig bedrijf met een fantastische groene inslag. Ze hebben een aantal prachtige restaurants met biologisch eten, een eigen moestuin waaruit alle ingrediënten voor de gerechten komen en als klap op de vuurpijl inclusief paardenhotel en hondenkennel. Wie weet kan ik met mijn nieuwe weg van deze blog daar ook nog eens wat mee.

Gezinsuitbreiding of  beestenboel?

Je begrijpt dat een zoektocht naar een nieuwe baan heel wat tijd opslokt, maar dat niet alleen! We wilden ook nog eens gezinsuitbreiding! Nee, we gaan niet voor een derde kind. Twee dochters vind ik meer dan genoeg. Het zijn schatten van meiden, maar ze eisen ieder ook erg hun aandacht op. Prima allemaal, maar met een derde zou ik helemaal gek worden 😉

Wie Kidzblozzy al langer volgt weet dat vooral Emma hier in huis een enorme dierenliefhebber is. Het liefst verbouwd zij de hele boerderij om tot een heus dierentuin, net zoals ze het heeft gezien bij Zoobizar in Orvelte. Ik moet wel toegeven: Zoobizar was erg bijzonder om mee te maken, maar voor mij waren twee shetlanders, drie konijnen, een hand vol duiven en een hok vol kippen al meer dan genoeg dieren. Emma had nog wel één wens: ze wilde een maatje voor het leven. In eerste instantie wilden wij haar een hond laten “verdienen”. Eerst maar eens de konijnen goed verzorgen. Ok…de schoonmaakbeurten waren wel de meest gevreesde klussen in de week, maar ze gaf de konijnen in ieder geval regelmatig voer en water. Op drukke dagen “vergat” ze haar pluizige vriendjes nog wel eens, maar dan was daar altijd weer “opa to the rescue”. Tot op de dag van vandaag hebben zij het nog prima naar hun zin in hun hokkie.

Twijfels

Tot op heden hadden wij nog geen hond vanwege een klein allergieprobleempje van vriendlief. In het verleden was hij er allergisch voor, maar sinds wij verhuisd zijn naar het platteland is zijn allergie sterk verminderd. Door de jaren heen kon hij steeds beter tegen honden en de laatste jaren begon het bij hem ook te kriebelen. Hij wilde eigenlijk ook wel een hond. We zijn er nu toch al een jaar of drie mee bezig. Eerst twijfels…wat als de allergie terug komt? Of wat als Emma er zelf ook allergisch voor blijkt te zijn? Een hond is erg leuk, maar ook een heleboel werk. Wat als het nieuwtje eraf is?

Door deze twijfels hebben wij al een heleboel ideeën de revue laten passeren. Eerst zou er een “buitenhond” komen. Deze zou dan een kennel krijgen in de tuin en altijd buiten verblijven. Idee afgewezen: het was toch wel zielig om een hond door weer en wind buiten te laten zitten. Ik weet dat er mensen zijn die er anders over denken, maar toch…ik vind dat niets. Na heel veel praten hebben we met elkaar afgesproken waar een hond aan moest voldoen. Ik zal ze even op een rijtje zetten:

  • De hond mocht niet te klein, maar ook zeker niet te groot zijn,
  • Er zou een hond uit het asiel moeten komen. Mocht het dan toch niet helemaal goed komen, dan wordt er in ieder geval geen “nieuwe” hond naar het asiel gestuurd,
  • Hij moest lief zijn voor onze kinderen,
  • Hij moest los kunnen lopen of in ieder geval een soort zijn dat buiten los kan lopen,
  • Op gezette tijden alleen kunnen zijn,
  • In de auto kunnen en
  • De hond moest tussen de 1 en de drie jaar oud zijn.

Al die eisen!

Al met al een hele waslijst met “eisen”. Die eisen groeiden naar mate dat we onze zoektocht begonnen. In het begin schreven we op iedere hond die we een leuk koppie vonden hebben. Vervolgens mailde ik het asiel en kreeg ik een enorme lijst met “maar” terug. De hond was onzeker dus hij werd niet geplaatst bij jonge kinderen. Weet u dat dit een jachthond is? De kans is aanwezig dat deze zijn neus achterna gaat! Een aantal bezoeken aan het asiel door heel Nederland later hebben we besloten om maar eens gewoon op de bonnefooi een asiel te gaan bezoeken.

Via het internet had ik Asiel de Koningen in Balkbrug gevonden. Ze hebben daar heel veel honden uit het buitenland en ik zag een dagelijkse update door middel van een blog. Iedere dag schreven ze welke hond er bezoek had gekregen en welke kat er was geplaatst. Juist vanwege de enorme lijst van dagelijkse plaatsingen had ik er een goed gevoel bij. Vorige week zaterdag was het zover. Na de bekerwedstrijd van Emma (die ze overigens gewonnen hebben. Ze staan nu in de finale! Yay!) zijn we met de hele familie in de auto gestapt en reden we naar Balkbrug.

Welkom Mikey!

De aankomst was best wel overweldigend. Ergens in de “Middle of nowhere” staat deze omgebouwde boerderij als asiel. Aan de kant van de weg stonden een aantal auto’s…een stuk of tien meen ik. We hadden verwacht dat we de enige zouden zijn, maar het bleek een gezellig drukke bedoeling daar in het asiel. Veel baasjes met honden die een maatje zochten of stellen die een bepaalde hond op het oog hadden.

Na een korte introductie werden we voorgesteld aan Cheyenne; een knappe vent uit Spanje van twee jaar oud. Deze was pas net binnen en stond nog niet eens op de site. We kregen hem mee en hebben een stuk met hem gewandeld. Je kunt het wel raden…we zijn met zijn allen voor deze knappe vent gevallen. Cheyenne vonden we echter wel een naam die niet bij hem paste. Sinds zaterdag heet hij dan ook: Mikey!

Inmiddels is het verhaal weer eens te lang aan het worden. Ik laat het dus even hierbij. Voor nu: Welkom Mikey! We zullen regelmatig updates laten terug komen op de site. We hebben inmiddels wel door dat deze hond niet alleen een hele lieve hond is, maar het is er ook eentje met een rugzakje. In de komende tijd zullen wij onze handen vol hebben aan deze Spaanse Casanova 😉


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Meet Mikey!

Reacties zijn gesloten.