Alaaf! Met carnaval 2017 hangen we het aan de grote klok! 1


Alle hens aan dek! Nog een krappe week tot het carnavalsweekend en de eindsprint zal worden ingezet. Nadat de gemene griepvirus vorige week ons gezin heeft plat gelegd, wordt het nu tijd om eens flink gas te geven en de laatste puntjes op de i te zetten. Het wordt een enorme aanslag op mijn persoontje, maar ik heb er zin in!

Carnaval 2017

Eind november kreeg Emma een uitnodiging om zich op te geven voor de jeugdraad van CV de Neutenkrakers bij ons in het dorp. Ieder jaar wordt er een jeugdraad gevormd uit alle aanmelding van kinderen uit groep 8 van de basisschool. Als een soort extraatje in het laatste jubileumjaar voordat ze de school gaan verlaten en zich gaan storten op de grote wereld. Dit is eenmalig en dus best wel bijzonder als je het voor elkaar krijgt om erbij te komen. Emma wilde dit wel. We gaven haar op bij de vereniging en dachten zelf dat het daarmee klaar was. Er zijn immers veel meer kinderen in groep 8 dan dat er plekken zijn, dus je moet geluk hebben een uitnodiging te ontvangen, De uiterste datum verstreek en plots verscheen hij dan….een mail waarin Emma werd uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst voor de jeugdraad van 2017! Ze zat erbij! Met een vreugdedansje sprintte ze de kamer door en moest iedereen horen dat ze erbij zat.

foto by: cv de Neutekrakers

Jeugdraad

De bijeenkomst was al heel erg gezellig. Een gezellige groep kinderen die vanaf het eerste moment al overstroomde met allerlei ideeĆ«n voor de wagen, muziek en andere zaken. Vanaf half december begonnen ze met een aantal hard werkende ouders aan de wagen voor de optocht. Ik zal voor de rest niet al te veel aan de grote klok hangen, anders is de verrassing voor de optocht eraf. Wat ik wel kan vertellen? Ze hebben wel gewerkt als paarden en het resultaat beloofd erg mooi te worden. Er zit een partij muziek op waar een gemiddelde nachtclub nog jaloers op kan worden en het beloofd een grote spektakel te worden. De punten interactiviteit, beweeglijkheid en verrassing zijn dik in orde voor het juryrapport. Helaas mogen ze op zaterdag niet meedingen naar de prijzen, maar voor zondag…maak de borst maar nat! šŸ™‚

Inmiddels hebben we de laatste kluszaterdag achter de rug en is de wagen (bijna) af! Heerlijk gevoel is dat! Er zijn nog wat kleine puntjes van aandacht, maar dat zal donderdagavond worden opgelost. Zo is het maar een detail dat de wagen nu bijvoorbeeld te groot is om de bouwplaats te verlaten! Oei…We hebben ons vijf centimetertjes verkeken. Een deel van de wagen zal dus donderdag ontkoppeld moeten worden om de wagen uit de bouwplaats te krijgen. Daarna kan het weer in elkaar gezet worden en zelfs ook de laatste onderdelen gemonteerd worden.

In aanloop van komend weekend is het nu nog noodzakelijk om de zalen te versieren en we gaan nog helpen om de lunchpakketten te verzorgen. Nog twee avonden door buffelen en we zijn er dan helemaal klaar voor!

Een druk weekend

Niet alleen Emma loopt mee met twee optochten (zaterdag en zondag), ook Isis loopt mee in een van die optochten. Op zaterdag loopt de school ook mee in de optocht en zal Isis daarin mee lopen. Ik (zei de nar) zal dan ook mee gaan als “begeleiding”. Ik zet het hier expres tussen aanhalingstekens aangezien het absoluut geen straf is om hier dan begeleider te zijn. Af en toe een aai over een bol, aandacht geven en koppen tellen is in deze setting al genoeg begeleiding. Voor de rest is het een groot feest met grote groep kinderen en een al even leuke groep ouders.

Nu heeft Emma het geluk dat ze een kleine wagen hebben (alhoewel ik een wagen van vijf bij twee en ruim vier meter hoog niet echt heel klein vind). Het is dus niet nodig om de volledige optocht te lopen (heeft zij even mazzel). Nu is het wel de bedoeling dat de wagen voor de jeugd is, dus op zondag zal ik zelf het hele stuk wel moeten lopen. Ach, het is voor een goed doel. Dikke pret en een unieke ervaring waar Emma nog lang op kan teren.

Een makkelijke carnaval

Ondanks dat het enorm druk gaat worden, is het voor mij dit jaar een makkelijke carnaval. Qua verkleedkleding heb ik bijna niets om te doen! De pakken van de jeugdraad krijgt Emma in bruikleen en ook de jurk wat bij de wagen bedacht is, wordt voor mij dit jaar verzorgd. Lekker makkelijk toch? Daarnaast word de kleding van de zaterdag voor mij nog in elkaar gezet (note to myself: nog even een doosje Merci scoren) en blijft er alleen nog maar een pak over voor Isis voor de kindercarnaval van vrijdag en eventueel voor de optocht van zondag (als ze dan nog puf heeft om naar die optocht te gaan kijken).

Last minute outfit carnaval freek en zuster

Verkleedkleren kopen

Normaal gesproken probeer ik zelf een outfit bij elkaar te knutselen, maar dit jaar heb ik mijzelf het makkelijk gemaakt. Emma kreeg tot een jaar of 8 ook ieder jaar een nieuw outfitje die we kochten in een of andere winkel. Meestal bij Action of Lidl (wanneer je snel bent en niet te veel eisen stelt, zijn dit goede alternatieven). Dit jaar ben ik naar Toychamp uitgeweken voor een pakje en dat was nog niet zo heel gemakkelijk.

Mijn dochters hebben namelijk een enorm uitgesproken mening als het om verkleden gaat. Smeer ze maar niet een prinsessenjurk of iets dergelijks aan….ze willen het gewoon niet. Steevast lopen ze direct naar de jongensafdeling en willen ze zich te goed doen aan pakken als Swat, politie of Spiderman. Isis wilde dit keer ook iets specifieks. Ze wilde als Marshall van Paw Patrol! Jammer joh…met haar 1,30 aan lengte komt ze daarvoor echt niet meer in aanmerking.

Na een stijf kwartiertje had ze allerlei alternatieven gezien en had ze ook nog enkele pakken gepast. De patatje en de banaan werden afgewezen. Ze zaten niet lekker. De jurken werden allemaal resoluut naar de achtergrond verschoven of ze keek ze niet eens aan. Eventjes had ik haar zo ver om als Pipi Langkous te gaan, maar dit pakje was haar helaas te klein. Gelukkig had ze daar heel wat keuze, maar op deze manier werd het wel bijzonder klein. Uiteindelijk koos ze voor het ultieme carnavalsoutfit….ze zal dit jaar gaan als….*tromgeroffel*..Clown! Haha…wel een heel lief clowntje al zeg ik het zelf šŸ˜‰

Nog even…

Het verhaal verraad het al…ik heb er enorm zin in. De aanloop ernaartoe zal nog wel even pittig worden met alles wat nog geregeld moet worden, maar het is wel heel erg leuk om eens mee te maken. Ik ga proberen om te vloggen die dag. Vorig jaar was ik dit ook van plan, maar ben ik niet verder gekomen dan een klein filmpje op Facebook en Instagram, maar wie weet lukt het mij dit keer wel.

Tot schrijfs! ALAAF, ALAAF, ALAAF!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Alaaf! Met carnaval 2017 hangen we het aan de grote klok!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.