Kampioen? 1


En? En? Twee weken terug schreef ik een verslag van een bloedstollende wedstrijd van de E2 van SC Klarenbeek. Zij speelden die week gelijk tegen de nummer twee van de competitie en zo was dus nog alles mogelijk in de competitie! Deze week wachtte Robur et Velocitas als tegenstander op het Klarenbeekse veld.

Voorbereidingen

In aanloop naar de kampioenswedstrijd waren de ouders al vol in de weer met de voorbereidingen voor de aankomende festiviteiten. Vriendlief is leider van de E2 en ze hadden (heel verstandig) een aparte appgroep gemaakt om deze voorbereidingen te bespreken. Vriendlief is in soortgelijke situaties altijd heel afwachtend en zou dan liever zien dat de festiviteiten een week later zouden zijn (alsof je de goden verzoekt om te verliezen was zijn antwoord). Gelukkig hebben we een trouwe schare (ouder) fans die lekker doen alsof hun neus bloed. Ze regelen gewoon alles voor deze toppertjes van de E2. En ik? Ik zwom er een beetje tussendoor. Ik werd niet betrokken in de voorbereidingen (vanwege vriendlief), maar ik kreeg wel te horen wat er gekocht was en of ik ook mee wilde delen in de kosten. Natuurlijk dokken we mee voor een leuke dag!

voetbal, kampioen

De wedstrijd

De wedstrijd begon om kwart over negen en binnen nog geen vijf minuten scoorde Emma de eerste goal van de dag. Al snel waren de spelers van de E2 op dreef en zette Lotte de tweede doelpunt op haar naam. In sneltreinvaart scoorde Bryan twee keer achter elkaar waarna Lotte weer zorgde voor de 5-0. Na een welverdiende rust was het weer Bryan die zorgde voor nummer 6, 7 en nummer 8! In de eindfase kon de tegenpartij eindelijk toch nog een doelpunt pakken. 8-1. De laatste doelpunt van de dag kon ook op naam geschreven worden van Bryan. Al met al een knappe prestatie van acht fantastische spelers dat al een hecht team voor elkaar door het vuur gaat.

Met harde werkers in de achterhoede had keeper Milan weinig tot niets te vrezen. Zowel Maikel, Nick als Emma vochten als leeuwen om iedere bal bij het doel weg te krijgen. Met Thomas en Bram op het middenveld hadden onze spitsen Lotte en Bryan vrij spel om hun werk te doen. Teamwork met een grote letter T!

De fans!

Langs de kant werd het team aangemoedigd door een grote club van familie. Net na de rust begonnen de fans al onrustig te worden. Het zou toch niet? Worden ze dan toch kampioen? Er werd al zenuwachtig gegrepen naar sleutels, tassen en andere spullen. Even voor het einde werd er al een ouder naar huis gestuurd om de platte wagen op te halen en konden de ballonnen uit de auto worden gehaald.

Ondertussen werden de trofeeën beplakt met het juiste plaatje. De ouders hadden (alweer heel verstandig) twee plaatjes laten maken. Een met “Kampioen Najaar 2016” en een met “Toppers Najaar 2016”. De spelers van E2 zouden dan altijd een leuk aandenken hebben aan dit fantastische seizoen. Nu ze toch al zo ver voor stonden konden we allebei de plaatjes op de trofee plakken.

Eindsignaal

En toen klonk de verlossende eindsignaal! De ontlading was fenomenaal. Dolgelukkig werd er geproost, handjes geschud en geknuffeld met de fans. Een feestelijke afsluiting van de ochtend volgde. We hebben alle filmpjes en foto’s verzameld en (samen met Emma) heb ik daar afgelopen week een mooie compilatie van gemaakt.

NU op naar een volgend succesvol seizoen!

Even een voetnoot voor degene die nu bezorgd zijn om het wel en wee van onze kinderen. Even een voetnoot voor degene die het onverantwoord vind dat er een kampioensrondje gereden wordt op een platte wagen. Natuurlijk hebben jullie gelijk! Het kan ook heel gevaarlijk zijn om op een platte wagen te staan achter een voertuig dat max 25 kilometer per uur mag rijden. Toch heb ik het toegelaten wegens goed vertrouwen en steevast geloof in de wagenbouwers van dit fenomeen. Dit is geen karretje dat zomaar in elkaar is gezet….Nee! Het was keurig netjes volledig betimmerd compleet met stootplanken aan de onderkant en compleet afgezette bak. Onze feestvierders werden in de gaten gehouden door drie volwassenen en de bestuurder wist héél goed waar hij mee bezig was. Sterker nog…deze wagen heeft ook nog dienst gedaan voor de D1 van dezelfde club dat ook op dezelfde dag kampioen is geworden. In ieder geval bedankt voor de bezorgde reacties!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Kampioen?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.