Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje 3


Ja, ja….aanstaande zaterdag is het zover…Sinterklaas komt weer over uit Spanje om op 5 december zijn verjaardag te vieren met de kindjes in Nederland. Een dag later zal hij de kindjes van België niet vergeten en daar ook zijn verjaardag nog eens dunnetjes over doen.

Sintviering -5

Onze Sinterklaasviering

Net als met Halloween zal ook onze Sinterklaasfeest op een laag pitje staan. Ook al zijn we inmiddels weer wat meer aan de rustige kant beland met het opknappen van de woonkamer, financieel hakt het er toch in. Wat dat betreft moet het ergens vandaan komen en zullen we er rekening mee moeten houden.

Het betekend niet dat we helemaal niets doen. De komende tijd probeer ik weer wat meer op te pakken met de meiden en zal ik alsnog mijn stinkende best doen om allerlei leuke “sint en piet” blogjes voor jullie te maken.

Verleden, heden en toekomst

Niemand zal de pietendiscussie ontgaan zijn. Mijn eigen mening daar gelaten, volgens mij maakt het namelijk voor de kinderen niet uit of ze nu zwart, bruin, paars of oranje zijn, er is voor mij wel een tijd aangekomen dat ik er ontzettend moe van wordt. Er zal heus wel wat veranderen, maar waarin maakt mij niet zoveel uit. Toch staan er hier op de blog verschillende “oude” artikelen met de aloude bekende Zwarte Piet. Doe geen moeite om mij daarvan op de hoogte te brengen…Wat geweest is, is geweest en die foto’s zijn niet meer over te maken. Zeker niet wanneer je praat over een gebeurtenis of een evenement. “Let it be!” De blog zal in de toekomst vanzelf mee veranderen met de nieuwe pieten.

Zo…nu we dat even uitgesproken hebben, gaan we ons nu concentreren op de toekomst. Sinterklaas is met het zoeken naar ideeën vrij traditioneel. Iedereen weet wel dat Pinterest dé plek is om inspiratie op te doen, maar tik daar eens Sint in? Echt veel vernieuwende recepten en ideeën kom je niet tegen. Inmiddels blijken de Ganzenbordspel, speurtochten en het dobbelspel enorm ingeburgerd. Mijn Punching-style van vorig jaar zie je niet, maar ook dat is wel te begrijpen. Punching betekend slaan en een vredelievend feest ga je op die woorden echt niet zoeken. Toch was het wel een geslaagd spelletje met een hele middag plezier!

Om alle blogs uit het verleden nog eens lekker in het zonnetje te kunnen zetten, is vandaag ook de verzamelpagina weer geactiveerd. De pagina heeft een lekker update gehad en is klaar voor een nieuwe ronde.

sinterklaaslinks sintviering punching-style

Verder nog zoekende

Wat nu? Ik ben nog zoekende voor het komende feest. Aankomende zaterdag zijn we in ieder geval bij de intocht wat vooral voor Isis een groot feest wordt. Wij mogen er zelf niet bij zijn, maar dat zal de pret voor Isis niet drukken. Voor mij zal dit een moment worden in de voorbereidingen van het komende Sinterklaasfeest. Dit jaar geen opdrachten of speurtocht. We houden het dit keer bij een spel. Ik weet het….lekker makkelijk, maar daarom niet minder leuk!

Wat ik nog wel zoek zijn gerechten. Ik wil weer graag een Gourmet a la Sint op tafel zetten, maar dit keer met andere gerechten. Wat? Ik heb werkelijk waar nog geen enkel idee. Pitabroodjes ipv stokbrood? Aioli ipv mayonaise? Ik wil wel wat meer naar de gerechten uit Turkije en Spanje aangezien Sinterklaas daar respectievelijk vandaan komt of woont. Het zal dus meer richting de tapas gaan, maar ook dat kan niet altijd op de plaat gebakken worden.

Dan nog de surprises. Dit jaar wat meer aandacht voor dit knutselgeweld. Jongens het is niet zo moeilijk om een surprise te maken…Iedereen kan wel iets! Het is de manier waarop iedereen denkt wat het zo moeilijk maakt. Ik snap dat het heel makkelijk gezegd is, maar het is werkelijk waar! De loten moeten nog getrokken worden, maar Emma heeft al een idee. Zodra je de personen waarmee je Sinterklaas viert maar goed kent, is er altijd wel iets te verzinnen.

Kansen genoeg voor de komende periode. Sterker nog…Ik ben stiekem een klein beetje alweer bezig voor Kerst…maar daarover later meer.

bordspel af

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

3 gedachten over “Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje

 • Lobke Webbink

  Leuk dat je er elke keer toch weer zo bezig mee bent =D! Wat misschien een leuk idee is als toetje is een pepernotenbar..Dit vondt ik op gewoon marieke..Erg leuk idee! Zelf nog nooit doorgepakt hoor! Maar komt er nog een update hoe sinterklaas punching style ging en hoe te maken? Ben er al een heeeele lange tijd benieuwd naar =D! Fijne avond! Groetjes Lobke

  • Linda Bericht auteur

   Een pepernotenbar? Ik ga gelijk eens zoeken bij gewoon marieke…lijkt mij heerlijk…

   Ik geloof dat ik inderdaad nog een update verschuldigd ben wat betreft de Sinterklaas Punching Style 🙁 Ik ga vanavond snel de foto’s eens opzoeken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.