Kleuren voor Piet! 1


Mijn jongste dochter begint al helemaal dol te draaien van alle activiteiten rond Sinterklaas. Iedere avond het Sinterklaasjournaal, iedere dag herhaling van het Sinterklaasjournaal op school (ze kijken het ook in de klas), een Sinterklaasfilm hier en daar….Je zou zeggen dat ze dan al meer dan genoeg heeft. Maar nee…mevrouw wil ook knutselen voor Sinterklaas. Het liefst de hele dag! Voor haar klas heeft ze inmiddels al wat dozen en een rode fleecekleed in bezit genomen, want Sinterklaas moet wel lekker warm blijven en de dozen kunnen dan weer ingepakt worden om Piet te helpen. Ik snapte er helemaal niets van! En wat bleek? Dit waren allemaal activiteiten van school!

Knutselen

Juist vanwege het feit dat ze op school zo bedreven bezig zijn met het onderwerp Sinterklaas, had ik dit jaar nog niet zoveel in de planning staan voor de blog. We zien het wel. Ook de veel besproken factor tijdsgebrek is debet aan de aantal knutselblogs die dit jaar op de site verschijnen. We zijn te druk met de huiselijke voorbereidingen en de aanstaande (mogelijke) kampioenschap om ons druk te maken of we wel genoeg knutselen voor Sinterklaas.

Dochterlief had daar een andere mening over. Gisteren kregen opa en oma nieuwe stoelen binnen voor de eettafel. Mooie stoelen…dat zeker. Mooi laag en op wieltjes. Lekker handig. Isis vond de stoelen wel mooi, maar haar ook viel ondertussen op iets anders. De verpakking was namelijk veel leuker!

grote-doos-voor-sint-en-piet-huis

Grote dozen

We hadden de stoelen al voorzichtig uit gepakt zodat deze enorme dozen heel bleven. Een tijd terug had ik op de site van Mamaliefde al een idee gezie waarbij ze van een kartonnen doos een huisje maakt. Dit idee vond ik zo leuk dat ik hem op mijn to-do list heb geschreven, maar tot nu toe was er nog niets van gekomen. Het aanbod van grote dozen is nu eenmaal niet zo heel groot. Nu deze dozen voorbij kwamen was dit voor mij het teken om eindelijk eens te kunnen maken wat al een jaar op het lijstje prijkt.

Het maken van het huisje was redelijk makkelijk om te doen. Van de kleppen kon ik een mooi puntdak maken en met een mesje sneed ik de raampjes en deur erin. De randen van de deuren en ramen heb ik wel even afgeplakt met schilderstape. Dit is veiliger voor kinderen (karton kan nogal scherp zijn) en schilderstape is ook nog eens decoratief. Daarnaast kan schilderstape ook nog gekleurd worden in tegenstelling tot plakband. We begonnen met 1 deur en 1 raam, maar naar mate de tijd vorderde eindigden met drie ramen en een dakraam šŸ˜‰

Kleuren voor gevorderden

Nu had Isis nog maar 1 taak! Haar huisje kleuren. Gegarandeerde een hele middag pret. Het mooie aan deze knutsel is dat je niet gelijk alles af hoeft te hebben. Het is een proces…Ze begon met het kleuren van het huisje, maar als snel had mevrouw wensen. Ik maakte van karton nog een schoorsteen voor het huis, tekende wat bakstenen op de muur en wat dakpannen op het dak. Van wat plastic “probeerde” ik nog wat rook uit de schoorsteen te laten komen, maar dat is nog niet naar mijn tevredenheid gelukt. Het allerlaatste resultaat heb ik dan ook nog niet op foto.

spelen-in-het-sint-en-piet-huis

Huis voor Sint en Piet

Halverwege het kleuren van de stenen bedacht Isis dat het een huis voor Sinterklaas was. Ze begon een heel verhaal erom te vertellen. Ze wilde deze mooi maken zodat Sinterklaas en Piet ook eens bij haar konden gaan logeren. Ze legde ondertussen al een deken in het huisje en haar favoriete knuffel moest ook gepakt worden. Op het dak wilde ze de namen Sint en Piet geschreven hebben zodat Sint en Piet gelijk konden zien dat het huisje voor hen bedoeld was.

De rest van de middag is ze afwisselend bezig geweest met het huisje. De ene keer zat ze erin en was ze een boek aan het lezen of vanuit haar huisje TV aan het kijken, de andere keer was ze van binnen bezig om te kleuren. Ook de buitenkant werd telkens onder handen genomen en je kan wel concluderen dat het een geslaagde knutsel is. Juist deze onverwachte knutsels zijn volgens mij het leukste om te doen. Eigen fantasie voert dan hoogtij en je hoort dan de mooiste verhalen van jouw kleintje.

Ondertussen is het huisje nog steeds niet klaar! De muren konden ook nog versierd worden met plaatjes en er was nog heel veel doos over om te kleuren. Ik ben benieuwd hoe lang ze er nog mee bezig zal zijn. Als ik het niet meer vergeet, zal ik nog een paar foto’s maken van de ontwikkeling. Wordt vervolgd!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Kleuren voor Piet!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.