Spoken voor Halloween; makkelijk griezelen met deze papieren spoken


Officieel is het volgende week maandag Halloween. Hier in Nederland zal niet iedereen daar evenveel van mee krijgen. Er zijn maar weinig mensen hier in ons land die Halloween vieren. Wanneer ik in de buurt om mij heen kijk dan zijn wij zo’n beetje de enige die hier thuis aan doen. Wat we wel hier in de buurt steeds meer zien toenemen, zijn de halloweenactiviteiten zoals markten met een halloweensausje evenals de spooktochten die georganiseerd worden door de plaatselijke jeugdclub.

Net als alle feesten wordt inmiddels ook dit halloweenfeest al flink commercieel uitgebuit. Dat vind ik zelf heel erg jammer. Halloween is namelijk ook een feest wat heel goed zelf te organiseren is. Naast de verschillende decoratiestukken die je zelf kan maken, leent het feest zich ook nog eens uitermate makkelijk om de kinderen te laten knutselen.

Wie ons ook op Instagram volgt, heeft al gezien dat wij volop in de klusfase zitten van onze woonkamer. Voor vriendlief en mij een enorme klus al krijgen we gelukkig ook veel hulp van mijn ouders. Onze meiden hebben we op voorhand wel verteld dat ze de komende week zich zelf moeten gaan vermaken en daar hebben ze nog mooi naar geluisterd ook! Tijdens mijn schouw-sessie van zondag (ik had het lumineuze idee om het hout van de schouw te ontdoen van vele lagen verf) ging ik even buurten bij mijn ouders…

making-off-papieren-spoken

Het tafereeltje dat ik daar aantrof was nogal aandoenlijk te noemen. En passant heb ik afgelopen week wel eens geroepen dat ze van een wc-rolletje ook een spook konden maken, maar ik had er verder geen punt van gemaakt dat ze daar geen zin in hadden. Afgelopen zondag waren de beide meiden onder leiding van oma keurig bezig om hun spookjes te maken.

Wat heb je nodig voor de papieren spoken?

  • wc-rolletje
  • wit papier
  • lijm of dubbelzijdig tape
  • Tissues of papieren zakdoekjes. (voor hele lange spoken is het ook leuk om crêpepapier te gebruiken)
  • zwarte stift
  • perforator
  • touw

making-off-2-papieren-spoken

Werkwijze

Het originele idee is heel simpel. Het wc-rolletje beplak je met wit papier. Van de tissues maak je lange slierten en die plak je aan een kant van het rolletje. Nu nog twee ogen en een mond en de makkelijke versie van jouw spook is al af.

Mijn meiden gingen helemaal “los” op allerlei verschillende gedachten. Zo hadden ze een rode stift voor het bloed en groene strepen waren voor hun monsters. Ach…“It’s all about fantasy!

papieren-spoken

Tips:

  • voor een vollere “staart” is het leuk om papieren zakdoekjes te gebruiken. Die bestaan namelijk uit meerdere lagen die je voorzichtig van elkaar af kan trekken. Plak eerst een sliert op en haal dan voorzichtig de lagen los van elkaar.
  • soms is het papier wat dikker en dan plakt het niet zo lekker vast met kinderlijm. Soms is geduld een goede zaak en zal je gewoon moeten wachten tot het vast zit. Ben jij nu niet zo’n geduldig typetje? Gebruik dan hele dunne dubbelzijdig tape.

Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.