Nog even volhouden! -personal update- 2


Voor velen in het zuiden was afgelopen week herfstvakantie. Een weekje welverdiende rust. Voor ons hier in het oosten van het land helaas niet. Sterker nog…we (lees vooral vriendlief) moesten vol aan de bak!

verbouwing volhouden

Update verbouwing

Een aantal weken voor de herfstvakantie kregen wij het idee om onze woonkamer op te knappen. In deze link lees je waarom. In de tussentijd is er veel gebeurd! Sterker nog…de kamer is zo goed als klaar! Toch ga ik jullie nog niet verklappen hoe het er nu uit ziet. In een latere blog wil ik namelijk het eindresultaat in een keer laten zien. Via Instagram zien jullie wel teasers. Zo is onze schouw al helemaal opgeknapt. Het verfwerk is al helemaal af en vandaag wordt de vloer gelegd. Voor de komende tijd willen we een aantal meubelstukken zelf gaan maken en gaan we nog wat vlooienmarkten af om juist die mooie pareltjes te gaan zoeken dat onze woonkamer een eigen karakter gaan geven. In de planning worden onze meubels geleverd in januari 2017 dus hebben we nog tijd zat!

Een nadeel is dan wel dat we tot die tijd nog in een opgeknapte kamer op oude meubels zitten. Het zal voorlopig nog even niet fotogeniek zijn 😉 We zijn wel van plan om veel zelf te gaan maken of te gaan opknappen dus voor deze blog een enorm voordeel. We hebben al plannen voor de salontafel, accessoires en eetkamertafel dus we zijn nog druk zat.

Is dat nu alles?

Nee, we zijn niet volledig opgeslokt door de verbouwing, al was het wel een heel groot gedeelte van de tijd. Hier in het oosten van het land zijn de scholen immers ook weer begonnen. Traditiegetrouw is de periode vanaf de herfstvakantie tot en met de kerstvakantie een van de drukste periodes van het jaar. Naast de gebruikelijke sporten en speeldates worden de tijden tegenwoordig ook nog opgeslokt door avonden taxiën naar de jeugdraad en daar komt er nu nog weer een activiteit bij: Emma is uitgekozen voor de jeugdraad van 2017!

Ik zal het even in het kort uitleggen:

In het dorp is CV de Neutenkrakers een zeer actieve carnavalsvereniging. Ieder jaar organiseren zij verschillende feesten en tijdens Carnaval organiseren de leden ook nog eens één van de grootste optochten uit de omgeving. Naast de “Grote Mensen”-carnaval hebben ze sinds een jaar of zes een Jeugdraad. Vaak worden een Jeugdraad gekozen uit de kinderen van leden, maar niet bij deze vereniging. Bij CV de Neutenkrakers mogen alle kinderen uit groep 8 zich opgeven. Je moet dan wel enige binding hebben met het dorp (je moet in het dorp op school zitten of in het dorp wonen). Uit alle aanmeldingen wordt er dan een jeugdraad gevormd.

Last minute outfit carnaval freek en zuster

Carnaval 2017

Zodra je bent uitgeloot voor de jeugdraad gaan de festiviteiten beginnen, met als hoogtepunt het zelf bouwen aan een carnavalswagen en het meedoen aan het carnavalsweekend. Het carnavalsweekend bestaat dan uit drie dagen vol doorhalen! En dan bedoel ik ook echt vol doorhalen. Ze beginnen op vrijdag met het opbouwen van de wagen of het bezoeken van de scholen. In de middag zijn ze aanwezig bij de kindercarnaval en in de avond aanwezig bij de jeugdcarnaval. Op zaterdag staat de optocht in Klarenbeek op de planning, gevolgd door de prijsuitreiking en de feestavond. Op zondag wordt er dan als afsluiter nog meegedaan met de optocht in Wilp-achterhoek. Geen eenvoudige opgave en ik had Emma dan ook van te voren gewaarschuwd dat een ervaring op zich is dat nooit meer terug komt, maar dat het wel heel erg vermoeiend is. Gelukkig hebben ze daarna een volle week vakantie en kan ze lekker uitrusten.

Emma wilde toch meedoen en ik heb haar opgegeven. De kans op uitloting was achteraf heel erg klein. Uiteindelijk waren er 33 aanmeldingen voor 14 plaatsen in de jeugdraad! Ik had er dus niet zo heel veel meer op gerekend tot afgelopen maandag de mobiel van Emma bleef tetteren. Via Whatsapp las ze dat ook zij mocht meedoen aan de jeugdraad! Yay! Ze stond letterlijk te stuiteren in de woonkamer…Dat gaat de komende tijd (tot 26 februari) een terugkerend fenomeen worden dus wees gewaarschuwd! 😉

Volhouden Halloween

en Halloween dan?

We zijn gek op Halloween en dat is ook vaak te lezen hier op de blog. Laatst kreeg ik een herinneringsfoto via mijn timeline op Facebook en dat bleek een vier jaar oude foto te zijn. Emma in Halloween-style verkleed, de tafel netjes gedekt compleet met spinnen en zwarte rozen. Nu…vier jaar later moet ik bekennen dat ik totaal niet het Halloween bezig ben geweest. Gelukkig heb ik hele lieve ouders die ons enorm hebben geholpen tijdens de renovatie. Een van die gelukmomentjes bleek gisteren. Mijn ouders hadden samen met onze dochters de hele kamer versierd en ze hadden ook nog eens enorm hun best gedaan met een goed gevulde tafel vol lekkere hapjes. Lekker! De ogen dreven in de glazen en de spin waakte over onze gourmetstel! “Spooky

En nu?

We gaan weer over op de orde van de dag. Vriendlief gaat vanaf morgen weer aan het werk en we gaan ons zachtjes aan voorbereiden op het volgende feest: Sinterklaas! Met één gelovige en één semi-gelovige (ze weet het wel, maar het feest is zo leuk!) moeten we toch weer flink aan de bak. Mijn reputatie van het Sinterklaasfeest is nu eenmaal groot in de ogen van mijn kinderen en ze verwachten nu een middag vol activiteiten, spelletjes en lol. Op zich wel leuk, maar de ideeën raken op! Dat wordt dus flink zoeken en nadenken.

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Nog even volhouden! -personal update-

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.