Isis en Osiris van 999 Games 2


Het is inmiddels al weer een tijd geleden, maar deze zomer waren de meiden naar een vakantiespeelweek en dan heb je als ouders een lekker de handen vrij. Een prima moment voor ons om er eens tussen uit te knijpen. Soms kom je dan iets tegen waar je dan zo vol van raakt dat je het gewoon moet delen. Tijdens een shoptripje in Deventer ontdekten we deze zomer een aantal pareltjes van winkels in de kleine steegjes van de stad, ver weg van de drukke en bekende winkelstraat. Een van de winkels die we daarbij ontdekte was Koning Willem. Dit allercharmantste winkeltje biedt als een van de weinige speciaalzaken enorm veel bordspelen aan voor alle leeftijden. Tja, dan heb je vriendlief en ik al te pakken. Uren hebben we daar onze ogen uitgekeken en tijdens het struinen door de vele bordspelen viel ons oog op een klein doosje.

Orchideeen Hoeve-6

De naam Isis

Voordat we gaan vertellen welk spel we ontdekt hebben wil ik nog een klein beetje achtergrond info geven. Zoals de meeste van jullie wel weten, heet onze dochter Isis. Naast het feit dat deze prachtige naam nog te pas en te onpas verkeerd gebruikt wordt voor die islamitische groepering, worden we gelukkig nog maar weinig aangekeken wanneer ik haar naam roep. De angst in de samenleving zit er dan ook goed in bij deze naam.

Een ander feitje is dat er verder geen bekers, pennen, armbandjes e.d. in de kant en klare schappen te vinden met de naam Isis. Nu kan je deze producten vaak ook wel op bestelling krijgen, maar daar gaat het mij hierbij niet om. We zitten allemaal wel eens te kijken in die pennentoren of jou naam er nu wel of niet bij zit. In het geval van mijn dochters hebben ze altijd de naam Emma, maar nooit de naam Isis.

De verrassing was dan ook groot toen we een (voor ons) speciaal spelletje ontdekten bij Koning Willem.

Het spel

Het spel bestaat uit een klein speelbord, speelstukken en fiches. Iedere speler krijgt speelstukken in een gekozen kleur. De fiches worden naast het bord gelegd. Om beurten wordt er nu een willekeurige fiche of een speelstuk op het bord gelegd, De waardes van de fiches worden wel laten zien bij het pakken, maar worden weer blind op het bord gelegd. Zo ga je door net zo lang tot het bord vol is. Zodra het bord vol is, worden de fiches omgedraaid en worden de waardes van de fiches opgeteld. Deze hebben + en – getallen dus het kan dan nog zeer spannend worden. Wie heeft de hoogste score?

Het spel is voor de leeftijd van 7-99 jaar en per spel ben je ongeveer een kwartiertje bezig. Het is vooral een tactisch geheugen- en rekenspel.

Ervaring

Op het eerste oog lijkt het een makkelijk spelletje. Het spel is gekwalificeerd voor kinderen vanaf 7 jaar, maar Isis kon met dit spelletje toch lekker meekomen. Iedereen kan immers een blokje of een pionnetje neerzetten. Zo wordt het voor haar ook leuk om mee te spelen. Wij spelen nu het spelletje met Isis nog op een “laat maar zitten, we gaan niet nadenken…gewoon neerleggen”-manier en dat gaat prima. De meiden vinden het dan ook geweldig om papa dwars te zitten en leggen alle negatieve getallen neer bij zijn speelstukken. Er is gewoon niet tegenop te spelen. Ach, nu is hij de pineut, volgende week ben ik de sjaak. Kortom, ze spannen lekker samen.

Toch is er meer strategie nodig om het spelletje tot een winnend einde te komen. Tactisch spel en goed denkwerk is een vereiste bij dit korte spel. Het is een uitstekende geheugentrainer en het daagt je uit om niet alleen jouw omstanders zoveel mogelijk minpunten te bezorgen, maar je moet ook goed nadenken wanneer je jouw speelstukken op het bord zet. Doe je dat te laat dan zou je de boot nog wel eens kunnen missen.

De speeltijd is voor ons een enorm pluspunt. Even nog wat tijd over voor het eten? Dit spel dan dan heel snel op tafel gezet worden om dat laatste kwartiertje nog de kinderen bezig te houden. Ideaal tijdens het koken! Al met al een heel leuk spel dat bij ons in de toekomst nog veel op tafel zal komen.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Isis en Osiris van 999 Games

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.