Herfstspecial: Spoken voor Halloween


Happy Herfstvakantie! Deze week gaan regio noord en midden genieten van een weekje vakantie, volgende week mag regio zuid een weekje bijkomen. Daarbij duurt het nu nog precies twee weken voordat het Halloween is. Trouwe lezers van deze blog weten dan al wat er komen gaat. Een uitstekende gelegenheid om de komende weken eens flink aan de slag te gaan voor Halloween. Een mooie gelegenheid om in de herfstvakantie de kinderen lekker bezig te houden en an passant toveren zij dan jou huis om in een huis met een spooky sfeertje!

Spoken voor Halloween

De laatste jaren hebben we voor deze blog al heel wat spoken gemaakt, maar een aantal daarvan hebben we jullie nog niet laten zien. Ik vond het dus een mooie gelegenheid om de Halloweenblogs dit jaar een rode draad te geven: Spoken voor Halloween. Lekker dubbel! Aan de ene kant is het natuurlijk een spannend feest, zeker voor de kleine kinderen. Ze kunnen hierdoor ook nog wel eens zelf gaan spoken. Daarnaast zijn spoken heel makkelijk en erg leuk om te maken. 1 en 1 is 2 en het thema was geboren!

Geestige Lichtjes; resultaat Spoken voor Halloween

Zodra je op onze site gaat zoeken op Halloween komt al redelijk wat blogs tegen over dit enge feest dat over is komen waaien uit Amerika. Al deze blogs zijn nu tijdelijk voor jou in een aparte menu gezet en deze vind je boven aan de pagina. Er staan al weer wat blogs op stapel en heel misschien zullen we zelf nog wat extra knutsels maken om in de Halloweensfeer te komen.

Kidzblozzy en Halloween

Of wij zelf dit jaar Halloween gaan vieren? Dat is nog een klein beetje onzeker. De komende weken gaat bij ons de woonkamer overhoop en zal er weinig tijd overblijven voor de voorbereidingen van het feest. Als we het al gaan vieren dan zal dat op de 30e plaats vinden. Ik hoop het! Ik weet wel dat we onze stinkende best gaan doen!

Mocht het onverwachts toch niet lukken dan gaan we een week later in ieder geval de lampionnentocht en de bibbertocht meelopen in het dorp, een door de jeugdclub georganiseerde tocht door het bos in het donker. Voor de hele kleintjes wordt er een tocht gelopen waarbij een lief heksje in de spotlight zal staan en bij de bibbertocht zal er al echt gegriezeld gaan worden. Aansluitend heb je dan voor de 16+ de siddertocht waarbij de geluiden harder zijn en de figuren dichter bij komen. Hierdoor worden de schrikeffecten nog groter. Vorig jaar dachten een aantal uit de klas van Emma deze tocht wel te doen, maar deze stoere jongens kwamen al huilend en kotsend van angst het bos uit. Nooit weer! We hebben dus nog genoeg Halloween te vieren zonder het huis al te veel overhoop te moeten gooien.

lamp-halloween-lantern-pumpkin

Hou de blog dus goed in de gaten voor leuke Halloweennieuws, knutsels en andere spookachtige activiteiten!

Happy Halloween!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.