Al mee gedaan met de winacties van de Nationale Mamablogger Dag 2016? 2


Het is nu ruim een week geleden dat we met ruim 50 mamabloggers een feestje vierden. Na een paar kleine strubbelingen in de ochtend begon het water te stromen en konden de lezers een leeslus maken van de ene blog naar de andere. Het was voor mij de eerste keer dat ik met een dergelijk evenement mee deed en ik viel van de ene verbazing in de andere verbazing. Nu, een week later, kan ik al best wat conclusies trekken uit deze ervaring. Wat heeft het mij gebracht (of misschien ook niet?)

Het verschil tussen grote en kleine bloggers

Zelf schaar ik mij onder de kleine bloggers. Ik ben weliswaar al een paar jaar bezig, maar blog niet echt constant. Als je alle artikelen leest om meer verkeer te krijgen op jouw blog, schijnt dit een van de eisen te zijn voor een goedlopende blog. Daarnaast komt het waarschijnlijk ook door de onderwerpen die ik op mijn blog behandel. Het grootste gedeelte van de bloggers lijkt te bestaan uit mama’s met jonge kinderen of baby’s. Mijn kinderen zijn inmiddels niet jong en al helemaal niet klein meer te noemen. Daardoor beleef je de wereld om jouw kind heen ook heel anders. Ik leef in een wereld van voetballen, lezen en leren. GSM’s en Minecraft. Zwemles en tanden wisselen. Een hele andere wereld dan luiers en gebroken nachten.

Om meer verkeer op jouw site te krijgen, adviseren de grote bloggers om regelmatig te reageren op gerelateerde sites. Hier schiet het reageren op andere blogs er gewoon bij in. Ik heb met twee kinderen, een baan voor drie dagen en mijn eigen klusmomenten hiervoor gewoonweg geen tijd. Gevolg….geen zogenaamde linkbuilding en dus minder volgers en minder lezers.

Nationale Mamablogger Dag 2016

Een geslaagde Nationale Mamablogger Dag 2016?

Zoals ik dus zei: Ik ben dus een kleine blogger. Ook al sta ik gekwalificeerd als kleine blogger, toch kan ik dagelijks rekenen op rond de honderd lezers. De ene keer wat meer, de andere keer wat minder. Het is niet veel, zeker niet in vergelijking met de grote bloggers, maar toch…ik ben er trots op. Iedere lezer is er eentje die mijn site met veel plezier leest (hoop ik). Gemiddeld genomen sta ik nu op de 2.300 lezers in de maand. Niet slecht, al zeg ik het zelf. Zet ze bij elkaar en je krijgt een enorm feest!

Qua volgers bleek ik een blogger te zijn die zijn verkeer vooral bij Google weg trekt. Met andere woorden: Ik wordt vooral gevonden via Google op basis van trefwoorden. Met een 160 volgers op Facebook, nog geen 100 volgers op Google+ en 180 op Instagram waren de aantallen op Social Media nogal laag te noemen. Geen wonder wanneer je alleen blogt om te bloggen en daarbij af en toe eens wat doet op Social Media. Dan groeit het niet zo hard.

Nu de Nationale Mamablogger Dag geweest is, kan ik wel de conclusie trekken dat het mij geen windeieren gelegd heeft. Binnen een aantal dagen had ik net zoveel bezoekers dan in een week en binnen een dag of twee had ik op Facebook al 20 volgers erbij! Niet slecht wanneer je bedenkt dat ik al maanden op zo’n 160 volgers bleef hangen. Ook op Instagram heb ik meer volgers gekregen, op Pinterest vinden ze mij nu nog meer en zelfs op Google+ ben ik vooruit gegaan. Nu nog maar kijken of de lezers blijven hangen ­čÖé Aan de reacties lag het in ieder geval niet. Heel veel leuke berichtjes verscheen er op mijn site met daarbij natuurlijk ook heel veel deelnemers voor de winactie.

Kortom…voor mij was het wel geslaagd.

winactie-mamablogger-dag-2016

Heb je de bloghop nog niet gedaan?

Denk je nu:” Waar heeft ze het in vredesnaam over? Bloghop? Bloggersdag? HuH?” Lees hier het artikel en haal de schade in! Vele honderden lezers hebben de bloghop al gedaan en meegedaan aan die vele leuke winacties. Vergeet niet om nog even snel mee te doen met onze winactie en wie weet ruikt jouw avonturier binnen kort naar Gorilla snot of slangengif ­čśë

Als je nu denkt: “och wat jammer nu…ik ben te laat” Nee hoor! De winacties lopen nog een week en er is dus nog tijd genoeg! Wat dacht je van boekjes voor de kinderen of zelfs shoptegoed bij Intertoys? Iets lekkers voor mama zelf of een leuk rompertje voor de kleine? Je komt ze allemaal tegen als winacties bij mijn collegabloggers in de bloghop! Met een kleine tijdsinvestering ontdek je de leukste blogs van het moment met de leukste mama’s van Nederland en Belgi├ź.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Al mee gedaan met de winacties van de Nationale Mamablogger Dag 2016?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.