Feest voor tieners in de zomer: hou buiten een movieparty!


Een kleine drie weken geleden was het haar grote dag…Emma werd 11 jaar!  Op school is ze inmiddels welkom geheten tot de club van 11 en wordt daarom gekscherend ook een elfje genoemd. Een klein grapje onder de tieners in haar klas 😉

Een groot cadeau hadden we niet…ze had immers begin dit jaar haar verjaardagscadeau al gekregen in de vorm van een mooie fiets. Toch kan ik het niet laten om haar iets te geven, al is het iets kleins. Dit jaar kreeg ze dan ook een voetbalsetje met haar naam achter op het shirt en haar lievelingsnummer 11. Van Isis kreeg ze het spel 13 Eilanden van Haba en van opa en oma nog een Pokémon spelletje voor de Nintendo DS. Voor de rest had ze geld gevraagd voor haar spaarproject. Ze wil namelijk graag een game-laptop hebben met webcam zodat ze filmpjes kan gaan maken voor You Tube (à la game meneer?) Tja, je bent nu eenmaal een tiener van deze tijd 😉

Het tienerfeestje

Ook al is onze dochter officieel tiener en geen kind meer, ze wilde nog wel een feestje geven voor haar vrienden. We bedachten dus een heus tienerparty en geloof me….ik heb het nog nooit zo makkelijk gehad! Om het idee te delen en jou ook zo’n ontzettende rustig tienerfeestje te laten ervaren, zal ik vandaag vertellen wat we geregeld hebben.

Noem me maar een controlfreak, maar ik vind het heerlijk om maanden vooraf al te beginnen met organiseren. Met de organisatie van Emma haar feestje ben ik in mei al begonnen. Voor de record: ze is eind augustus pas jarig. Zo kan ik op mijn gemak ideeën verzamelen. Pinterest is hierbij mijn grootste vriend. Tegen de tijd dat het juni werd, had ik een shortlist van drie thema’s. Twee buiten in de natuur en een thema in de eigen tuin. Ik heb haar laten kiezen en het werd ons eigen Tuintalis. We zouden een moviefeestje geven.

entreeticket

De uitnodiging

Het is wel makkelijk wanneer je zelf handig ben en ook nog eens de middelen bezit om het mooi af te maken. Met het programma Canva heb ik de uitnodigingen ontworpen en vriendlief zorgde voor de rest. De kaarten hadden de uitstraling van een bioscoopkaartje en we hadden zelfs een klein grapje in de kaart verstopt. Wie slim was, merkte de QR-code op die in de uitnodiging verwerkt was. Zodra je de QR-code leest met een app op jou telefoon, kreeg je gelijk een teaser te zien van de film Pan. Emma had zelf deze film uit 2015 uitgezocht en koste ons nog geen tien euro.

De voorbereidingen

Voor het feest zelf was er niet zoveel voorbereidingen nodig. Wel heb ik gezorgd voor een aantal extra’s. Zo hebben we via een vriend een beamer kunnen regelen en hadden we de film voor de zekerheid gekocht.Wanneer je een beamer tot je beschikking heb, is het ook fijn om een mooi scherm te hebben. Wij hebben hiervoor twee grote platen hout aan elkaar bevestigd zodat we een scherm hadden van ongeveer 1 bij 2 meter. Over deze platen heb ik vervolgens een wit hoeslaken strak getrokken. Zo heb je aan de voorkant een mooi wit vlak. Erg mooi om te zien.

Tja..de rest van de voorbereidingen bestond enkel uit het inslaan van eten, drinken en decoratie. Door de maanden heen heb ik af en toe eens wat meegenomen bij Action en Lidl. Zo kon ik de kosten voor het feestje spreiden en was het niet nodig alles in een keer neer te tellen. Op deze manier kan je ook beter inspringen op acties en afprijzingen. Ik denk dat ik voor het hele feest slechts een euro of 60 kwijt was voor 10 personen. Even een kleine opsomming wat dit feest mij dit jaar gekost heeft:

  • film € 9,95
  • eten en drinken € 20,00 (hiervoor hadden we 4 cola, 4 sinas, fruitwater, ranja, hamburgers, frikandellen, patat en het moviebuffet)
  • Decoratie bij Action bestaande uit slingers € 3,00
  • Bedankje lenen beamer € 5,45
  • Hoeslaken Action € 6,99
  • Extra schalen Action € 5,52
  • Extra bakken bij de dumpzaak (twee grote en twee kleine) € 10,00

Over het algemeen viel het mij mee dit jaar. Normaal ben ik meer kwijt 😉 Het feest zelf is iets duurder geworden dan nodig door de uitbreiding van mijn collectie. Ik had vorig jaar al borden, bestek en bekers gekocht voor het kinderfeestje van vorig jaar. Dit is wel wat duurder, maar vele malen steviger en langer te gebruiken voor dit soort feestjes. Ik heb in mijn schuur een grote bak waar ik het in bewaar en voor feestjes hoeft er nooit meer iets gekocht te worden. Wel zo makkelijk, maar het heft met wel 15 euro meer gekost dan echt noodzakelijk. We hadden achteraf ook meer dan genoeg over van het eten. De gehele voorraad had ik zelfs kunnen halveren. Zelfs dan had ik nog voldoende, maar ik heb liever over dan dat ik een stel hongerige tieners achter mij aan.

Het feestje

Op zaterdag was het zover. Haar “movieparty” kon beginnen. Op de avond van haar partijtje werd er helaas onweer voorspeld. Om toch het zekere voor het onzekere te nemen hebben we ‘s middags al besloten om het partijtje in ons tuinhuisje te houden. Dit had voor ons een aantal voordelen. We hebben in het tuinhuisje een keukentje een koelkast wat natuurlijk heel makkelijk is voor het drinken. Daarnaast zitten er in het tuinhuisje geen ramen. Het is dan binnen lekker donker wat zeker ten goede komt van het kwaliteit van het beeld en het laatste pluspunt was voor ons de belangrijkste: in geval van een onverwachte hoosbui zaten de kinderen lekker droog. Opruimen ging nu ook lekker makkelijk. Later op de avond schoven we alle spullen onder het afdakje en sloten we de tent. De volgende dag konden we dan rustig de boel opruimen en het huisje schoonmaken.

Het feestje begon met een lekkere snack. Het was zes uur en de dames en heren hadden wel zin in wat lekkers. We hebben het simpel gehouden dus met wat patat, frikandellen en hamburgers hadden we ze zo rustig. Ondertussen werden de cadeautjes uitgepakt door Emma. Om half acht kon het eindelijk beginnen…de hoofdattractie van de avond…de film. Aandachtig werd de film gevolgd vanuit een van de vele stoelen, kussen, matrassen of zitzakken. Ik was verbaasd….zo stil had ik het nog niet eerder gehad op een feestje.

Om de avond af te sluiten hebben ze daarna nog een kleine feestje gebouwd met muziek.
 photo 75C6A0FE-E5D8-4263-81B9-52E117C760F3.jpg

Het filmbuffet

Bij het kijken van een film hoort wel wat te snacken. Ik had een klein buffetje gemaakt met chips, popcorn, pinda’s en een soort M&M’s. Daarnaast bakjes en ze konden zelf pakken wat ze wilden snacken. Voor de gezonde toer heb ik het buffet aangevuld met watermeloen en fruit. Wat te drinken erbij en ze waren tevreden. De bakken heb ik regelmatig aangevuld met “vers voer”. Zo blijft de kwaliteit beter.

De avond verliep zo goed als vlekkeloos. Een klein smetje: de film vertikte halverwege om verder te gaan. We kregen het ook niet meer voor elkaar om deze op onze laptop af te spelen. Uiteindelijk hebben we het feestje naar binnen verhuist om de rest van de film op de TV verder te kijken. Woonkamer even omgebouwd tot bioscoopzaal en na een korte plaspauze werd de film hervat. Met het weer hebben we achteraf mazzel gehad. We hebben wel onweer gehad, maar hebben deze slechts in de verte gezien. Zelf hadden we er niet zoveel last van. Om half 11 hebben we de laatste gasten uitgezwaaid en na een lange maar leuke dag kon Emma eindelijk haar bedje opzoeken.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.