Nationale Mamablogger Dag 2016 80


Hoera! Het is feest op Kidzblozzy. Om het feestje compleet te maken is het niet alleen hier feest maar ruim 50 andere mamabloggers vieren het feest mee! Een tijdje terug heeft Yvonne Ufkens, onder andere bekend van Kidzblogger.nl en Schoonheidspromotie.nl geopperd een Nationale Mamablogger Dag te houden. Na een korte introductie was ik zo razend enthousiast dat ik me gelijk heb aangesloten bij dit feestje.

Vandaag is het dan eindelijk zover. De slingers hangen, de ballonnen zijn opgeblazen en alle aangesloten collegabloggers staan klaar met een blog om het feestje op gang te helpen. Wij zijn er klaar voor..jij ook ?

Via de mamabloggersdag wordt de lezer langs een lange rij met mamablogs geleidt in een zogenaamde bloghop. Ik geloof dat we in totaal op ruim 50 verschillende blogs zitten dus er zal altijd nieuw leesvoer te ontdekken zijn. Zo ben jij (als het goed is) hier op Kidzblozzy terecht gekomen via Somama. Wat is die blog leuk! Deze jonge mama van twee schatjes van kinderen weet iedere dag weer een leuk artikel op haar blog te schrijven.

Afrika Festival groeten uit...

Voorstellen

Goed…we weten nu waar we vandaan komen, wat het vandaag voor dag is en wat nu de bedoeling is van deze dag. Dat betekend dat we aangekomen zijn aan onze voorstelrondje:

Wij zijn Kidzblozzy, … jaar en doen Donald Duck na…*kwak, kwak, kwak*….

Sorry, meestal als ik dit soort voorstelrondes moet schrijven is dit het eerste wat in mij opkomt. Ik wordt er dan ook ontzettend melig van. Ik stam dan ook nog uit de tijd van Wordt vervolgt (dat was een tv-programma, google maar even), de lolobal en de periode waarin Furby voor het eerst uitkwam. De tijd waarin de muziek nog afgespeeld werd via een cassettebandje en waarbij de op de TV nog maar 3 zenders te zien waren. Toch zijn wij meer dan dat…

Kidzblozzy is een team. Een team dat bestaat uit een oude geit (ik, zei de gek) en twee jonge geitjes. Die jonge geitjes zijn mijn dochters; Emma van 11 jaar oud en Isis van 5 jaar oud. Samen met de bok van het gezin bestieren wij in het oosten van het land een huishouden op het platteland. We zijn geen boeren, maar wonen wel tussen de boeren in πŸ˜‰ Gezellig hoor! Het is zo lekker rustig hier…heerlijk. Om je heen zien wij voornamelijk koeien, varkens, schapen, geiten, herten en alpaca’s (?!?) Zelf hebben we niet zo’n uitgebreide veestapel. Ons dierenbestand stopt met 20 kippen, 3 konijnen en 2 shetlanders. Ach…voor het gemak tellen we de muizen maar even niet mee.

Simple things in life!

In het dagelijks leven werk ik met cijfers. Droog, stoffig en allerminst vermakelijk (althans….voor mij). Goed voor drie dagen in de week, maar ik kon nergens mijn ei kwijt. Voor mij was dat één van de reden om deze blog te starten. Zo kon ik tenminste mijn creatieve kronkel een platform geven. Op deze site vind je dan ook voornamelijk mijn diy’s, knutsels van de kinderen, recepten en verslagen van onze uitspattingen in dierentuinen, musea en pretparken. Iedere artikel is geschreven met een persoonlijke noot, maar is vooral bedoeld jouw mee te nemen om zelf te gaan knutselen, jouw kinderen bezig te houden met leuke activiteiten en te (leren) koken.

We zien steeds vaker dat kinderen bezig gehouden worden met TV of computer. We zien steeds vaker kant en klare gerechten op tafel komen. We moeten de hele dag te veel! We moeten werken, schoonmaken, koken, op visite, met vrienden stappen, sporten….Aaahhh!!!! Om het op te schrijven wordt ik al gek, laat staan dat je zo’n leven moet leiden. Dit is namelijk niet nodig! Op onze blog laten we namelijk ook vaak voorbeelden zien hoe het leven een stuk makkelijker kan. Ik laat ook zien hoe je samen met jouw kinderen kan koken. Geloof me, Mijn oudste dochter heeft inmiddels al meer cookingskills in haar vingers dan een gemiddelde twintiger op kamers πŸ˜‰ “It’s all about knowlegde

Nature

Een ander onderwerp wat vaak terug komt op onze site is “natuur”. Dit heeft voornamelijk te maken dat onze oudste dochter van dieren houdt en al vanaf haar 3e bioloog wil worden. Haar grote idool is dan ook Freek Vonk. Je zal dan ook veel blogstof terug zien komen over Freek Vonk, dierentuinen, dieren en wat al niet meer. Nu roept het beeld van natuurliefhebber vaak een visioen op met sandalen, kaki-kleding en geitenwollen sokken. Dat dacht ik in eerste instantie ook. Maar door Emma zijn we anders naar natuur gaan kijken. Natuur is niet suffig. Natuur is hot! En wij laten je zien hoe…

logo-nationale-mamablogger-dag

Winactie

Deze Mamablogger Dag is echt een feestje! En wat is nu een feestje zonder cadeautjes? Juist, een bagger-feestje! Daarom hebben de ruim 50 mamabloggers vandaag een winactie georganiseerd. Speciaal voor jou!! Eerder las je al wie het idool van mijn oudste dochter is: Freek Vonk! Daarom hebben wij, speciaal voor vandaag, hoogstpersoonlijk een beestachtig goed pakket bij elkaar geshopt voor de jonge avonturiers onder ons.

Om te beginnen zit er in het pakket een Freek Vonk Slangengif, Gorillasnot en Lamafluim. Deze nieuwe lijn met shampoo, badschuim en doucheschuim ruikt heerlijk en maakt jouw kleine avonturier helemaal schoon na een dagje wroeten in de natuur. Het pakket wordt ook nog aangevuld met Freek Vonk pleisters (voor de kleine ongelukjes bij de jonge avonturier)

Het zal je niet ontgaan zijn. Er is een T-rex in Nederland aangekomen en het hele land moest het weten. Dr. Freek Vonk begeleide het spannende pakket vanaf Schiphol naar Leiden. Nu hebben ze de afgelopen week daar in Naturalis het gigantische dier botje bij botje in elkaar gezet en vandaag is het dan zover. Het museum Naturalis opent zijn deuren met als nieuwe publiekstrekker: Trix! Ter ere van deze opening zit er in onze winactie dan ook een Dinopakket met daarin vier verschillende dinoboekjes en 1.000 dinostickers!

winactie-mamablogger-dag-2016

Hoe doe je mee met onze winactie?

Reageer hieronder met een geldig e-mailadres en laat me weten via de reactie voor wie jij dit pakket t.w.v. 15 euro wilt winnen.

Deze winactie loopt vanaf 10 t/m 24 september 2016. Op 25 september 2016 zal ik de winnaar per mail berichten en zal er op onze facebookpagina de uitslag te lezen zijn. Hou dus onze pagina in de gaten en blijf op de hoogte door onze pagina te liken. Natuurlijk is het ook mogelijk om ons te volgen via Twitter, Pinterest, Youtube, Instagram of Tumblr. Onze kanalen staan boven in de pagina vermeld.

Tijd voor de volgende bloghop!

Niet mis, toch? En dan wordt het nu tijd om je voor te stellen aan onze volgende Mamablog: Byjon. Een vrolijke persoonlijke blog van een moeder in de bloei van haar leven en gezegend met twee blakende kinderen, een koningskoppel met een dochter uit 2011 en een zoon uit 2014. Haar blog behandeld veel persoonlijke verhalen, leuke diy’s en prachtige verslagen van haar leven als moeder en juf. Veel plezier met lezen!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

80 gedachten over “Nationale Mamablogger Dag 2016

 • Erika van Koert

  Wat leuk ! Ik doe graag mee voor mijn zoontje die gisteren 8 is geworden en groot freek vonk fan is

 • Josien

  Goedemorgen! Wat een heerlijke vrolijke voorstel blog! Met een glimlach gelezen!
  Wil graag de Dino pakket winnen voor mijn zoon die 16-10 5 wordt. En zijn thema is. .. Dino!
  Dino taart Dino ballonnen Dino cadeaus! !!!!

 • Barbara

  Superleuk om op deze manier wat nieuwe mamabloggers te ontdekken! Ik doe graag mee met je prijzenpakker ( dinofan van 2 jaar rond lopen ). Ik volg je sowieso al op Facebook.

 • Linda

  Wat leuk om te lezen, ik volg je blog al een tijdje (maar dat weet je wel) maar lees nu toch weer nieuwe dingen. Leuk om wat meer te lezen over je motivatie en nooit geweten dat jullie ook zelf dieren hebben. Ik blijf je in ieder geval volgen.

 • Yvonne

  Ik zou dit pakket graag willen winnen voor mijn neefje Lucas (4). Hij is helemaal gek van Freek Vonk en alles wat met dino’s te maken heeft. Denk dat hij helemaal uit z’n dak zal gaan als ik met dit pakket aankom. Nu ga ik snel verder lezen!

 • Marjo

  Ja een actie voor mijn zoon! Die Freek toch wel heel heel erg leuk vind en alles interessant ! Dus doe graag mee! Deze blog erg leuk geschreven!

 • Laura

  Oeh, dino`s! Aan die winactie moet ik natuurlijk meedoen voor onze zoon die helemaal wild is van alles wat met dino`s te maken heeft. πŸ™‚

 • Mieke Stam

  Wat een leuk pakket zeg, Xander (5) en Timo (7) zijn gek op dino’s πŸ˜€ ik waag een kansje voor ze!

 • Bregje

  Wat leuk om je zo te leren kennen! Klinkt heerlijk, dat leven op het platteland! De winactie sla ik even over, je gaat er vast een kleine Freek fan heel blij mee maken!

 • Tamara

  Wat gaaf!! Ons zoontje moest nieuwe shampoo voor zwemles (die van cars was leeg ;)… hij heeft zeker 5 minuten voor het schap gestaan om vervolgens te zeggen “maar mama deze vind ik allemaal niet zo mooi…” (hij had keuze uit: piraten, prinsessen, woezel&pip, minions en frozen zover ik me kan herinneren). Vandaag is hij jarig en hij krijgt allemaal dino spullen. Ik weet zeker dat hij deze wel leuk had gevonden! (maar ik wist niet dat ze bestonden πŸ™ )

 • Corinne

  Leuk ik doe mee voor mijn zoon van 7 jaar.Ik ga ook samen met hem naar naturalis om de T-rex te bewonderen.

 • Ingrid

  Wat leuk, nog een mama met stoere meisjes! Onze meiden van 4 en 7 zijn ook helemaal weg van dino’s, dus die kunnen hun lol wel op met deze prijs!
  Zelf vind ik het erg leuk om je te gaan volgen, ik ben altijd in voor nieuwe natuur-ontdekplekken πŸ™‚

 • Marian

  Allereerst een fijne Mamablogger dag gewenst. Door het bloghoppen ben ik hier terecht gekomen. Alweer een nieuwe en leuke blog ontdekt! Ik volg je op G+ en daar ook gedeeld. De prijs die je weg mag geven zal mijn zoontje een echte dinofan helemaal te gek vinden, dus ik maak graag een kansje.

 • Saskia van der Heijden

  Hopperdehop!! Wat een leuke actie!! Ik doe zeker mee; superleuk al die mama bloggers, veel is zo herkenbaar. Thankxx!
  Te gek gaaf voor mijn stoere dochter!!!
  Liefs van Saskia

 • Joyce

  Wat leuk dat je ook meedoet met de bloghop. Ik laat de winactie aan me voorbij gaan. Luuk vindt de dieren in Freek’s programma’s erg leuk, maar hij heeft denk ik geen idee wie die man is haha, is hij nog te jong voor.

 • Thea

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje die vandaag 8 geworden is. Zijn leukste kadootjes waren de dino-eieren πŸ˜€

 • Linda Meester

  Met drie dochtertjes is de oudste fan van Freek en de jongste dino-fan. Het zal je niet verrassen dat de middelste graag in bad gaat, haha.

  Veel plezier met de bloghop, volgend jaar willen wij ook meedoen.

 • Leandra

  Via het bloghoppen bij jou terecht gekomen. Ik ga je volgen. erg leuke blog heb je. Doe wel heel graag mee met je winactie. Ik doe mee voor mijn ‘cadeaukind’ (zoon). Hij is helemaal gek van brandweer. En tractors. En dieren. De ezel is wel zijn favoriet, vooral omdat wij hier in de buurt 2 ezels hebben staan. De dinosaurus vind hij ook leuk, wij noemen hem altijd Giovanni-saurus. En dan loopt hij grommend als een t-rex de kamer rond. πŸ™‚

 • Natasja Smit

  Wat leuk om kennis met jullie geitjes & bok (;)) kennis te mogen maken. Dit blog kende ik nog niet maar dat is natuurlijk ook het leuke van deze mamabloggersdag buiten de blogs die ik al ken kennis te maken met nieuwe πŸ™‚ En jeetje wordt vervolgt tijdje terug maar kan het me nog heel goed herinneren en stuif es in schiet dan ook meteen in mijn hoofd…
  wauw wat hebben jullie een heel mooi Freek- dino pakket samengesteld, ik weet heel zeker dat mijn zoontje hier superblij van word daarom doe ik graag voor hem mee om een kansje erop te maken

 • Jacksons_mommy_

  Dino’s en mijn zoontje, goeie combi, alleen shampoo en haren wassen met zijn watervrees ai ai ai dat moeten we maar even zien dus wie weet komt dit pakket wel van pas !!

 • Mirjam

  Hop Hop Hop en nu zit ik gezellig op jouw blog! Een Dino pakket daar weten mijn drie kinderen Bo, Sterre en Nikki wel raad mee!

 • Kelly Aarts

  Leuk hoor, deze bloghop! Was nog niet eerder op je site geweest, maar ga je volgen via Facebook. Met deze prijs zou ik mijn oudste dochter heel blij maken, een hele stoere meid van net 5 Γ©n helemaal gek op badderen ?

 • Diana

  Sinds gisteren al lekker aan het bloghoppen tussen de bedrijven door, kom ik nu op jouw blog… Wat een heerlijke blog en heel herkenbaar! Het pakket is op het lijf geschreven voor mijn dino en Freek fan die 1 oktober 8 wordt en als beroep palentoloog in het vizier heeft, naast vuilnisvrachtwagenchauffeur en 112-ietsachtigs…. Het bezoek aan Naturalis staat al in de planning. Dus ik doe graag mee!!

 • Viv

  Mijn kleine Freek Vonk fan gaat uit zijn plaat als hier straks de naam van mama staat (hoopt hij heel hard haha)! Ohhhh echt Freek kan niks verkeerd doen bij onze bijna 6 jarige. Het zou een geweldig cadeau voor hem zijn! De Freek Vonk show nemen we op zodat hij deze op zondagmorgen terug kan kijken. De dino’s zijn niet aan te slepen en hij roept net al “vet cool” naast me bij het zien van de foto! Kortom hij wil ook heel graag met Freek onder de douche ;-).

  Wat een super leuk ititiatief deze mamablogger acties! Ik hop weer even vrolijk verder naar de volgende.
  Ik volg je nu op FB en nu ook op Instagram!

 • Femke van Hooff

  Ik doe graag mee voor mijn oudste zoon! Ook dol op Freek Vonk en echte natuurliefhebber! En dan ben je veel buiten en blijf je niet schoon natuurlijk! En elke jongen vindt dino’s natuurlijk leuk, laat ik er nou drie hebben, dus hoeven ze geen ruzie te maken om 1 boek maar kunnen ze doorwisselen!

 • Kristel

  Proficiat met deze dag.
  Ik heb een stoere dame die dit pakket zeker kan waarderen.
  Dan wordt er met nog meer plezier in bad gegaan en de pleisters zijn hier vaak niet aan te slepen.
  Stickers maken alles nog mooier.

 • Monique

  Wat een ontzettend stoer pakket is dit!!! Zou het dolgraag willen winnen voor mijn stoere zoon. Bij deze doe ik dus graag voor hem mee met deze winactie πŸ™‚

 • Charlotte Lutterman

  Wat een leuke actie! Ik maak graag kans op het Freek Vonk pakket omdat wij hier thuis enorme Freek Vonk fans zijn!?

 • Maaike

  Voor mijn zoontje zou ik dit pakket graag winnen.
  Hij vind t helemaal niet erg dat de taptoe is verandert in het freek magazine πŸ™‚

 • Liesbeth

  Wat een gave winactie! Ik ben twee weken geleden bij een opname van Freek geweest, geweldig! Ik ken een heel lief, avontuurlijk jongetje dat heel blij zal zijn met deze prijs!

 • Rory

  Leuk om je op deze manier te leren kennen! Ik wil zoveel lezen maar het lukt gewoon niet altijd. Voor wat betreft Freek Vonk zijn we nog steeds bezig om de Dino-plaatjes in te plakken. Ik doe niet mee met de winactie maar hoop wel je site wat vaker te lezen.

 • Marian Zw

  Ik maak heel graag kans op deze Freek prijs voor onze buurjongen. Volgende maand is hij jarig en een echte super Freek fan. Dit zou een geweldig kado voor hem zijn.

 • Jip

  Ooh, wat zou ik mijn stoere zoon hier mee verrassen, als echt Dino- en Freek Vonk-gek! Doe graag mee voor hem!

 • Bibi Hensens

  Hier maak ik heel graag een kansje op voor mijn dochter Mara! Natuurlijk is zij een GROTE Freek Vonk fan maar ze is een nog GROTERE dino fan!!!
  Alles wat met dino’s te maken heeft vindt zij GE-WEL-DIG!

  Ik volg je nu op fb, twiiter, instagram en google+

 • Heleen

  Mijn oudste zoon van bijna 5 is een heel grote Dino fan. Hij is al 5 keer in naturalis geweest geloof ik en hij vindt het geweldig!! Trix bezoeken staat uiteraard ook op zijn verlanglijstje! Het pakket zou dus naar hem gaan <3

 • Alyt van der Heide

  Wat een beestachtige actie. Doe heel graag mee voor mijn meiden van 4 en 6. Ze zijn dol op Freek en zijn verhalen over de dieren. Ook dino’s vinden ze leuk.
  We hebben drie DVD’s van Freek en die kijken we regelmatig. Een beetje natuur naar binnenhalen!

 • Wendy

  Ik doe graag mee met je leuke actie. Onze Lars en Max zullen heel blij zijn met dit pakket!
  Enne ga zo door met je blog, je verhalen zijn altijd erg leuk om te lezen!

 • Marijke

  Geen Freek fans hier. Op katten na zijn alle beestjes en dieren hier eng. Hebben ze niet van mij… maar gied. Ik gun een ander dus deze leuke prijs. En hop nog even door. Maar ik kom vaker terug. Je blog is leuk geschreven!

 • Claudia

  Ik doe mee voor mijn grote vriend Tim. Hij wordt 1 oktober 8. Zijn moeder leest je blog al ik zag ik want ze heeft je Facebook geliked. Ik kende je nog niet.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.