Dit ga ik absoluut niet missen van het afgelopen seizoen! 1


De maand september heeft zo onderhand alle warmterecords gebroken en ik hoop oprecht dat het zo nog even blijft. Ik vind die warmte heerlijk. Je zou daardoor bijna vergeten dat gisteren de herfst officieel is begonnen. We mogen dan ook in onze handen knijpen met deze verlengde zomer…of toch niet? Er zijn namelijk wel onderwerpen die ik van het afgelopen seizoen wat kan missen als kiespijn.

wasp-550629_1280

Steekbeesten

De mug

We houden hier in huis heel veel van dieren en we vinden de meesten daarvan ook erg mooi/leuk om te zien, maar de steekbeesten uit de insectenwereld mogen stiekem van mij wel uitgeroeid worden. Allereerst muggen…Who needs them? Ze zullen heus wel een functie hebben binnen de “circle of life”, maar echt…ik heb die functie nog niet ontdekt. Zodra de eerste mug zich aandient ben ik al de sjaak. Deze dame zit dan ook in de avonden steevast binnen m├Ęt lange broek en trui aan (mijn hemel, die is echt mesjokke!) Wanneer ik niet doe, hebben aan het einde van de avond de muggen een geweldig feest gehad en hebben ze vrolijk de polonaise op alle onbedekte delen van mijn lichaam lopen dansen.

Wespen

Steekbeest nummer twee vind ik zelf niet zo heel erg. Ze mogen best om mij heen zoemen als ze maar weer snel veilig wegvliegen. Ik zal er geen boe of bah om laten. De rest van mijn familie daarentegen zijn er panisch voor. Mijn dochters beginnen al te klapwieken zodra het beestje zich laat zien. Ook vriendlief kan het vaak niet laten om eens flink naar deze jongens te zwaaien al is het niet op een vriendschappelijke manier. Wespen kunnen best charmant zijn, laat ze toch! Je moet ze echter niet gaan lokken met zoete troep.

Dazen

In de zomer staat hier het zwembad al buiten zodra het kwik de twintig graden heeft bereikt. Ook al is het water dan niet om te harden, onze dochters maken zich daar totaal niet druk om. Waar ze echter zich wel druk om maken zijn de blinde dazen. Helaas vinden ze de natte huidjes van onze dochters zeer aantrekkelijk. Een zwempartijtje mond dan ook steevast uit op een duikroutine. Zodra er maar een zwart vliegbeest in de buurt komt schreeuwen ze “Daas!” en duiken ze weg onder water om het beestje te ontwijken. Soms wordt je daar wel een beetje simpel van.

zomerkleding-seizoen

Zomerkleding

Wassen

Vier verschillende redenen waarom ik zomerkleding niet ga missen. Als eerste de was! In de zomer was ik veel meer! Door de lange dagen buiten en de warmte zijn de kleren vaak viezer van stof, gras en zweet. Door de geringe grootte van de kleding gaat er wel meer in een trommel dus daarmee scoort zomerkleding dan wel weer een (klein) pluspuntje, maar toch…

Rokjesdag

Martin Bril heeft het ooit beroemd gemaakt door het in zijn column meerdere malen aan te halen: Rokjesdag! Ik noem het “Oh O, Renovatietijd!” Zodra in het voorjaar de temperaturen omhoog gaan worden de broeken en rokken korter. Gezegend met twee melkflessen die ook nog eens niet om aan te zien zijn, zal je het niet verbazen dat ik hier toch een beetje moeite mee heb. Voor mij alleen rokjes in een omgeving waar ze mij niet kennen en vooral niet meer terug zullen zien ­čśë

Te weinig stof

Een tweede reden is de kleding zelf. Ik zei het al…hoe hoger de temperatuur, hoe korter de kleding. Vaak zijn het dan ook nog eens niemendalletjes wat niets aan de verbeelding meer overlaat. Het gevolg is dat je bij mij dan elk zwembandje kan tellen. Nee…niets voor mij. Niet om aan te trekken en niet om naar te kijken. Helaas zijn er dan nog maar twee alternatieven. Of je trekt genoeg aan om alles enigszins te bedekken…Of je trekt een lekkere lange neus naar al die negatievelingen. Mmmm….ik neig dan toch naar het eerste alternatief. Een abonnement op een sportschool schijnt ook geweldig te helpen. Het enige wat ontbreekt is die flinke schop onder mijn gat ­čÖé

De Rok

De laatste reden betreft voor mij een enkele kledingstuk: de rok. Ik vind rokjes erg leuk om te zien en ook wel fijn om aan te hebben, maar in de zomer is het voor mij geen pretje. Zodra ik een rok aan heb met blote benen, schuren mijn benen tegen elkaar tot bloedens toe. Au! De ultieme tip heb ik nog niet gevonden en na een avondje zoeken ben ik tot de conclusie gekomen dat de oplossing voor mij regelrecht richting het ronde archief kunnen (lees: prullenbak). Ze werken bij mij gewoon niet. Om dan toch nog rokjes te kunnen dragen ben ik vooralsnog verplicht om er van die zo-niet-charmante wielrenbroekjes onder te dragen *Zucht*.

dawn-landscape-sky-sunset

Warme nachten

Ik kan heel goed tegen warmte. Mijn kinderen en vriendlief wat minder. Zodra de zomer pas echt zich van zijn goede kant laat zien, dan lig ik lekker te snurken onder mijn dekbed (ja echt!), maar vriendlief en kinderen moeten alleen een laken hebben, een ventilator en alle ramen open. Helaas voor mij slaap ik juist slecht onder een laken en krijg ik van een ventilator geheid last van mijn oren (vanwege chronische oorontstekingen). Een kleine impasse als je toch naast elkaar wil blijven slapen. Of vriendlief slaapt slecht of ik en helaas voor mij trek ik vaak aan het kortste eind van het touw.

food-chicken-meat-outdoors

BBQ

Heerlijk barbecue├źn…wie vind dat nou niet leuk! Lekker eten, samen zijn met familie of vrienden. Nou schaar ik mij graag onder de groep liefhebbers en zal ik ook zeker geen nee zeggen tegen een lekker maaltje van de barbecue. Hier een speklapje, daar een biefstukje, een worstje of kippenpootje al dan niet aangevuld met vers fruit en brood. Misschien nog een salade of een patatje erbij…Mmmmm!

Helaas kom je er dan na de maaltijd er pas achter dat het iets te veel van het goede was. Te veel vlees en vet in een korte tijd. Ik kan er dan ook de hele avond last van hebben. Nu denk je: Lin…je bent er toch zelf bij! Jij bent degene die zelf maat kan houden. Jij bent degene die zelf de gerechten kiest om te eten. Zeur dan niet! Jullie hebben helemaal gelijk, maar het is zo lekker! Spijt komt pas achteraf wanneer aan het eind van de zomer de zomerkleding weer de kast in gaat en je merkt dat die favoriete broek ineens niet meer dicht kan. Ineens is al het werk voor de vakantie voor niets geweest en ben je de rest van het jaar weer bezig voor het komende zomerseizoen. Jammer joh!

Spijt

Nu lijkt het alsof ik de zomer als de meest vreselijke seizoen van het jaar bestempel, maar niets is minder waar. Ik ga de zomer juist ontzettend missen…de warmte, het buitenleven, de uitstapjes die we maakten, de vrolijkheid en de vrijheid. De vakantie en de lange zomerdagen. Ik heb nu al spijt dat ik er niet nog meer van genoten heb.

Vooralsnog beleven we een heel mooi begin van de herfst en al zal ik de zomer missen, ik kijk stiekem toch met veel plezier uit naar het volgende seizoen. Het seizoen van de vallende bladeren, boswandelingen en korter wordende dagen. Het seizoen van Halloween en Sinterklaas. Het seizoen van de kleuren bruin, oranje en geel. Het seizoen waarbij we ons weer binnen moeten gaan vermaken met knutsels en activiteiten. We zullen zien wat het ons brengt….

Herfst-1

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Dit ga ik absoluut niet missen van het afgelopen seizoen!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.