Olympische vlaggenbingo


De grootste sportevenement van 2016 is begonnen. Meer dan 11 duizend atleten uit ruim 200 verschillende landen zullen de komende twee weken strijden om de beste plaatsen van de wereld in 28 verschillende soorten sporten. Nederland heeft 242 deelnemers in 21 verschillende disciplines die voor ons land gaan strijden om die felbegeerde gouden plak. Gaan we de medaillespiegel van vier jaar geleden overtreffen? Dat zou dan betekenen dat we dan meer dan 20 medailles moeten gaan halen. In 2012 eindigden we met 6 gouden, 6 zilveren en 8 bronzen medailles.

Gisteren kon je op onze blog lezen dat we de komende weken zelf ook mee gaan doen met deze Olympische Spelen in Rio de Janeiro. We hebben op Instagram al een klein kijkje in de keuken van onze ideeënmolen laten zien. Voor wie nu nieuwsgierig geworden is: volg hier ons Instagramaccount

Onze eigen mini-olympics

Het is leuk om te sporten, maar voor sommige sporten heb je toch heel wat attributen nodig en de meesten van ons hebben die niet binnen handbereik. Paardrijden is leuk, maar niet iedereen heeft een knol in de tuin staan ;). Roeien wordt ook wat lastig en zelfs atletiek is een uitdaging wanneer de tuin beperkt van formaat is. De komende weken zal je zien dat met enkele aanpassingen het ook in jouw achtertuin mogelijk is om een minispelen te organiseren.

We zullen niet alleen veel buiten zijn om te sporten (in aangepaste vorm), maar we willen zeker ook wat meer activiteiten verzinnen rond het thema Olympische Spelen. Voor vandaag hebben we voor jouw een activiteit voor het hele gezin.

Olympische Vlaggenbingo

Zodra je jouw televisie afstemt op een olympische wedstrijd zie je een bonte gezelschap. Nerveuze atleten, supporters…je kan het zo gek niet bedenken of ze zijn er allemaal. De meesten laten met trots zien waar zij vandaan komen. Een van de meest getoonde attributen in een wedstrijd bij de Olympische Spelen is dan ook de vlag! Je ziet ze vrolijk wapperen aan stokken, getekend op wangen, gedrukt op de kleding…Overal waar je kijkt op tv zul je vlaggen tegen komen. Wat is er dan leuker om eens een wedstrijdje te houden waar deze vlaggen bij in het middelpunt staan!

Emma heeft (onder leiding van haar vader) voor jullie een Vlaggenbingo gemaakt. Ze is er enorm druk mee geweest en ik vind ze zelf erg goed gelukt! De kaarten zijn middels deze link te downloaden. Print ze uit en probeer als eerst jouw kaart vol te krijgen door alle vlaggen op jouw kaart als eerste te spotten! We hebben zes kaarten voor jou gemaakt.

Ben je met een grotere groep? Geen nood! Print ze dan een paar keer uit! Wie weet spot jij wel die vreemde vlag en jouw tegenstander juist niet. Het is ook mogelijk om alle vlaggen van elkaar uit te knippen en zelf een kaart in elkaar te knutselen. De kaarten bevatten namelijk (bijna) alle landen die vertegenwoordigd zijn in de Olympische Spelen van 2016!

Veel plezier!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.