Olympische ringen voor de Mini-Olympische Spelen


Het is haast geen zomer meer te noemen, maar de meiden hebben nog steeds vakantie. Ik had voor deze weken nog wat speciale activiteiten in petto, echter vallen deze door het slechte weer zo goed als geheel in het water.

Maarrrr…niet getreurd! Ik zie op verschillende weerberichten dat er een lekker weekend aankomt. Hopelijk kunnen we onze Mini-Olympics dan nog uitvoeren voor het einde van de officiële Olympische Spelen. Vorige week hadden we al onze Vlaggenbingo waar onze meiden al heel wat plezier mee hebben gehad. Door het slechte weer hebben we veel sport op tv gekeken en iedere keer werden de kaarten er weer bij gepakt. Een feest van herkenning, zeker voor onze jongste, die zo toch wat kennis heeft opgedaan in de verschillende vlaggen en hun bijbehorende landen. Telkens wanneer ze een vlag herkende moest de hele familie het horen 😉

Voordat de Mini-Olympics van start kan gaan, moeten we nog iets maken. In de weken voor de vakantie was ik daar al druk mee bezig. Nou ja…druk. Zoveel werk is het niet, maar het moet wel gemaakt worden. Vandaag zal ik laten zien wat ik voor deze Mini-Olympics gemaakt heb.

Olympische ringen-1

 

De Olympische Ringen

Het symbool van de Olympische Spelen zijn de Olympische ringen. Deze ronde tekens in de kleuren rood, geel, groen, zwart en blauw staan voor de verschillende continenten van de wereld en symboliseren de verbondenheid en sportiviteit onder gelijke omstandigheden voor alle continenten.

De meeste mensen denken dat iedere kleur symbool staat voor een specifiek continent. Dit is echter een fabeltje, maar de kleuren hebben wel een achterliggende betekenis in dit symbool. In Iedere vlag in de wereld zit wel een van de kleuren uit de symbool van de Olympische Spelen en daaruit blijkt dan de verbondenheid in de wereld.

In het originele idee die ik op het net ben tegen gekomen werden deze ringen gemaakt met zwembaddrijvers. Deze zijn groter, dikker en minder makkelijk te hanteren. Tevens zijn deze zwembaddrijvers hier in Nederland redelijk prijzig. Daarnaast gebruikten ze ductape in verschillende kleuren die hier in Nederland ook wat moeilijker te krijgen zijn. Ik had omgerekend dat wanneer ik dit voorbeeld hier in Nederland zou maken, ik ongeveer zo’n 40 euro zou moeten uitgeven voor mijn eigen set Olympische ringen. Ik vond dat zelf iets te veel van het goede voor een eenmalige actie. Ik ging op zoek naar een alternatief en ben daar redelijk in geslaagd (al zeg ik dat zelf)

Wat heb je nodig?

– 12 stuks buisisolatie. Deze zijn te koop voor nog geen 50 cent per meter bij de bouwmarkt.
– Elektrotape in verschillende kleuren. Bij Action zijn er pakjes te koop met de kleuren rood, zwart, geel en blauw.
Рcr̻pepapier in de kleur groen.
– touw om het op te hangen.

De buisisolatie is altijd afgemeten op een meter. Ik heb voor iedere ring anderhalve meter gebruikt. Zo heb je dus voor de ringen alleen al 7,5 meter nodig. De rest wordt gebruikt voor staanders, maar is niet noodzakelijk voor de ringen. Voor het ophangen of neerzetten van de ringen verwijs ik je naar het einde van het artikel.

De buisisolatie hebben we in zijn geheel ingewikkeld met de tape. Deze tape heeft als voordeel dat het wat steviger is dan crêpepapier en ook wanneer het wat nat wordt blijven de ringen nog mooi en stevig. Alle ringen kunnen natuurlijk ook met het papier ingewikkeld worden, maar dit zal sneller lelijk worden.

De ringen werden aan elkaar bevestigd met een stukje zwarte tape. De juiste volgorde is te zien op de foto: Van links naar rechts in de bovenste rij: blauw, zwart, rood en in de onderste rij: geel en groen.

Bevestiging

In de schaarse zonnige dagen voor de vakantie had ik ze even uitgeprobeerd. Om ze snel te kunnen gebruiken heb ik ze opgehangen tussen twee bomen met een touw. Wel de snelste oplossing, maar niet de mooiste. Door de zwaartekracht trekt het geheel aan de buitenste twee ringen waar je ze aan op hangt. Hierdoor worden deze ringen geen rondjes meer.

Een mooiere manier is het volgende: neerzetten! In de overige buisisolatie zitten ruimtes. Tape twee staven buisisolatie van een meter aan elkaar met zwart tape. Je krijgt dan twee “palen” van twee meter. Steek twee staven van betonstaal (o.a. te koop bij Hornbach) in de grond. Deze zijn drie meter. Zorg dat deze minimaal een meter de grond in gaan voor de stevigheid. Schuif nu de buisisolatie erover heen en tape de ringen aan de “palen” vast. Op deze kan je de ringen overal op het grasveld kwijt. De constructie is steviger en voor de Mini-Olympics zullen deze Olympische ringen een middelpunt van de spelen worden.

Veel plezier met klussen!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.