Ik wordt gek van Pokémon!


Pokémon op ons gras, Pokémon op ons fornuis, Pokémon in het park, Pokémon in het haar, Pokémon op onze handen…..Ik wordt gek van Pokémon! Pokémon Go is enkele weken geleden gelanceerd en op zijn zachts gezegd wordt ik er helemaal *crazy* van…

Overal waar je kijkt, lijkt het alsof er niets anders meer bestaat dan dit “zwaar tijd rovende spel”. Je ziet het op straat, in de stad, op het strand en zelfs in dierentuinen en pretparken. Wat heet! Deze laatste categorie blijken zelfs te barsten van de Pokéstops en Gyms…genoeg te doen dus!

Een voorbeeld: in de afgelopen weken zijn we onder andere naar Burgers Zoo, Dierenpark Amersfoort en Park de Hoge Veluwe geweest en wat bleek…om de paar meter een Pokéstop en minimaal vier Gyms zijn er in deze omgevingen aanwezig. De aanwezige bezoekers lopen of hun kleine kinderen achterna of zijn met hun neus op een klein schermpje geplakt. Drie maal raden tot welke categorie wij horen 🙂

View this post on Instagram

Hoe stoer is deze? #pokemonparade @NintendoNL

A post shared by Kidz Blozzy (@kidzblozzy) on

In de ban van Pokémon

Tja…wanneer je nu eenmaal een tiener in huis heb die ook nog eens alle afleveringen van Pokémon uit haar hoofd kan en vorig jaar zelfs geschminkt als pikachu op de foto is gegaan , is het geen verrassing dat ook hier in Huize Kidz Blozzy het befaamde spelletje op de smartphones geïnstalleerd is. Niet alleen ik moest er aan geloven (wat ik overigen achteraf helemaal geen straf vind), maar ook vriendlief is gezwicht en heeft het spelletje op zijn telefoon. Zo hebben we twee keer een volle telefoon om mee te spelen en op dagen dat we een hele dag naar een Pokémon-Walhalla gaan, is dat zeker geen overbodige luxe. We hebben geen power-bank om onze telefoons te voorzien van extra stroom (al staan we wel op het punt om er een aan te schaffen). Over het algemeen is het voor ons mogelijk om met twee telefoons ruim vier uur te spelen met Pokémon. Het moet wel leuk blijven.

Ja…onze dochter is echt in de ban van Pokémon. We merken dit heel goed aan haar creativiteit. Wanneer je in een dolle bui zelfs van een tennisbal een Pokébal maakt dan heeft het spel wel indruk gemaakt. Voor wie net zo creatief wilt zijn: Neem een tennisbal en schilder deze voor de helft in de kleur wit en voor de helft in de kleur rood. Wacht tot de bal droog is en teken dan met een zwarte stift de band om de bal. Een witte stip op het slotje en klaar is jouw Pokébal!

Onze huisregels bij Pokémon

Het is leuk om je helemaal te verliezen in dit spelletje, maar voor Emma hebben we wel een paar regels opgesteld.

Regel 1:

Niet zeuren om het spelletje. Er is hier zeker een tijd van spelen, maar ook zeker een tijd voor andere dingen en dan moet het ook even klaar zijn. Genoeg is genoeg. Ik zie vaak jongelui die de ganzen dag in een park hangen, turend naar het schermpje.

Regel 2:

Op jouw beurt wachten. In Emma haar enthousiasme, wanneer ze weer eens een goede Pokémon gevangen heeft, zal ze dat laten weten ook! Het maakt voor haar niet uit of vriendlief en ik dan net even met elkaar in gesprek zijn….ze komt er gewoon overheen. Foute boel dus! Ze moet gewoon even wachten voordat ze haar goede nieuws kan vertellen.

Regel 3:

Blijf om je heen kijken! Emma hoort dit vaak van ons en heeft dan ook de neiging om zichzelf helemaal in het spelletje te verliezen. Gelukkig spelen we dit spelletje enkel op “veilige” plekken, maar dan nog…het blijft oppassen!

Regel 4:

Beoordeel goed met wie je contact maakt…We hebben gemerkt dat Pokémon populair is. Heel veel mensen zie je gebogen over het schermpje. Soms lijkt het net alsof je een hond aan het uitlaten bent. Tijdens de wandeling wordt je regelmatig aangesproken. Is het niet om het resultaat van het spel dan is het wel uit nieuwsgierigheid van de mens. Wij zijn al een aantal keren aangesproken met de vraag: “ben je Pokémon aan het spelen?” Uiteraard volgen dan de vragen hoe gaat het spel en vind je het nog leuk… Voor een meisje als Emma zal in al haar onschuld op alle vragen een antwoord hebben, maar het zal je maar gebeuren dat er net een “verkeerde” tussen zit. Gelukkig ben ik er verreweg de meeste tijd wel bij of ik heb haar met een afstandje in de gaten.

pokemon

Resultaten

Ondertussen ben ik er ook best wel blij mee, aangezien ik nu zelf ook iedere dag mijn doelstellingen haal wat betreft beweging. Wanneer dochterlief gaat spelen, ben ik er vaak bij. Ik vind het nu eenmaal niet altijd geschikt om een meisje van 10 met een peperdure telefoon rond te laten lopen. Hier in de buurt is het nog wel mogelijk, maar het probleem hier is dat er op het platteland geen Pokémon leven (helaas). Ook de Pokéstops zijn hier dun gezaaid. We gaan dus snel even het park in die hier in de buurt ligt of ze speelt het spelletje wanneer we boodschappen gaan doen.

Het is dus voor ons niet zo heel makkelijk om het spelletje te spelen. Ik ben er dan ook best trots op dat we inmiddels op level 13 zitten en toch al 45 verschillende Pokémon in onze collectie hebben. Emma heeft zelfs al een Gym over genomen in haar eentje. Toch niet slecht, al zeg ik het zelf 😉 Ik ben dan ook benieuwd hoe het in de nabije toekomst zal zijn. Zal dit spelletje nog een lang leven leiden of is deze hype binnen een maand of twee al over. Hoe dan ook…wij zullen in de komende weken nog heel wat Pokémon gaan vangen.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.