Pffff, de laatste loodjes zijn het zwaarst!


Op het moment dat ik dit schrijf, is mijn oudste dochter bezig aan haar eindejaarsmusical voor groep 7/8. Ik kan mij niet herinneren wanneer ik zo zenuwachtig ben geweest. Gelukkig vertrok zij vanochtend fris, fruitig en goed gemutst naar de bestemming voor vandaag…Ons gebouw. Ja, je leest het goed. We hebben hier een zaal in het dorp met deze goed gekozen naam waar onze ster vanavond aan alle ouders haar rol eindelijk mag laten zien.

De laatste weken was het rustig op onze site. Aan de ene kant was er bij mij geen puf meer om, na alle bezigheden buitenshuis, in de avond nog eens achter mijn computer te kruipen voor het schrijven van een blog. Aan de andere kant waren mijn dochters zo druk bezet dat er gewoonweg geen tijd meer over was om actie te ondernemen voor een blog.

Watskebeurt?

Nou….genoeg en misschien wel veel te veel. Naast de afsluiting van het voetbalseizoen was ik druk bezig voor de BBQ die wij, traditiegetrouw, na het ouder-kindwedstrijd altijd hebben. Vervolgens rolde we van het ene event naar het andere. Afsluiting van de club voor vrijwilliger volgde die dag erna. Overigens geheel in het water gevallen, maar dat ter zijde. De meiden hebben het leuk gehad en ook de BBQ op de club was zeer goed verzorgd.

Wat daarna kwam, is bijna niet meer te beschrijven. De jongste kreeg de waterpokken, liep vervolgens nog eventjes de avondvierdaagse uit en ook de oudste voltooide haar vierdaagse met vier keer een 7 km in de benen. De intocht was geweldig, al was het maar dat juist op dat moment eindelijk de zon ging schijnen (na bijkans een week in de regen gelopen te hebben). Doodmoe waren we in het afgelopen weekend, maar er was nog even geen tijd om te relaxen. Die laatste loodjes….zij zijn moordend.

Zondag hadden Emma en ik een leuke middag in het Orpheus. Deze middag was er een opvoering van Grease met als een van de sterren een vriendin van Emma, Mischa. Mischa wil graag musicalster worden en dit was op het podium dan ook goed te merken. Glimmend van trots stond ze te stralen in haar rol als tweeling en cheerleader. We hebben genoten!

En nu…de echte laatste loodjes

Deze week stond bijna geheel in het teken van de musical van groep 7/8. Vandaag hebben zij hun moment om te stralen op het podium. Ieder jaar wordt de generale repetitie gehouden in de ochtend voor de hele school. Zelfs Isis stond vanochtend te stuiteren. Ze mocht immers al haar grote zus bewonderen op het podium. Vanavond zal ze er ook bij zijn, maar dat zal de pret niet drukken.

Gelukkig hebben de meiden vanaf morgen al wat meer rust. Op school zijn er niet zoveel bijzonderheden meer. Groep 8 wordt morgen om 12 uur uitgezwaaid en dan kan het opruimen beginnen. Op naar vrijdag. Hopelijk heeft de jongste dan netjes twee keer op een dag haar tanden gepoetst en kan nog net even een laatste diploma in de wacht slepen. En dan?…eindelijk vakantie!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.