Een drukke, maar mooie Vaderdag


Ik kijk naar buiten en zie de druppels over het glas glijden. Wat een troosteloos geheel is het vandaag! Er is 15 uur aan regen voorspeld en eerlijk gezegd denk ik dat we de eerste twee uur er nu op hebben zitten. Ik wordt er nu al kriebelig van. Hoe mooi was het dan gisteren tijdens Vaderdag!

Normaal gesproken mag ik de zondag uitslapen. Vriendlief verzorgd dan de kinderen en speelt dan spelletjes met hen. Die aandacht met de meiden vind hij heerlijk. Gekscherend zegt hij altijd: Bij ons is het iedere dag Papa- en Mamadag en stiekem heeft hij daar gelijk in. Je moet ieder momentje omarmen die je met jouw kinderen kan doorbrengen. Het leven is al zo druk.vaderdag knutsel school Isis

Papa-ochtend…

Deze ochtend hebben we zo vol gepland, dat je er duizelig van wordt. Het ontbijt is dit keer een combo. 2 papa’s voor de prijs van 1 šŸ˜‰ Vriendlief krijgt met zijn dochters aan tafel zijn ontbijtje geserveerd en ondertussen verras ik mijn vader met een ontbijtje. Heel toevallig ligt hij ook nog lekker in bed, dus voor de gelegenheid het ontbijtje op bed gebracht.

vaderdag knustel school EmmaNormaal gesproken proberen we wat nieuwe gerechten tijdens zo’n ontbijt, maar dit keer komen we niet verder dan wentelteefjes met “mislukte” appel. Toch smaakt het wel goed. Wat een gevulde boterham van wentelteefjes met warme appel moest zijn, werd een wentelteefje met warme appelcompote. Niet de bedoeling, maar wel lekker. Volgende keer beter.

Het ontbijt wordt vervolgd met een lading cadeautjes. Vriendlief wordt hier verwend met zijn schilderijtjes, doosje met snoepgoed, lijstjes met spreuken en leuke foto’s. Vooral de schilderijtjes vallen in goede aarde. Gelijk wordt het filmpje bekeken op youtube en hij ligt dubbel van het lachen: “Ahhh, vandaar die vlekken op de konijnen!” De meiden kijken elkaar aan en rennen naar de konijnen. Geen vlek te zien! “Papa!!!!!!”

Vaderdag Canvas splashVriendlief is in ieder geval zo enorm trots op zijn schilderijtjes dat hij ze gelijk heeft opgehangen. De rest van de ochtend wordt Opa Teus nog even in het zonnetje gezet. We wandelen wat met hem door de tuin en besluiten de ochtend met een etentje buiten de deur.

Next stop….Park de Hoge Veluwe

Vanmiddag hebben we alleen maar oog voor ons uitje. We gaan lekker naar het Park de Hoge Veluwe. Ee

n paar weken geleden hebben we daar jaarkaarten aangeschaft en Isis wil graag eens wat meer op de weg fietsen. Ik heb toen maar aan vriendlief voorgesteld om daar dan te gaan fietsen. Wel wegverkeer, maar gedoseerd. Wanneer we nu met haar langs de weg rijden, wordt ze bang. Ze is kort geleden een keer de berm ingereden en bijna in de sloot gevallen. Dat heeft toch een enorme indruk gemaakt.

vaderdag fietsen 1

Alle begin is moeilijk. Op het park hebben we allemaal een gratis fiets gepakt en afgesteld op onze lengte. Isis moet in het begin even wennen om weer te fietsen. Zodra het iets harder gaat, probeert ze al gelijk met haar voeten te remmen. Nu ze het eerste stukje even door krijgt, gaat het steeds beter. Al snel fiets ze uitstekend al blijven we wel praten met haar. Soms moet ze naast vriendlief rijden en soms is het pad wat smaller zodat ze achter hem moet rijden. Vervolgens probeer ik haar dan aan te geven hoe ze moet rijden.

Vaderdag fietsen 2

Eventjes dreigt het verkeerd te gaan. Door een klein stuurfoutje zwabbert haar fiets alle kanten op. Doordat ze over-corrigeert met haar stuur, verliest ze bijna haar evenwicht en dreigt ze te vallen. Ik kan niet meer doen dan een zenuwachtig”OEI, OEI!!!!” uit te brengen. Wat voel je je ongelofelijk machteloos op dat moment. Gelukkig weet ze nog zich nog net voor haar val te herstellen en fiets ze vrolijk verder….Phoe! Isis wil je dat nooooooiiiiiittttttt meer doen? šŸ™‚

Haar eerste lange fietstocht bedraagt maar liefst bijna een uur. Halverwege zijn we even afgestapt om een rondje te lopen, maar toch! Als je het niet gewend bent, is een uur best wel lang. Als beloning krijgen we allemaal een ijsje en gaan maar weer eens op huis aan. Er staat nog een laatste activiteit op het programma en ik zal nog 1 keer flink aan de bak moeten. Pannenkoeken bakken!!!!!!

Hoe was Vaderdag voor jullie?

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.