De mooiste knutsels voor Vaderdag 2016


Aanstaande zondag is het Vaderdag 2016. De dag waarop mama met Moederdag altijd enorm verwend wordt, is voor mijn gevoel meer aanwezig. Op tv en in magazines wordt je tot vervelends toe gestoord met reclame voor een van de vele verwenmomentjes voor mama. Waar je voor mama genoeg te zien krijgt, kom je voor papa maar weinig reclame tegen. Ja, af en toe wel een berichtje, maar op tv is het voornamelijk het EK waar het nu om draait (nou is dat wel hèt evenement voor de papa’s, maar toch!). Gelukkig hoeft vriendlief hier niet bang te zijn. De cadeautjes liggen namelijk al lang en breed klaar en de tv staat regelmatig afgestemd op het EK!

Hier worden er geen “cadeaus” gegeven die gekocht zijn. De onderdelen zijn misschien aangeschaft, maar het is altijd iets wat gemaakt is door de kinderen. Wij hebben daar nu eenmaal een voorkeur voor. We hebben liever iets waar de kinderen over nagedacht hebben dan dat ze het maar even snel uit de schappen van de eerste de beste drogisterij grijpen. Daarbij vinden onze kinderen het heerlijk om iets zelf te maken en leven ze zich helemaal uit.

Net als met de reclames zijn de knutsels voor mama ruimer vertegenwoordigd dan die voor papa. Zijn de moeders dan niet zo creatief? Of is het gewoon moeilijker om voor papa wat te verzinnen en willen die liever een krat bier, een scheerset of een leren kruk voor zijn “man-cave”? Onzin! In het verleden hebben we hier al heel wat knutsels laten zien en ook vandaag neem ik je mee naar onze nieuwe en oude knutsel voor Vaderdag.

Vaderdag 2016

vader-dochter

De mooiste knutsels voor Vaderdag.

Een top vijf met knutsels die ik voornamelijk op Pinterest gevonden had. Een regelrechte topper vond ik wel die T-shirt waarmee Papa iedere keer een stevige knuffel mee verdiend. Voor de blog klik je hier.

Vaderdag Pot vol briefjes close

Voor Vaderdag; de dag van de leuke momentjes

Vorig jaar zijn onze meiden vooral heel druk geweest met het vullen van deze complimentenpot. Een klein potje met allemaal kleine briefjes, tekeningen of kusjes. Vriendlief heeft er nog steeds plezier van. Heel soms, juist wanneer hij er mentaal helemaal doorheen zit, pakt hij een briefje en is zijn dag weer een stukje vrolijker. De blog is te lezen wanneer je op deze link klikt.

Vaderdag T-shirt af

Een T-shirt voor Vaderdag

Bij de mooiste knutsels stond ook al een T-shirt, maar stiekem vind ik dit shirt natuurlijk veel leuker! Makkelijk te realiseren en vriendlief draagt ze hier met trots! *weliswaar onder een trui, maar toch* Wie deze blog gemist heeft, kan hier in de herkansing.

papa's bonnenboekje

Vader’s bonnenboekje

Een oudje is onze bonnenboekje. Een klein handig boekje met allemaal tegoedbonnen, variërend van knuffels tot filmpje kijken of een dutje doen. Niet moeilijk om te maken en dus leuk voor de allerkleinsten. Het enige wat jouw kindje nog hoeft te doen is kleuren….Simpel toch, maar wel heel erg effectief. De blog wordt tegenwoordig nog steeds veel gelezen en via deze link kan je het idee nog eens nalezen.

Papa….nu niet meer lezen! 🙂

Canvas Splash!

Pssst…Nu wel een beetje stil zijn. Hier komen namelijk de ideeën van dit jaar. Zal hij ze ook krijgen voor Vaderdag? Dat is voor hem een vraag en voor mij een weet 😉

Vorige week hebben onze meiden zich buiten helemaal uit kunnen leven op canvas. Een tijdje geleden hadden we bij Action al een canvas hart gekocht en een aantal mooie kleuren acrylverf. Deze verf is wat mooier dan de plakaatverf dat Action verkoopt. Het heeft in ieder geval wat mooiere kleurtjes. Je moet alleen oppassen met verven zelf. De verf is minder makkelijk te verwijderen en kan dus niet gebruikt worden door hele kleine kinderen.

Tijdens de mooie zomerse dagen heb ik buiten een kleed neergelegd en daarop de canvas harten uitgestald. Een aantal bordjes met een klodder verf met daarbij een grote kwast en het plezier kon beginnen. De techniek die ze vandaag gebruikten? Smijten met verf.

Ja…sorry een andere omschrijving van deze techniek schiet mij niet te binnen. Je doet een klodder verf op de kwast en je deponeert het met geweld op het doek. Op de foto’s is het wat moeilijk te zien wat ze nu eigenlijk doen dus ik heb er ook nog een klein filmpje van gemaakt.

Ik heb nog wel wat tips met deze vorm van verven….

  • Draag hele oude kleren. Je gaat met verf gooien! Er komt dus met zekerheid verf op de kleren. Ik had mijn jongste al in haar zwembroekje aan het verven gezet. Ze zat ook helemaal onder tot aan haar rug toe! Zodra ze klaar was, heb ik haar gelijk onder de sproeier laten spelen. Zij kon lekker afkoelen en voor mij was het niet meer nodig om haar daarna te schrobben *Yay*
  • Gevalletje opvolging vorig punt: hou rekening met waar je dit gaat doen. Buiten is de beste optie. Wanneer er te veel verf op plekken is gekomen waar het niet hoort, dan kan je tenminste nog een emmer sop erachteraan gooien! Binnen wordt dat wat lastig tenzij je aan een nieuw interieur toe bent.

Snoepdoos

Een tweede nieuwe knutsel is de snoepdoos. De meiden hebben allebei een doosje van de Action beschilderd met het overgebleven verf  van de Canvas Splash. Ze waren toch lekker buiten bezig en de verf was nog goed, dus waarom niet lekker even doorgaan?

Vaderdag 2016-5 Vaderdag 2016-6

In de voorbereiding heb ik eerst het glas afgeplakt van het doosje. Hierdoor kan je straks zien wat er in het doosje zit. Eventueel kan je dit glas ook opvullen met een foto. Deze plak je dan aan de binnenkant van het doosje. In dit geval heb ik het maar even zo gelaten. Vriendlief is verzot op drop en chocolade dus je kan wel raden wat er uiteindelijk in die doosjes gestopt wordt. Aan de ene kant is er plaats voor twee zakken harlekijntjes en aan de andere kant is er ruimte voor anderhalve zak met chocolademini’s. Wat is papa toch een snoepkont!

vaderdag 2016


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.