Kidz Cookin’ Sweet chili kipspies 1


Met de einde van het schooljaar in zicht, komt er wel meer tot een spreekwoordelijk einde. Wat dacht je van de laatste zwemles (helaas, Isis moet nog even) of in ons geval de afsluiting van het voetbalseizoen. Hier wordt het seizoen (onder leiding van vriendlief en zijn companen) tot nu toe nog ieder jaar afgesloten met een Ouder-kindwedstrijd. In een enkel geval wordt er dan ook nog een BBQ georganiseerd. Dit jaar ben ik de (on)gelukkige die de BBQ zal verzorgen. Een beetje mijn eigen schuld, aangezien ik het soms best wel leuk vind om een dergelijk BBQ te organiseren. Toch valt het me nu wel tegen….het organiseren van een BBQ voor 45 personen! Gelukkig krijg ik hulp van de moeders die dan de bijgerechten mee zullen nemen en voor de rest….mag ik het lekker zelf uitzoeken.

Voor mij weer de perfecte gelegenheid om mijn BBQ Sweet Chili Kipspies uit de kast te halen. Het gerecht hebben we toen al op de site laten zien, maar aangezien dit recept zo populair, maar helaas ietwat gedateerd eruit zien, plaats ik hem vandaag opnieuw. Nu bijna twee jaar later is deze spies namelijk nog steeds een hit bij ons in huis. Sterker nog…we eten dit gerecht niet alleen in de zomer van de BBQ, maar in de winter ook uit de oven of van het gourmet!

DSC_0370

Lekker: Sweet chili kipspies

Ingrediënten:

  • 6 ons kipfilet (goed voor ongeveer 5 stokjes)
  • repen ontbijtspek (dit is makkelijker met inrollen)
  • 135 gram bruine suiker
  • 2 eetlepels Chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • satéstokjes

werkwijze

Wil je weten hoe de spies gemaakt wordt? Kijk dan snel naar de volgende fotorapportage.

 

Een kind kan de was doen, al laat het bakken van de spies maar aan papa over!

Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Kidz Cookin’ Sweet chili kipspies

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.