Kidz Cookin’ Ranch kippie met peper-knoflookaardappeljes


Oooohhhh! Wat erg! Het is al zo lang geleden dat we een Kidz Cookin’ recept hebben geplaatst! Het lijkt wel of onze meiden helemaal niets te eten meer krijgen?!?!? Natuurlijk krijgen ze wel te eten en ook de nieuwe gerechten komen regelmatig aan bod binnen de muren van Kidz Blozzy. Ik ben nu hard zoekende qua stijl en qua keuken, echter merken jullie daar helemaal niets van! Bijna ieder weekend maak ik wel weer een variant op een recept die ik al eens op de site heb gepubliceerd. De recepten waren al lekker, maar door de ontwikkeling worden ze steeds beter! Het recept van vandaag komt wel weer uit dezelfde hoek, maar was uiteindelijk zo verrassend lekker en ook heel makkelijk om te maken dat ik dit recept niet kan overslaan. Onze helper van vandaag: Isis!

Wat gaan we maken?

Ranch kippie

Ranch Kip met aardappeltjes uit de oven.

voorbereiding 15 minuten/45 minuten bakken voor de aardappels en 30 minuten voor de kip

Wat kunnen de kidz doen?

vanaf 2 jaar:

 • het helpen klaar zetten van de ingrediënten
 • het husselen van de aardappels
 • het insmeren en bekleden van de kipfilets

Vanaf 6 jaar:

– Het hele gerecht voorbereiden en bakken

Ingrediënten (voor vier personen):

 • 4 kleine kipfilets
 • 2 ons ontbijtspek in repen gesteden
 • 2 ons geraspte kaas (
 • 2 zakken aardappeltjes
 • olijfolie
 • BBQ kruiden van de Lidl (knoflook/peper); dit kan ook vervangen worden door een mengsel van Zeezout, vers gemalen peper en knoflookpoeder
 • zout
 • peper
 • 3 eetlepels mayonaise
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel yoghurt

Keukengerei

 • Oven
 • Bakpapier
 • Bakplaat
 • Bakblik
 • Klein bakje om te mengen
 • knoflookpers

Recept

Als eerste: Handen wassen! Werk schoon, dan is het opruimen achteraf makkelijker en sneller. Zet ook van te voren de ingrediënten klaar, dat scheelt tijd bij het koken.

Aardappeltjes uit de oven

De langste baktijd is voor de aardappeltjes dus gaan we daar mee beginnen. Het is trouwens verstandig om alles eerst voor te bereiden voordat je begint met koken. Dit is een perfect gerecht om in de middag al voor te bereiden zodat je in de avond het alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Het is een variant op ons al eerder geschreven blog. Lees hier het artikel terug voor de uitgebreide werkwijze.

Bekleed de bakblik met bakpapier. Doe de aardappeltjes op het bakblik en sprenkel er wat olijfolie overheen. Wij hebben dit keer een BBQ-rub van de Lidl over de aardappels gedaan met de smaak knoflook-peper. Kan je deze kruiden niet vinden? Dan is het mengsel ook te vervangen door er zeezout, vers gemalen peper en knoflookpoeder. Isis heeft ze vervolgens met haar handjes door elkaar gemengd. Uitspreiden en ze kunnen de oven in voor ongeveer 45 minuten.

Ranch kippie

De verrassing van vandaag was dit recept. Het eerste idee had ik van “the Pinningmama” met het recept: Bacon-ranch Easy chicken bake. De basis is hetzelfde echter de saus is door ons zelf verzonnen. Bij dit recept gebruikten ze Ranch saus voor salades en dit verkopen ze hier niet (althans…ik heb niet eens de moeite genomen om deze saus te zoeken). Daarbij vind ik het dan leuker om recept aan te passen zodat het dan toch een beetje van mijzelf wordt. Een soort van “een beetje van mijzelf en een beetje van Maggi”-idee. Ik gebruik wel de hoofdlijnen, maar geef vervolgens mijn eigen twist eraan.

De voorbereiding van de Ranch kip is zo makkelijk….een kind kan de was doen….eehhhh…koken! Pak de bakblik en smeer deze in met olijfolie. Strooi wat zout en wat peper over de kipfilets en leg ze in het bakblik.

Ranch kippie made by isis

Smeer nu de kipfilets in met Aioli. Zelf gemaakte Aioli maak ik altijd door drie eetlepels mayonaise te mengen met 1 eetlepel yoghurt en 3 teentjes knoflook. De knoflook pers je eerst met een knoflookpers. Meng het goedje door elkaar en smeer het over de kipfilets.

Ranch kippie met spekLeg er nu ontbijtspek over heen en bedek de kipfilets met de geraspte kaas. het geheel kan nu de oven in voor ongeveer 30 minuten.

Ranch kippie cover cheeseAangezien het beide ovengerechten zijn doe ik meestal als volgt:

 1. als eerste gaan de aardappeltjes de oven in verspreidt over de gehele bakplaat
 2. na een kwartier kunnen de aardappeltjes opnieuw gemengd worden zodat ook de andere kant lekker gebakken wordt.
 3. schuif de aardappeltjes naar één kant van de bakplaat.
 4. plaats het bakblik op open stuk van de bakplaat en beide gerechten kunnen tegelijk gebakken worden voor de resterende tijd. Eventueel is het nog mogelijk om de aardappeltjes nog eens om te gooien voor een beter bakresultaat.

Ranch kippie met knoflook-peper aardappeltjes

Zo….nu hebben jullie een gerecht voor Vaderdag om papa eens lekker mee te verwennen! Wedden dat hij dit lekker gaat vinden 😉

Mmmmmm….Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.