De 7 irritantste dingen van een (All-in) vakantie


Het is donderdag dus mogen we vandaag van alles delen wat we willen… Zoals jullie afgelopen weken hebben gelezen, zijn we net terug van een geweldige week vakantie op Ibiza. Die week hebben we genoten, maar soms sluimerde wat irritaties bij mij onder mijn huid. Lees dit wel met een flinke knipoog, want stiekem vind ik sommige punten best wel grappig. Ik neem je mee naar de 7 irritantste dingen van een (all in) vakantie….

Isis krijgt een kusje op lammetjesdag s

1. Wat zijn we toch een stel kuddedieren.

Het is zeven uur in de avond en we zitten op een terrasje wat te drinken. Toevallig op het terrasje wat net voor het restaurant ligt. Nog voordat het restaurant open is, staan er al hele kuddes te trappelen van ongeduld om naar binnen te stormen. Zodra de deuren open gaan, gaan ze met zijn allen als een kudde naar binnen om vervolgens weer dik in de rij te moeten wachten op het eerste hapje eten. Serieus?

2. Rennen voor dat ene goede bedje op de meest ideale plek in het zwembad.

Hoe minder je hoeft te doen op vakantie hoe beter. Je probeert dan ook om dat ene bedje te krijgen dat op het meest slimme logistieke locatie ligt…precies tussen het zwembad, bar en eventueel de toilet. Meer heb je niet nodig, toch? Helaas moet je vaak dan wel vroeg uit de veren om dat ene bedje te bemachtigen. Jammer genoeg voor die mensen hanteren de meeste hotels geen reserveringssite voor strandbedjes en zal je toch vroeg uit de veren moeten om alsnog het beste bedje te vinden (of je loopt uiteindelijk wat verder…ook goed voor de conditie).

3. Laden, laden en nog eens laden.

Ik heb er zelf een enorme hekel aan…bij het buffet je bord volladen tot er een berg op ligt, waar een heel weeshuis voor een week nog genoeg aan heeft. Op zich kan ik me wel verenigen met dit verzamelgedrag als je alles ook daadwerkelijk naar binnen schuift. Helaas…degene die hun bord volladen, laten vaak ook 80% liggen om vervolgens weer een nieuw bord te gaan halen. Grrr…

Ibiza minidisco

4. Die keileuke liedjes van de minidisco.

Tjoe tjoe wa, tjoe tjoe wa, tjoe tjoe wa wa wa…Een beetje vakantie met een animatieteam heeft ook een minidisco. Iedere avond dezelfde liedjes, want die kleintjes houden immers van herhaling. Zo kunnen ze aan het einde van de vakantie eindelijk alle dansjes meedoen. Helaas blijken die liedjes zo irritant dat ze minstens een maand of twee in je hoofd blijven hangen. *Op de plaatsten, strek je armen…tjoe tjoe wa…* Arghhh!

5. De volgende uitdaging van de minidisco.

Afgelopen vakantie is er nog een irritatiefactortje erbij gekomen. Die vervelende dansjes die je zelf ook nog onder de knie wil krijgen, maar die zo snel zijn, dat je volgend jaar nog met de armen in de knoop zit. Ik heb het hier over een geweldig liedje die ze in Ibiza iedere dag draaiden: Socu Socu, bagi bagi. Zonder dollen ben ik de hele week bezig geweest met mijn kinderen om deze handelingen onder de knie te krijgen. Sterker nog…we zijn nu alweer een geruime tijd thuis en nog steeds probeer ik regelmatig dit lied onder de knie te krijgen. Kijk maar eens naar het filmpje en vertel dan eerlijk, is het jou al gelukt?

6. De terugreis.

Deze irritatiefactor deel ik met niemand in mijn familie. Helaas ben ik de enige die enorm tegen de terugreis opzie. Niet omdat ik moet reizen….maar omdat ik naar huis toe MOET! Twee dagen van te voren word ik al wat stiller en begin chagrijnig te worden. Ik weet dat de einde van de vakantie eraan komt en kan wel janken….Het liefst bel ik ter plekke nog het reisbureau om een extra week te boeken of zit ik in mijn hoofd al immigratieplannen te maken. Jammer genoeg krijg ik de rest van mijn familie niet zo gek en ben ik genoodzaakt om toch die laatste dag maar aan de terugreis te beginnen. Ben ik daar nu de enige in?

vertrek ibiza irritantste dingen

7. Waar is mijn personeel?

Eenmaal thuis kom je erachter dat het buffet niet meer klaar staat, de bedden niet vanzelf meer worden opgemaakt en dat jouw afwas niet vanzelf naar de keuken loopt en in de afwasmachine springt. Je komt erachter dat je zelf weer voor jouw huishouden moet zorgen. *zucht* Dat was op vakantie toch een stuk makkelijker.

Vervelend die vakantie, nietwaar? Ik geloof dat ik voortaan maar thuis blijf šŸ˜‰


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.