Wordt No Wildlife Crime Fighter en help Freek Vonk!


Ik las vanochtend een persbericht en schrok daar toch wel enorm van. Wist je dat er ieder jaar 100 miljoen haaien afgeslacht worden om de “liefhebbers” te voorzien van een moorddadig bakje haaienvinnensoep? 100 miljoen!!! Ik dacht eerst dat het een typefout was, totdat ik het ook zwart op wit zag staan.

Alhoewel…over zwart op wit kan je niet echt spreken. De site waar ik dit las heet No Wildlife Crime en is het allernieuwste project van Dr. Freek Vonk. Het is ook een bezig bijtje šŸ™‚ Genoeg gefladderd…terug naar waar het allemaal om begon, 100 miljoen haaien naar de haaien….

Wildlife Crime?

Hoe goed onze nationale held ook is, Wildlife Crime kan ook hij niet in zijn eentje tegen houden. Wat is Wildlife Crime? Wildlife Crime is botweg gezegd het afslachten van (beschermde) diersoorten voor de illegale handel.. Zoals iedereen wel weet worden olifanten afgeslacht om hun ivoor en tijgers onder andere om hun felbegeerde velletje, maar wist je ook dat de Spix’ Ara inmiddels al niet meer in het wild leven omwille van die zelfde commerciĆ«le drang naar handel in dieren? De film Rio van 20th Century Fox krijgt bij mij gelijk een andere lading ;(

No Wildlife Crime

Foto via Pixabay by Designerpoint

No Wildlife Crime!

In het najaar van 2015 reist Freek af naar het Krugerpark in Zuid-Afrika voor zijn nieuwe serie “Freek tegen de stropers” De beelden waar hij daar mee geconfronteerd wordt, laat nog altijd zijn hart huilen van pijn, verdriet en onmacht. Tijdens een barre tocht met gevaar voor eigen leven ziet hij hoogstpersoonlijk de vreselijke gevolgen van de strooptochten in Zuid-Afrika.

Toch is het niet alleen verdriet…het maakt hem ook strijdlustig. Juist door het maken van deze serie is het idee ontstaan voor het oprichten van No Wildlife Crime. Met deze stichting vraagt hij hier in ons kleine kikkerlandje aandacht voor deze vreselijke praktijken en probeert hij geld bij elkaar te sprokkelen om de ontelbare initiatieven tegen stroperij te helpen aan spullen en mankracht. Zonder geld geen technologie en dat geld ook bij deze projecten. Stel je voor dat je met bijvoorbeeld een drone heel makkelijk kan speuren naar stroperijpraktijken…Met een stukje technologie ben je dan veel machtiger in het vangen van die slechteriken.

Help met de strooptocht naar stropers!

Freek zijn strooptocht bestaat uit twee delen. Aan de ene kant gaat hij ons informeren over de wanpraktijken door middel van het uitzenden van zijn serie. De serie is vanaf vrijdag 13 mei om 20:30 te zien op BNN. Aan de andere kant probeert hij nu zo veel mogelijk aandacht te krijgen voor zijn stichting No Wildlife Crime. Bezoek de site en wordt ook een No Wildlife Crime Fighter. Voor een vast bedrag per maand is hij in staat om projecten te steunen en daarmee dierenlevens te redden.

Steun jij al een dergelijk initiatief? Nee? Dan is het nu een mooie tijd om te beginnen.

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.