Moederdag valt vroeg dit jaar!


Een keer per jaar is het Moederdag, altijd op de tweede zondag in mei. Op zich niet zo heel bijzonder zou je zeggen…

Voor mij ging die vlieger niet op dit jaar…voor mij viel Moederdag vroeger, namelijk op 24 april! Vriendlief had zich in de datum vergist en dacht dat Moederdag op 1 mei zou vallen. Wegens omstandigheden zouden we die dag niet thuis zijn, dus had vriendlief besloten om Moederdag een week naar voren te schuiven onder het mom: Het is immers iedere dag Moederdag!

Hotel Mama?

Inderdaad. Ik mag hier in huis niet klagen. Iedere dag ontvang ik de liefste knuffels en de fijnste kusjes. Hotel Mama bestaat hier niet. Er wordt door iedereen een steentje bijgedragen aan een fijne leefomgeving. Geregeld krijg ik een kop koffie op bed, zelfs op werkdagen en als ik vraag om de wasmachine aan te doen, dan doen ze dat (al moet ik we communiceren met briefjes anders vergeten ze het, maar dat terzijde).

Moederdag ontbijt

Mijn Moederdag op 24 april, bijzonder maar wel heel erg leuk. Die dag begon met een heerlijk ontbijtje. Niet op bed, maar met zijn allen beneden, gewoon aan tafel. Ik vind dat wel net zo gezellig. Tijdens het ontbijt kreeg ik nog de zelfgemaakte knutsels die mijn dochters op school hadden gemaakt. Een theepot met theezakje van de jongste en de oudste had een mooi rad van avontuur gemaakt. Deze rad van avontuur was ingevuld met “cadeautjes” zoals een kusje, een knuffel of zelfs samen een blog maken…Waar het hart van vol is, nietwaar?

moederdagknutsels van school

Het ontbijt was verrukkelijk. De gerechten varieerden van pannenkoeken tot aan lekkere vers afgebakken broodjes. Uiteraard met een lekkere kop koffie. Aan de einde van de ochtend hebben onze dochters met vriendlief nog zelf het een en ander geknutseld. Ik moet zeggen dat vriendlief ook dit keer weer bijzonder creatief was met zijn ideeƫn. Ik zal jullie even meenemen met de knutsels van dit jaar.

Moederdagknutsels

Spiegeltje, Spiegeltje….

Voor Isis had hij deze knutsel bedacht. Met een sjabloon werd er een handspiegel gemaakt van karton. Aan de buitenkant mocht Isis lekkere *bling-bling* plakken om de handspiegel te versieren. Aan de binnenkant maakte hij van een stukje aluminiumfolie een spiegel en plakte hij een leuk rijmpje aan de binnenkant van de spiegel. Als je als mama nu nog niet speciaal voelt! *bloos*

Jill Memobord

Emma is oud en wijs genoeg om zelf wat op te zoeken, maar voor de gelegenheid had ze samen met vriendlief weer eens bij Jill afgekeken šŸ˜‰ De laatste tijd is Jill een regelrechte hit bij onze oudste en heeft ze al heel wat tekeningen overgenomen van haar en niet te vergeten die overheerlijke zebracake. Dit keer koos ze dit mooie memobord. Afmaken met (op zijn Jill’s) mooie glimmertjes en het bord kan opgehangen worden. Het geheel werd nog eens extra opgeleukt door de lieve briefjes die ze aan de knijpers had gehangen.

knutselen met papa

Het mooie aan deze actie was zelfs dat ik in dezelfde kamer aanwezig was op het moment van fabriceren. Telkens wanneer ik naar de keuken wilde om iets te pakken, werd ik weer steevast naar de bank verwezen en werd ik vervolgens op mijn wenken bediend…tot ik er een spelletje van ging maken. Vanaf dat moment kreeg ik gewoon het antwoord: ” pak het zelf, maar je moet wel de andere kant op kijken hoor!” Gelukkig ben ik niet zo nieuwsgierig aangelegd en kon ik de verleiding weerstaan om te “spieken”.

Gisteren was het dan echt Moederdag en zag ik de vele berichten van andere moeders voorbij komen. Stiekem vond ik het wel jammer dat ik op deze dag mijn Moederdag niet vierde, maar aan de andere kant wist ik dat ik een tweetal weken geleden al een perfecte Moederdag had gehad. Het was tenslotte iedere dag Moederdag nietwaar? Het zonnetje scheen heerlijk en ondertussen kwamen we lekker bij van een drukke week. Ook lekker!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.