Tips om warm te blijven op Koningsdag 2016


Helaas! We hopen nog op een verrassing morgen, maar hoogstwaarschijnlijk is het morgen gewoon oer-Hollands takkeweer! De laatste voorspellingen liegen er niet om…veel regen, wind en een heerlijk winters temperatuurtje van 9 graden…BRRRR!

Het is enorm jammer voor al die goed georganiseerde Oranjefeesten in Nederland. Het is een heel jaar hard werken om de organisatie in het gareel te krijgen en dan op het moment suprême…. krijg je dit vreselijke weer…. Tja, Nederland is nu eenmaal niet overdekt en het weer kan je niet sturen. Om morgen er dan toch op uit te kunnen geef ik je vandaag wat tips en trucs om met de kinderen lekker warm te kunnen genieten van Koningsdag!

Tip voor kleding

Aankleden in lagen! Meerdere dunne lagen kleding isoleert vaak beter dan één dikke trui. Ga voor een grappige look met een rood, wit en blauw shirt en knip eventueel iets uit het shirt zodat de kleuren van de onderliggende shirts zichtbaar worden. Zoiets als dit:

Het idee is redelijk eenvoudig. Je kan natuurlijk hiermee heel gemakkelijk de Nederlandse vlag mee maken of een kroon….

Permissie om de gek uit te hangen!

Dof je lekker op! Het klinkt gek, maar wanneer we lekker uit ons pannetje gaan met Koningsdag dan dragen we rare mutsen, boa’s en andere rare kledingstukken. Vaak draag je dit ook nog eens over jouw eigen kleding en dan maar klagen dat je het zo warm hebt!

Morgen is jouw dag! Eindelijk is het heerlijk behaaglijk en het grootste pluspunt? Zodra je binnen iets gaat eten of drinken, trek je lekker alles uit en zit je droog te genieten van jouw drankje…wat wil je nog meer?

Koningsdag 2016

RNW.org

Samen is toch warmer

Laat je nu net al weken geleden de zolder uitgezocht hebben op rommel dat verkocht kan worden op de kleedjesmarkt, wordt het morgen weer om lichtelijk onderkoeld te raken. De meeste zullen hier afhaken, maar de “Die Hards” van de kleedjesmarkt zullen zich niet laten stoppen door een beetje kou. Neem een stoeltje mee. Ga niet op de grond zitten (dat is kouder) en sleur lekker een oud dekbed mee. Is misschien wat gesjouw, maar dan blijf je lekker warm. Kruip ook met zijn tweeën onder de deken, dan hou je elkaar warm.

Keep on moving

Blijven bewegen! Wat je ook doet…ga niet voor een lange tijd stil zitten (tenzij het binnen in dat te gekke restaurantje is). Ook wanneer je verkoper bent op een kleedjesmarkt is het handig om gezelschap te hebben. Dan kan je nog eens weg lopen en dat te gekke jasje drie kleedjes verderop scoren.

Het droog houden….

Vergeet niet iets mee te nemen tegen de regen! Een poncho is in geweldige oranje kleuren te vinden en als pluspunt kan je er ook nog eens lekker dik onder aan kleden.

locker-at-university Holger Dieterich

….en droog blijven

Neem droge kleren mee en zet deze op een veilige droge plaats weg. Ga je naar een andere stad en ben je van plan om met de trein te gaan? Berg dan jouw droge kleren veilig op in een van de kluisjes op het station. Zo kan je altijd weer een droog pak aantrekken wanneer dit nodig mocht zijn.

Bouw jouw eigen feest

Blijf lekker thuis…Is niet het leukste en ook zeker jammer voor de festivals en markten die georganiseerd zijn, maar met (kleine) kinderen is dit veruit de beste manier om lekker warm te blijven. Hou een spelletjesmiddag of organiseer zelf een Oranjefeestje. Zelfs op het laatste moment is er altijd wel iets te bedenken. Denk daarbij aan typisch Hollandse spelletjes als koekhappen, spijkerpoepen of zaklopen. Dat kan ook binnen. Wat Hollandse muziek op en vanmiddag nog even naar de winkel voor oranje tompoezen en gehaktballetjes en paprikachips. Het is tenslotte Koningsdag!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.